Wat is Vloggen

Wat is Zakelijk Vloggen? [Betekenis / Uitleg & Tips voor vloggers]

Vloggen is enkele jaren geleden een belangrijke term geworden toen steeds meer mensen hun bedrijf gingen promoten via social media platformen zoals Youtube, Snapchat, Vimeo, Tiktok, Youtube en Instagram.

Het werd een veelgebruikte online marketing strategie om online zichtbaarheid te vergroten en zorgde ervoor dat veel online ondernemers zich ontwikkelden tot videomaker / vloggers! In sommige gevallen tot vervelens toe!

Maar Wat is Vloggen en hoe doe je dat? En hoe kan het waarde toevoegen aan de marketing doelstellingen van jouw bedrijf?

Ik leg het je uit in dit korte artikel!

Wat is een Vlogger? En wat bereikt deze met Vloggen? Ik leg het je uit!Meer leren over Vloggen en andere online marketing strategieën? Bekijk mijn webshop eens!

Wat is Zakelijk Vloggen en wat levert het op?

Vloggen is jezelf zichtbaar maken door korte video's te maken en publiceren. Je kunt het inzetten voor alle mogelijke online verdienmodellen zoals het promoten van een Webshop met eigen producten, webshop via het dropshipping of affiliate marketing verdienmodel, een E-Learning Bedrijf met online cursussen of coaching trajecten of een eigen Blog via Wordpress of Phoenix.

Naast Online Bedrijven werkt het ook uitstekend om jouw offline bedrijf te promoten, maar het heeft grotere voordelen wanneer jij een volledig locatie onafhankelijk bedrijf hebt waarmee je schaalbare producten verkoopt aan de grote massa.

Je moet er van op de hoogte zijn dat er twee verschillende manieren van marketing zijn, namelijk Push Marketing en Pull Marketing. Vloggen is een absolute vorm van Push Marketing, waarbij je social media platformen inzet om een brede doelgroep te bereiken. Je kunt het gebruiken om jouw Evergreen content op eventuele Pull Marketing Kanalen te promoten naar de social media volgers die jij opbouwt.


Wat is het voordeel van Vloggen?

Bij Vloggen gaat het vaak om snelle video's waarin je informatie geeft over wat zich in jouw bedrijf of leven afspeelt. Je pakt je telefoon er even bij en bent direct klaar om te gaan! Er zit niet altijd een voorbereiding aan vast en als je het op de juiste manier aanpakt kan je er je volgers / online doelgroep extreem snel mee groeien. Hier zitten de onderstaande redenen aan vast...

 • Vloggen is Laagdrempelig en mensen verwachten geen perfecte content

 • Vloggen kan letterlijk vanaf elk moment en elke locatie plaatsvinden

 • Voor Vloggen heb je alleen een telefoon nodig en veel mensen editen hun video's niet via een editor zoals Magix Video Deluxe

 • Vloggen is Effectief voor meer autoriteit; meer leads; meer merkbekendheid en meer sales / omzet

 • Vloggen laat de mens achter het bedrijf zien en hierin herkennen mensen zich makkelijk en snel

 • Veel sociale media kanalen die vlog mogelijkheden bieden dwingen je om korte content te maken

 • Vloggen is een leuke manier om op lange termijn de groei van jouw bedrijf vast te leggen


Strategische Tips voor Vloggen / Vloggers

Zorg voor een stabiel platform dat jou helpt aan organische groei. Te veel online ondernemers / content creators blijven zich focussen op Instagram Stories en Facebook Live elementen, maar komen er achteraf achter dat ze al hun bereik kwijt raken als ze na een jaar een dag stoppen met publiceren. De meeste social media vlog kanalen laten jou geen organisch bereik op basis van pull marketing opbouwen en met die wetenschap moet jij jouw blog strategisch inzetten...

Zorg Simpelweg dat jouw Vlogs bedoelt zijn om meer mensen naar jouw beter gepositioneerde content te begeleiden...

 • Houd jezelf aan een vast publicatieschema / social media contentplan.

 • Social Media Marketing is een lange termijn strategie. Focus voor minimaal een jaar dagelijks op 1 platform en leer het algoritme kennen!

 • Varieer veel door te praten over meerdere verschillende zakelijke EN persoonlijke onderwerpen

 • Vlogs zijn perfect om jouw belangrijkere content / producten te promoten

 • Heb jij een groter bedrijf en team? Laat dan meerdere personen video's maken om dagelijks te publiceren

 • Laat regelmatig gasten voorbij komen in jouw vlog, zodat je van meerdere mensen volgers bereikt

 • Gebruik Social Proof zoals Testimonials en Reviews in jouw vlogs

 • Promoot via jouw Vlog jouw Lead Magnets en zorg voor nieuwe leads op jouw e-mail marketing contactenlijst

 • Bouw iets op! Social Media Vloggen is leuk, maar via Instagram of Facebook stories bouw je niks op. Werk daarom ook aan lange termijn content die je publiceert op Pull Marketing kanalen zoals Youtube of Vimeo. Deze content moet je dan wel publiceren op basis van zoekwoorden Optimalisatie en Zoekwoorden Onderzoek

Wil jij meer leren over Vloggen en het verbeteren van jouw online marketing resultaten? Klik dan via de onderstaande link naar mijn online marketing & Sales Strategie Webshop waarin de beste online marketing boeken worden weergegeven die jou helpen dat doel te bereiken! 

Wat is een Vlogger? En wat bereikt deze met Vloggen? Ik leg het je uit!Bestel dit boek als jij een ondernemer bent die meer resultaten uit internet / social media marketing wilt! 

Heel veel succes met jouw groeiproces! Hopelijk lukt het jou om jouw bedrijf te groeien door de inzet van zakelijke vlogs! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen