e-learning maken

Zelf E learning Maken? Start met mijn E Learning Stappenplan voor 2022!

Als online ondernemer is het verstandig om E Learning Trainingen te maken voor jouw bedrijf! E Learning is namelijk het beste, meest laagdrempelige verdienmodel waarmee jij snel, betrouwbaar, stapelend, EN UITEINDELIJK PASSIEF omzet kunt genereren, terwijl je ondertussen dieper in je bedrijf en expertise groeit. E Learning is in mijn optiek de beste manier om in jezelf en je lange termijn klantenbasis te investeren! Daarom ga ik je in dit artikel laten zien hoe succesvolle ondernemers E Learning maken en hoe jij er zelf OOK succesvol mee kunt worden via mijn perfecte E Learning stappenplan. 

Ik leer je in dit artikel wat E Learning Inhoudt en geef je direct mijn stappenplan mee zodat jij direct aan de slag kunt met jouw eigen producten zoals E-Books; E learning Trainingen; (online) Cursussen; Coaching trajecten en Webinars. Daarnaast ga ik dieper in hoe jij je E Learning business kunt opbouwen; positioneren voor lange termijn groei; en uiteindelijk ook op een aantal mogelijkheden om jouw E Learning Producten te verspreiden en promoten via de beste E Learning software tools.

Let alsjeblieft goed op in deze module, want binnen E Learning ligt de GROOTSTE KANS voor ondernemers die zoeken naar een groot succes via Internet... 

Ik zou je dan ook willen uitdagen om goed na te denken over de volgende uitspraak: 

Zorg ervoor dat jij E Learning niet alleen ziet als een los deel dat je even integreert in jouw online business, maar zorg dat jouw business volledig transformeert naar een E Learning Business, waarbij jij voor lange termijn gaat focussen op het leiden van mensen naar expert status. Oftewel: jouw online business draait op een bepaald onderwerp waarin jij door E Learning te maken en verkopen zorgt dat je klanten zich blijven ontwikkelen (en lid blijven) zo lang jij bezig blijft...

Klinkt het interessant voor je? Dan nodig ik je graag uit om verder te lezen!

P.S. Mijn excuses als de termen E Learning / Online Trainingen / Online Cursussen / Online Coaching / E Coaching etc in dit artikel wat door elkaar gaan lopen. Dit is een ontzettend belangrijk artikel voor mijn SEO positie, want ik wil het MEEST WAARDEVOLLE STAPPENPLAN schrijven dat momenteel in NEDERLAND te vinden is. Daarom moet ik af en toe wat experimenteren en switchen tussen termen... Vergeef je me dat? 

In ruil daarvoor laat ik jou VANDAAG NOG zien hoe jij kunt starten met het maken van jouw eigen, super succesvolle E Learning Trainingen voor lange termijn succes! :-)  

E Learning Maken kan als online ondernemer voor mooie resultaten zorgen. Ik laat je via een stappenplan / handleiding zien hoe je het doet!Meer Leren over E Learning Maken en het verbeteren van jouw Online Marketing Strategie? Check mijn Webshop! 

E Learning Maken; waarom is het een gemiste kans als jij niet met E Learning Trainingen experimenteert? 

Om af te trappen wil ik de extreme voordelen nog eens extra benadrukken die het maken van E Learning Trainingen aan jouw business kan toevoegen. Je verkoopt andere mensen jouw kennis door ze te helpen met het bereiken van een bepaald doel en doet dat in de vorm van digitale kennisproducten (E-books; online videocursussen; geeft opdrachten; helpt mensen via online groepsgesprekken en kunt zelfs een eigen online community starten). 

Zeker als jij de diepte in wilt gaan met kennis en voor de lange termijn bezig wilt blijven met het bouwen van een E Learning Imperium, kun jij een gevestigde naam worden in online marketing en een grote doelgroep bereiken. Je kunt alle kanten op en er zit in principe geen plafond aan je omzet, zeker niet als jij je bedrijf en E Learning modules zo schaalbaar maakt dat jouw bedrijf volledig geautomatiseerd draait via slimme Funnels; Webinars en online advertenties. Meer over deze online marketing technieken lees je later in dit artikel!

Lees eerst even deze waarschuwing voordat jij start met het maken van E Learning Trainingen en Digitale Programma's!

Het is een belangrijke waarschuwing die ik je geef om ervoor te zorgen dat jij ALLES uit jouw (toekomstige) E Learning carrière kunt halen...

Het maken van E Learning producten kun je zo groot en breed maken als je zelf wilt en je hebt jaren de tijd om een online business op basis van online trainingen en coaching te verbeteren en groeien. Toch wil ik gezegd hebben dat dit in het begin niet makkelijk zal zijn en dat je er (tenzij je het met een team doet) vaak alleen voor zult staan in het begin. Online Ondernemen is altijd een groeiproces dat in het begin erg lastig is om van de grond te krijgen, omdat de meeste mensen die er mee beginnen nog geen naamsbekendheid of online media bereik hebben opgebouwd.

Een business maken op basis van E Learning Cursussen; trainingen en coaching kan bijzonder goed voor je uitpakken wanneer jij Persoonlijk Leiderschap durft te tonen. Dit wil zeggen dat jij aan de slag moet gaan om van NIETS; IETS te maken waarbij jij letterlijk op een nulpunt start. Dit is een interessant proces, maar niet altijd even leuk... ZEKER niet als je maanden gewerkt hebt aan een plan waar vervolgens geen resultaten uit komen, want je moet heel goed weten waar je mee bezig bent om de eerste poging succesvol te worden. Het is simpelweg een groeiproces waar je in moet groeien en lange tijd geen idee hebt hoe het er nu echt voor staat...

Daarom raad ik mensen altijd aan om goed na te denken over wat voor onderwerp ze nemen voor hun E learning producten, en daarbij de modules voor lange termijn in te richten (zie de onderstaande afbeelding). Zo is het niet alleen mogelijk om een chronologisch pad door jouw E Learning producten heen te bouwen waarin jouw cursisten bij 0 beginnen, maar zorg je er ook voor dat cursisten die LATER instromen eerst jouw eerste cursus moeten doen en later door kunnen groeien. Dit zorgt ervoor dat mensen langer aankopen blijven doen of zelfs lid worden van jouw eigen E Learning Membership Community, wat jij op kunt zetten via een lidmaatschapsmodel.

Deze manier van werken zorgt er voor dat alle moeite die jij in het begin (voor niks) moet doen, later alsnog keihard beloond kan worden als eindelijk het SEO compound effect optreedt en jij meer bezoekers begint te krijgen uit Google zoekmachine optimalisatie; social media bereik of online adverteren via bijvoorbeeld Facebook; Instagram of Google. 

 


Een E Learning Funnel maken kan het verschil maken tussen een succesvol of een SUPER succesvol bedrijf. Door een lange termijn E Learning Funnel te bouwen richt jij op meerdere producten in een chronologische volgorde.Op deze afbeelding zie je een Sales Funnel die jij kunt maken voor jouw E Learning Business. Door je E Learning Business vanaf het begin goed te plannen kun jij verschillende "waardeladders" bouwen voor klanten die op lange termijn met jouw bedrijf mee groeien...

Als jij mensen ZONDER TWIJFEL door processen heen durft te leiden kun jij super succesvol worden met E Learning Trainingen en het bouwen van jouw eigen doelgroep. In een ideale wereld is het je doel om een vaste doelgroep te bouwen, groeien en deze doelgroep wilt veranderen in fans door een actieve online membership community te bouwen. Dat proces zie je ook in de bovenstaande afbeelding, waarbij je in het beginstadium van je bedrijf (beide grafieken links) laagdrempelige (goedkope) producten aanbiedt en jouw klanten vanaf daar mee neemt op hogere waarde trappen door duurdere producten met meer service (voor gevorderden) aan te bieden. 

Hier moet je vanaf het begin je online business op aanpassen, anders kom je technisch gezien in de problemen. Een voorbeeld hiervan is dat je 1 super complete cursus maakt en je klantenkring deze maar 1x kunt verkopen, zonder toekomstperspectief. Het is belangrijk om een "open deur" te houden naar meer waarde in jouw sales funnel. Je zult tijdens dit proces zien dat sommige klanten alleen een eerste aankoop doen, maar dat sommige mensen jou steeds meer gaan vertrouwen en MEER van je willen leren omdat jij meer E Learning Content aanbiedt waar zij zichzelf of hun business kunnen verbeteren. 

Hierbij geldt dat hoe hoger de trappen zijn, hoe meer service jij moet bieden in jouw aanbod. Dit kan echter nog steeds automatisch en schaalbaar plaatsvinden, bijvoorbeeld via software of een team van klantenservice.

Je kunt deze waarde trappen zelf invullen, maar over het algemeen (bijvoorbeeld in zakelijke niches) geldt voor de hoogste trappen dat er geen limieten zijn. Vaak worden presentatie funnels (stap 3) toegepast bij e learning producten vanaf 500,- euro en telefonische verkoop (stap 4) bij e learning producten vanaf 1000+ euro. 

Hopelijk is dit niet TE VEEL informatie voor je, en schrik ik je niet af met de technische kant van het verhaal, maar wat ik hiermee duidelijk wil maken is dat je een lange termijn strategie moet gaan bouwen op basis van E Learning waarmee jij jezelf en je bedrijf de kans geeft om ALLES wat je doet EVERGREEN te maken, zodat het over 5 jaar ook nog relevant is. De voordelen en nadelen hiervan benoem ik voor je in het volgende onderdeel! Klaar voor?


Wat zijn de voordelen die het maken van E Learning Trainingen met zich meebrengt voor jou als online ondernemer?

Er zijn veel meer voordelen dan nadelen bij het E Learning verdienmodel, waarbij jij volledig vanuit het niks iets opbouwt via het internet en zo gauw dat groter wordt; en jij via internet steeds meer mensen bereikt; waarde toe kan voegen aan hun leven / bedrijf. Er zijn 17 miljoen Nederlanders in Nederland en ongeveer 60% van de 11 miljoen Belgen zou Nederlands spreken, dus als jij een bedrijf in het Nederlands start zou jij een doelgroep van meer dan 23 miljoen mensen kunnen bereiken. 

Als je daar niet 1 doelgroep in kunt vinden waar je een waardevolle E Learning Training voor kunt bouwen zou je in mijn optiek niet moeten starten met online ondernemen...

 • E Learning laat je locatie onafhankelijk; dus internationaal werken en verkopen; want digitale producten hebben GEEN verzending nodig. Je verstuurd ze per E-mail! :-)

 • E-Learning Producten maak je 1x en kun je daarna onbeperkt blijven verkopen aan klanten die later binnenkomen. Een E Learning cursus in de vorm van een videocursus kun je voor de lange termijn blijven uitbouwen als je voor een logische volgorde in jouw bedrijf wilt gaan. Een deel van jouw klanten zal dan ook steeds langer klant blijven.

 • Je hebt geen opslag of kantoorpand nodig om je E Learning te produceren en verkopen. Een mooie locatie om video's op te nemen en te schrijven zou voldoende zijn.

 • Je hebt geen (of weinig) personeel nodig. Heb jij geduld? Dan kun jij alles met je eigen handen opbouwen en blijven managen tot het ECHT te groot wordt;

 • Een E Learning business heeft erg lage kosten (All In. 1200,- euro per jaar?) en kan in de juiste opzet veel geld opleveren. Er zijn veel voorbeelden van E Learning miljonairs.

Dit waren tot dusver de voordelen van e learning Trainingen maken en verkopen. Klaar om naar de nadelen te gaan kijken?

Wat zijn de nadelen die het maken van E Learning Trainingen met zich meebrengt voor jou als online ondernemer?

 • Je moet iets kunnen, een passie hebben; of tenminste iets willen leren dat je over kunt brengen aan andere mensen. Ook dat laatste (leiderschap) moet je leren! ;-)

 • Je start op 0, net zoals bij elk bedrijf; en moet eerst een aantal processen leren om E Learning producten te maken en promoten op de juiste manier. Het is niet onmogelijk om te leren, maar als je verstandig bent (en gegarandeerd goede resultaten wilt) is het verstandig om zaken zoals online adverteren uit te besteden aan een expert;

 • Je wordt niet zomaar als een expert gezien door andere mensen, dus zeker in het begin zal het moeilijk zijn om iets te verkopen. Verzamel daarom Testimonials!;

 • Je hebt enkele software tools nodig, die jou afhankelijk van jouw keuze tussen de 1200,- euro en enkele duizenden euro's per jaar kosten. Dit zijn software abonnementen die makkelijk op te zetten zijn (cloud-oplossingen) met klantenservice en online begeleiding. Vaak zit hier ook (gratis) training bij waarin je de software leert gebruiken;

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het plannen, structureren en maken van E learning programma's. Hier komt in de basis grafische ontwikkeling bij kijken. Je kunt E Learning ook laten maken door bedrijven die werkzaam zijn als E learning ontwikkelaar. Neem contact met mij op als ik je moet connecten met een E Learning Ontwikkelaar in Nederland.

Zoals je ziet staan de voordelen van eigen E Learning Trainingen en het delen van kennis ver boven de nadelen als je het op de juiste manier aanpakt. 

Ben je klaar om te kijken hoe je dit als online ondernemer zelf ook kunt doen?

E-Learning Maken kan jouw bedrijf een grote groeispurt met nieuwe leads en klanten geven. Benieuwd hoe je start? Lees dan direct dit artikel!Wanneer jij E-Learning producten gaat maken moet je eerst een pad uitstippelen waarmee je jouw cursisten van A naar Z helpt!

E Learning Maken; hoe pakken de meest succesvolle Nederlandse E Learning ondernemers dit proces aan?

In de introductie en het eerste gedeelte heb ik je al uitgelegd hoe je naar een E Learning Business zou moeten kijken om er een succes van te maken. Ik zal het nog 1x herhalen.

Je wilt E Learning integreren in jouw bedrijf als een lange termijn strategie, waarin je focust op een enkel project + een specifieke doelgroep. In dat project help je mensen naar een bepaald doel toe (Informeren + Inspireren + problemen oplossen) en blijft dat voor lange termijn uitbouwen, zodat jouw E Learning Trainingen extra waardevol worden voor deze specifieke doelgroep. Dit is bij voorkeur een probleem waar zij in hun persoonlijke of zakelijke leven tegenaan blijven lopen; en waar ze serieus in willen investeren, omdat ze er zelf meer geld / betere relaties of een betere gezondheid door krijgen. In principe zijn deze cursussen "Evergreen", dus zonder persoonlijke behandeling. Naar mate jouw online cursussen extra waardevol worden en mensen er grotere doelen mee bereiken, stijgt ook de prijs van jouw E Learning Modules. Vaak zit er ook een Upsell van 1000+ euro aan de achterkant voor mensen die "verder willen" of persoonlijke begeleiding nodig hebben...

E Learning Promotie Strategie 1: De automatische Funnel die opent met gratis informatie.

De meeste E Learning ondernemers werken via een "Geautomatiseerde Marketing Funnel" waarin jij als potentiële klant terecht komt wanneer jij advertenties bekijkt op social media platformen zoals Facebook; Youtube; Instagram OF via Google advertenties. De doelgroep wordt hier kort en krachtig geprikkeld en uitgenodigd om actie te ondernemen en een gratis E-Book te downloaden waarin de eerste stappen naar het uiteindelijke doel worden uitgelegd. Dit kan ook een informatief Webinar of een online workshop zijn! 

Het doel is in ieder geval om "warme leads" te scoren, oftewel E-mail adressen te verzamelen van mensen die interesse tonen in jouw product. Al deze leads verdwijnen automatisch in de E-Mail marketing funnel en krijgen automatische E-mails tot ze het eerste doel hebben bereikt (bijv. een boek of instap cursus kopen).  

Voordeel: het is een laagdrempelige strategie die weinig geld kost. In principe betaal je alleen de advertentiekosten en je vaste kosten (software);

Nadeel: mensen schrijven in voor gratis informatie en hebben tot dusver geen "koop-intentie". Je krijgt dus o.a. mensen op de lijst die niet direct een aankoop willen doen. Dit is niet ideaal omdat je door te adverteren altijd kosten hebt voor elke lead;

E Learning Promotie Strategie 2: De automatische Funnel die opent met betaalde informatie. 

De tweede E Learning Promotie Strategie is momenteel SUPER populair en kwam overgewaaid vanuit Amerika (waar online marketing 5 jaar voor loopt). Meerdere online ondernemers hebben dit de afgelopen 2 jaar in Nederland toegepast. De strategie achter dit model start met betaalde informatie, zoals een fysiek boek, waarbij in de advertentie besproken wordt dat het een super waardevol boek is, en dat de klant deze "gratis" opgestuurd krijgt als de verzendkosten maar over worden gemaakt (bijv. 8 euro). 

Je raadt het al? 

Ze maken enkele euro's winst op het boek en dat zorgt ervoor dat ze gemiddeld op elke lead break-even draaien of zelfs een klein beetje winst maken op de advertentiekosten. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze onbeperkt advertenties kunnen laten draaien en leads binnen krijgen, maar ook dat ze 100% zeker weten dat de mensen die op hun lijst komen al eens iets gekocht hebben. Dit is interessant want als mensen iets gekocht hebben laat dat zien dat je in de toekomst waarschijnlijk meer kunt verdienen. Met andere woorden: je weet zeker dat je geen "gratis informatie lurkers" op jouw lijst krijgt zoals bij strategie 1 vaak het geval is.  Deze strategie kan ook met laagdrempelige digitale cursussen gedaan worden, bijvoorbeeld voor een kostprijs van enkele tientjes.  

Belangrijk om te vermelden bij allebei deze strategieën:

Bij beide strategieën is wat je op social media advertenties / Google ziet pas de eerste (laagdrempelige) trap in de waarde ladder en staat er aan de achterkant een geoptimaliseerd proces klaar met meer verkopen die kunnen eindigen in aankopen of e learning coaching trajecten die duizenden tot tienduizenden euro's kosten. Het hoogste wat ik ooit gezien heb is 140.000 euro voor een ondernemers coaching traject door Eelco de Boer. 

Een tweede feit is dat succesvolle online ondernemers een online betaalsysteem gebruiken dat het mogelijk maakt om vanuit de zogenoemde bedankpagina direct een extra verkoop aan te bieden. In het geval van promotie strategie 1 (het gratis E-book) moet jij dus je E-mail adres achterlaten en wanneer jij op verzenden klikt sturen ze je direct door naar een 2e pagina (zogenoemde bedankpagina) waar een video of een tekst voor je klaar staat waarin ze je vragen of je direct toegang wilt tot een betaald product dat naadloos aansluit op aankoop 1. 

Dit kan bijvoorbeeld een online cursus van enkele tientjes zijn, die soms wel door 25% - 35% van de bezoekers op de pagina gekocht wordt. Dat wil dus zeggen dat 25% - 35% van de mensen die eigenlijk inschreef voor gratis informatie uiteindelijk een aankoop doet van enkele tientjes. Het online betaalsysteem dat gebruikt wordt om deze technische functie toe te kunnen passen is te vinden bij de technische tools sectie onderaan deze pagina! ;-) 

Dit soort strategieën zijn door iedereen toe te passen via de juiste software en zorgen er voor dat jij als online ondernemer "gratis" of zelfs winstgevend klanten krijgt. De eerste keer dat ik dit zag gebeuren was overigens via het onderstaande boek van IMU, dat super relevant voor jou is als jij een E Learning Business wilt groeien (hint)! Wil jij een E Learning module Maken via een bewezen handleiding? Via dit boek kun jij direct aan de slag met het maken van E Learning modules; een E Learning Platform en het publiceren van jouw E Learning Methodes!Wil jij een E Learning Module maken via een bewezen handleiding? Via dit boek leer jij wat belangrijk is voor E Learning Modules; een E learning platform en hoe je jouw eigen E learning training business (extra) succesvol kunt maken door online marketing technieken via internet!


LET OP: Lees deze EXTRA E Learning strategie die jou VEEL EFFECTIEVER maakt en die veel wordt toegepast! :-)  

Succesvolle (ervaren) online ondernemers weten door hun ervaring met E Learning precies hoe ze hun E Learning product aanbod kunnen optimaliseren om het beste uit tools zoals die online betaalsystemen te halen. Ook hebben ze het voordeel dat ze niet nieuw zijn met het onderwerp waarover ze produceren en ze kennen hun doelgroep (waarschijnlijk) beter dan jij. 

Maar dat zijn niet direct DE redenen waarom ze meer succesvol zijn dan jij. De reden dat ze meer succesvol zijn dan jij en veel meer winst draaien ligt aan een ander stukje E Learning Strategie die er voor zorgt dat ze geen tijd in E Learning Trainingen en Cursussen steken die niet gekocht worden. En deze strategie ga ik je in deze paragraaf volledig uitleggen. 

Ze testen namelijk al hun nieuwe E Learning Producten VOORDAT ze aan de slag gaan met het bouwproces. Klopt: je hoort het goed! Ze gaan niet al die cursussen bouwen VOORDAT ze weten dat er vraag is naar deze cursussen. Het is onverantwoord om maanden aan een cursus te gaan werken die niet verkocht wordt aan hun klanten. Daarom doen ze iets wat jij als minder ervaren online ondernemer NOOIT zou doen. 

Eerst jouw E Learning Producten verkopen; dan pas produceren!

Voordat je weken of maanden in het maken van een nieuwe E Learning Cursus steekt; kun je beter zorgen dat je de outline (inhoudsopgave) getest hebt bij jouw doelgroep. Je maakt de eerste twee E Learning Modules en zet daarna een betaalpagina online voor jouw online training aan de hand van een programma dat (bijvoorbeeld) 6 weken duurt. Aan de hand van deze informatie ga je testen en informatie (feedback) verzamelen. Loopt het goed en krijg jij betalingen binnen? Dan gaan ze snel meer content maken! Loopt het slecht? Dan stoppen ze met het maken van de online cursus en kijken ze naar iets anders!

Online Ondernemen = First things First; en daarbij zo weinig mogelijk tijd verliezen aan minder effectieve randzaken... 


Hoe organiseren de meeste online E Learning Ondernemers hun E Learning Trainingen / Cursussen?

Veel ondernemers werken via een eigen E Learning Platform. Uiteraard hoeven ze dit niet zelf te bouwen, want er zijn voldoende E Learning Software die jij kunt gebruiken om jouw E Learning producten zoals E Learning Trainingen; Online Cursussen en Online Coaching Trajecten op een nette, doelgerichte manier te positioneren.

Wil jij precies leren hoe je als E learning ondernemer succesvol kunt worden? Dan wil ik je graag het onderstaande boek van de Internet Marketing Unie aanraden. Persoonlijk gebruik ik dit precieze model om mijn eigen E Learning bedrijf succesvol te maken en het is tot dusver een SUPER bron van inspiratie en praktische kennis.

Je leert precies hoe je een onderwerp en doelgroep kunt kiezen en welke stappen je moet volgen om via het internet een toekomstgericht E Learning bedrijf te bouwen. Dit was overigens ook het boek dat IMU bij de lancering in 2020 "gratis" weggaf in ruil voor de verzendkosten en het is een boek wat VEEL extra klanten opleverde. Het is dan ook een erg goed boek dat het kernproces achter een E Learning Business beschrijft (hint)...


Zal ik je laten zien hoe ze dit verder optimaliseren en hoe het er uit ziet waar jij aan de "achterkant" naartoe gestuurd wordt? Dan gaan we naar mijn favoriete online cursus + community kijken, namelijk de online marketing community van de Internet Marketing Unie.

 Het E Learning Platform van IMU is een super platform voor online marketeers die willen leren hoe ze digitale kennisproducten kunnen bouwen en lanceren.Benieuwd wat het precieze aanbod is wat ze te bieden hebben voor members van de community? Het is erg interessant en relevant als jij dit artikel tot HIER gelezen hebt!

Goed... De bovenstaande community past de bovenstaande principes perfect toe en als je van 1 bedrijf kunt leren dat dit online marketing proces voor E Learning bedrijven werkt; is het IMU. Hun E Learning platform bevat duizenden ondernemers die E Learning Cursussen en Live Trainingen van IMU over het bouwen van een eigen E Learning bedrijf volgen. Zullen we eens naar een aantal onderwerpen kijken van succesvolle communities die via de E Learning Marketing strategie van IMU zijn opgezet?  

Voorbeelden van onderwerpen die via E Learning trainingen en een leeromgeving platform erg succesvol werden.

Het grote succes van E Learning Maken ligt bij focus: Focus op een bepaald kernproces en zorg dat je daarin zeer succesvol wordt. We gaan ter inspiratie naar een aantal voorbeelden kijken van E Learning Trainingen en leeromgeving platformen kijken die succesvol waren! 

 • Investeren (Beleggen) en Daytraden in bijvoorbeeld Cryptocurrencies of Forex;

 • Online Business Bouwen is populair! (meerdere varianten: Dropshipping / Affiliate Marketing / Online Coaching Business);

 • Leren hoe je via High Ticket Sales locatie onafhankelijk kunt werken;

 • Persoonlijke Coaching op gebied van psychologische onderwerpen + voeding;

 • Liefde, Relaties en Seksualiteit (beter worden met vrouwen);

 • Leren hoe je Copywriting toe kunt passen in jouw zakelijk schrijven;

 • Leren hoe je kunt Social Media Adverteren;

Klaar om zelf aan de slag te gaan om jouw eigen business beter te maken met het ontwikkelen van digitale kennisproducten? Laten we dan kijken wat de mogelijkheden zijn om E Learning materialen (E-Books; Cursussen; Trainingen; Masterclasses etc; te maken! 

E Learning Digitale Producten Ontwikkelen kost wat tijd, maar is zeker mogelijk voor online ondernemers die naar de toekomst durven kijken. Ben jij al aan de slag met E Learning?E Learning Digitale Producten Ontwikkelen kost wat tijd, maar is zeker mogelijk voor online ondernemers die naar de toekomst durven kijken. Ben jij al aan de slag gegaan met E Learning?

E Learning Maken; wat zijn de precieze mogelijkheden?

 • E Learning Trainingen / E Learning Opleidingen / E Learning Online Cursussen;

 • E Learning Challenges om bepaalde doelen te bereiken;

 • E Learning Coaching Trajecten / E Learning Masterminds;

Timing: Sommige ondernemers maken hun E Learning direct beschikbaar voor alle leden; anderen laten het drippen; oftewel periodiek vrijkomen. Zo kun je bijvoorbeeld elke week een module lanceren met opdrachten zodat jouw deelnemers niet vooruit lopen op schema. Ze zijn dan verplicht om zich beter te focussen, maar het geeft jou ook de mogelijkheid om nog aan je materialen te blijven aanpassen / werken!  

Online Cursus Platform

Online Cursus Maken


E Learning Maken: Wat komt er allemaal bij kijken op gebied van technische vereisten? 

Je moet experimenteren en kiezen welke vormen van E Learning producten bij jou en je bedrijf passen. Misschien hou jij van blogs of podcasts? Misschien van Youtube video's? Misschien van iets totaal anders zoals geschreven teksten via de E-Mail Funnel? 

Wat is het belang van een kwalitatief goed E Learning Platform? (Technische Factoren + Gebruiksgemak)

Het belangrijkste bij het maken van E Learning producten is dat het er kwalitatief goed uit ziet en dat het op een goed werkend, professioneel E Learning Platform staat. Je kunt namelijk de beste bedoelingen hebben met jouw E Learning Producten, maar als de technische kant niet werkt, geeft dat een grote klap voor het gebruiksgemak en de gebruikservaring van jouw cursisten. 

En als je cursisten niet tevreden zijn met je E Learning Producten, zal dat het gevolg hebben dat meer mensen een Refund willen voor het bedrag dat ze voor je producten hebben betaald. 

een E learning specialist zorgt er bij het maken van een E Learning voor dat het op een goed en betrouwbaar E Learning Platform staat. Niks is zo vervelend voor jouw cursisten dan dat het systeem achter jouw E Learning Cursussen niet goed werkt...een E learning specialist zorgt er bij het maken van een E Learning voor dat het op een goed en betrouwbaar E Learning Platform staat. Niks is zo vervelend voor jouw cursisten dan dat het systeem achter jouw E Learning Cursussen niet goed werkt. Wil jij dat jouw klanten geld over hebben voor jouw E Learning producten? Dan zul je moeten investeren in een goed E Learning platform...

Betrouwbare E Learning Software Producten waarmee jij jouw online business sterk positioneert.

 • Huddle als online Leeromgeving met een bijbehorend Forum;

 • Plug & Pay om betalingen te kunnen doen en Upsells aan te bieden als extra verkopen;

 • Phoenix Software om landingspagina's of een website te bouwen voor je project;

 • Enormail om als beginner E-Mail Marketing Funnels toe te passen;

 • WebinarGeek om Webinars te geven aan jouw klanten; (lees mijn Webinar Geek Review)

 • Canva om laagdrempelig grafische content te maken voor je (social) media kanalen;

De Beste E Learning Software in Nederland is een leeromgeving van Huddle in combinatie met een Phoenix Website en een Online Betaalsysteem van Plug & Pay. Draai jij jouw E Learning Producten al op deze software?Het beste E Learning Platform van Nederland is Huddle. Met deze Software van IMU kun jij zorgeloos een super effectieve, professionele E Learning Community / Online Leeromgeving maken voor jouw online cursussen, trainingen en online coaching trajecten. In combinatie met de andere software producten van IMU zal jouw business lopen als een trein! Benieuwd naar de voorwaarden?


E Learning Maken; waar kun je je e learning publiceren? 

Zoals gezegd kun je je community in een social media partner zoals Facebook of Linked-In zoeken, maar dit is altijd de slechtste optie. Het zal namelijk nooit van jou worden en je kunt het niet sturen. Het is beter om controle over je bezoekers en klanten te hebben en ze laten zien wat jij wilt laten zien, niet wat Facebook wilt laten zien. Er is namelijk erg veel afleiding op dit soort platformen! 

Meer nadelen zullen later worden gepubliceerd. 

Wil jij een E learning Community Platform maken? Dan is het een aanrader om naar Huddle te kijken! Dit systeem geeft jou gegarandeerd een zorgeloze ervaring om jouw E Learning producten aan te bieden.Met de E Learning Software van Huddle ben jij in enkele dagen online met jouw digitale E Learning Kennisproducten. Check de onderstaande afbeelding voor de voorwaarden! 


Het E Learning Platform en de Community van Huddle bieden grote kansen om jouw E Learning Producten te publiceren op een betrouwbaar en toekomstgericht platform. Start jij met jouw E Learning Producten op Huddle?Check de website van Huddle om er achter te komen wat je precies met dit E Learning Platform kunt. Een DIgitale Leeromgeving en een Forum zijn namelijk niet de enige toppunten!E Learning Tools: Wat is de beste Online Betaalprovider om jouw E Learning Producten aan te bieden?

Je wilt jouw Je hebt hier een zakelijke rekening voor nodig! 

Mollie is de Beste Betaalprovider voor jouw E Learning Cursussen. Klik op deze link om direct meer informatie te krijgen over online betalingen voor jouw E Learning cursussen en trainingen.Het betaalsysteem Mollie is de beste optie om jouw E-Learning Betalingen (via IDEAL) mee te doen; eventueel in combinatie met Plug & Pay. Klik op deze link om in 10 minuten een account aan te maken voor Mollie! 


E Learning Tools: Wat is het beste Online Betaalsysteem om jouw E Learning Producten aan te bieden?Dit is het beste online betaalsysteem voor E Learning Producten van Nederland. Ze hebben handige features voor Upsells en Kassakoopjes om de omzet direct te verhogen. Persoonlijk gebruik ik deze om mijn E Learning producten te maken.Plug & Pay is het ideale betaalsysteem om E Learning Producten te verkopen. Als jij de Upsell en Kassakoopjes strategie op de goede manier toepast ben jij verzekerd van een hogere omzet PER verkocht product en kunt zelfs voor wederkerend inkomen gaan...


E Learning Tools: Wat is de beste website bouwer waarmee jij jouw E Learning Producten kunt promoten? 

Veel mensen werken met Wordpress om hun website te bouwen en gaan daarom met plug-ins zoals Learndash; Lifter of LearnPress aan de slag. Dit zijn goedkope tools die jij voor enkele honderden euro's per jaar aan jouw Wordpress website kunt koppelen. In het verleden heb ik OOK geprobeerd om met Wordpress te werken, maar daar maakte ik ontzettend veel fouten in en ik snapte eerlijk gezegd geen hol van het systeem... 

Ik ben persoonlijk geen technisch persoon en had geen ervaring met websites bouwen toen ik startte; en de leercurve van Wordpress met alle installaties en verschillende plug-ins + de matige Engelse klantenservice heb ik als zeer storend ervaren in het verleden. Ik merkte na een aantal maanden dat er weinig vooruitgang in zat en dat ik veel meer technische kennis nodig had om er iets van te kunnen maken dat werkte EN er mooi uit zag. 

Om het te zeggen zoals het is: Wordpress gaf mij TE VEEL mogelijkheden om fouten te maken en mijn eigen graf te graven, omdat ik totaal niet wist waar ik mee bezig was en hoe ik dat beter moest krijgen. En uiteindelijk HAD ik een website, maar dan werkte het niet op mobiele telefoons of zaten er bugs in het design die ik er in weken tijd niet uit kon krijgen. Uiteindelijk heb ik geprobeerd om samen te werken met een (betaalbare) Wordpress Developer in Afrika, maar daar werd het allemaal niet beter op en dit zorgde ervoor dat ik NOG meer controle verloor en samen moest werken met anderen.

Mijn conclusie was dan ook dat ik tegen veel tijdrovende barrières aan ben gelopen door als beginner aan de slag te gaan met content management systemen zoals Wordpress en Wix. Het ware lokkende, goedkope tools, maar dure investeringen als ik achteraf naar de resultaten kijk. Beide tools hebben me namelijk 6 tot 12 maanden gekost voor ik overstapte naar de volgende...

Als jij eerlijk toe durft te geven dat jij OOK een beginner bent die geen 2 jaar wil kloten aan een website, zou ik je de tip willen geven om eens naar Phoenix van IMU te kijken. Deze website bouwer is speciaal gemaakt voor ondernemers zoals ik die GEEN STUDIE TIJD kwijt willen zijn aan hun website, maar WEL een mooie, snelle website met psychologische verkoop triggers willen bouwen.

E Learning Website Maken PhoenixZo ziet de editor van Phoenix er uit. Je selecteert een van de categorieën en kiest daar je blokken uit voor je design. Hoe dit werkt kun je in mijn onderstaande review video bekijken..


Phoenix is niet gratis, maar erg handig in gebruik en volledig via templates te bouwen! Je kunt er allerlei trucjes op toepassen die de bezoeker verleidt om sneller jouw E Learning Trainingen te kopen! De site waar je nu naar kijkt is een Phoenix website en wat ik daarmee in korte tijd (enkele maanden) neer heb weten te zetten was met een Wordpress website in een jaar tijd niet gelukt...

Je hoeft in principe geen grote website aan de voorkant te hebben als je je wilt focussen op de online leeromgeving aan de achterkant, maar ik ben van mening dat je wel moet zorgen dat het er goed uit ziet op zowel desktop als mobiel. Daarom zou een 

Een E Learning Website Maken zou je kunnen doen via de website software van Phoenix. Hiermee zet jij jouw E Learning Trainingen neer in een mooi, zorgeloos design!Dit zijn de jaarlijkse kosten van Phoenix, de website bouwer waarmee jij zorgeloos en zonder ervaring prachtige websites / Funnels bouwt. Klik op de link om te checken of er momenteel een speciale kortingsactie is voor nieuwe leden!

Zijn er Voorbeelden van E Learning Platformen die gemaakt zijn op de software van IMU? 

Er zijn ondertussen meer als 1000 online membership communities op Huddle in Nederland. In de onderstaande afbeeldingen laat ik je twee voorbeelden zien van online communities die zeer succesvol zijn en waar ik in het verleden actief in ben geweest. In deze screenshots zal ik zowel het E-Learning Training gedeelte laten zien waar je de cursussen ziet staan EN ik zal het ledenforum laten zien waar mensen allerlei zaken rondom de trainingen met elkaar kunnen bespreken.

Voorbeeld 1: zo ziet het E learning platform en Forum van E Learning Ondernemer Harm van Wijk er uit.

Harm van Wijk is een online beleggingscoach die eigenaar is van HET leidende platform over beleggen in Nederland (Beleggen.com). Harm heeft hard gewerkt om zijn reputatie en imago goed te houden en heeft ondertussen duizenden mensen geholpen om extra succesvol te beleggen. Met zijn team en een netwerk van 30+ professionele beleggingsexpert organiseert hij in zijn E Learning Community meerdere keren per week live sessies die zijn leden via Webinars bij mogen wonen.

Zo ziet de E Learning omgeving van Harm van Wijk er uit. Zoals je ziet heeft hij E Learning modules voor beginners en gevorderden...

In de E Learning Community van Harm leert hij beleggers naar betere resultaten op de beurs!Doorzichtige modules zijn (nog) niet beschikbaar voor mijn account. Dat wil zeggen dat hiervoor een extra betaling nodig is... ;-)

Dit zijn een aantal E Learning modules die Harm in zijn E Learning Trainingen heeft staan.

Dit zijn de E learning Trainingen van Harm. Zoals je ziet kunnen leden deze volgen wanneer ze willen; overal ter wereld!

Dit is het E Learning Forum van Harm zijn online leeromgeving. 

Dit is het E Learning Forum van Harm van Wijk waar beleggers met elkaar in gesprek kunnen gaan over de nieuwste beursontwikkelingen.

Voorbeeld 2: zo ziet het E learning platform en Forum van E Learning Ondernemer Jacko Meijaard er uit.

Jacko Meijaard werd in enkele jaren tijd super succesvol als E Learning Ondernemer met zijn online trainingen, waarin hij ondernemers leert een bedrijf te bouwen op basis van het affiliate marketing verdienmodel. Jacko zegt er altijd bij dat zijn start in online marketing NIET MAKKELIJK was, maar na 10 jaar "Online" te zijn ondertussen verkocht hij zijn beginnerscursus meer dan 12.000 keer en bood daarnaast een upsell aan van zo'n 1500 euro die (naar eigen zeggen) tegenwoordig door 1/3e van de cursisten word gekocht. 

Zo ziet de E Learning omgeving van Jacko Meijaard er uit. Zoals je ziet heeft hij 5 verschillende modules voor beginners en gevorderden...

de E Learning Trainingen van Jacko zijn een voorbeeld van een super succesvol E Learning project. Jacko heeft hier veel geld mee verdient!

Dit zijn een aantal van de video modules van Jacko's E Learning Trainingen.

Met deze E Learning Software Tool maakt Jacko Meijaard zijn E Learning Community / Platform. Dit heeft zijn E Learning cursussen erg goed gedaan als online ondernemer.

Dit is het Forum overzicht van Jacko Meijaards Ledenportaal. 

Het E Learning Platform van Jacko Meijaard is gemaakt op Huddle. Dit is een mooi voorbeeld van een E Learning Training die jij als E Learning ondernemer na zou kunnen maken!

Zijn er gratis alternatieven voor deze E Learning Software? 

Mijn advies is om niet met gratis E Learning software aan de slag te gaan. De reden hiervoor is dat ik nog geen gratis E Learning Software ben tegengekomen die heel erg betrouwbaar is. En aangezien ELK bedrijf geld wil verdienen mag je er van uit gaan dat er een addertje onder het gras zit wanneer ze hun services gratis aanbieden. Het is NIET ONMOGELIJK om een gratis software te vinden voor de software producten die ik promoot, maar je hoeft geen top kwaliteit te verwachten. 

Soms bieden bedrijven in de start-up fase gratis accounts aan om snel mensen op hun E learning platform te krijgen, maar je krijgt dan een concept waarvan niet zeker is dat het werkt, en je weet niet wat ze in de toekomst van plan zijn. Dit maakt het samenwerken met zo'n bedrijf risicovol om 3 redenen:

 • Bestaan ze over 5 jaar nog of gaan ze failliet? Wil jij echt jouw lange termijn E Learning plan af laten hangen van een bedrijf dat geen geld vraagt?

 • Loopt het technisch gezien wel goed? En zo ja, hoe ziet dat er uit over 5 jaar?

 • Leuk dat ze je proberen te lokken met een gratis account, maar wat gaan ze in de toekomst doen?  

Wat dat betreft kun je beter een partner kiezen die zijn sporen al verdient heeft en waarvan de reviews goed zijn. Ik heb in dit artikel het bedrijf gepromoot waarvan ik denk dat het de beste prijs/kwaliteit te bieden heeft en waarvan ik zeker weet dat het goede software is. Ik werk persoonlijk samen met dit bedrijf en weet dat de E Learning software en de andere online business tools klaar zijn voor de toekomst. 

Het is niet de goedkoopste E Learning Software, maar er komen geen verborgen kosten bij kijken, zoals je bij sommige andere E Learning Tools ziet gebeuren. Je krijgt dan bijvoorbeeld zogenaamd een gratis opstartfase, maar begint meer te betalen wanneer jouw Academie / Community groeit en in de meeste gevallen kom je dan duurder uit dan bij Huddle. Persoonlijk heb ik weinig andere platformen getest op kwaliteit, omdat ik weet dat Huddle goed werkt en dit mijn vaste partner is.  

Laat jouw E learning trainingen maken / ontwerpen door een E Learning Ontwikkelaar!

Weet je niet zo goed waar je zelf kunt starten met het maken van jouw E learning Trainingen / content? Dan kun je altijd overwegen om het ontwikkelproces uit te besteden aan een freelancer of een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd als E Learning ontwikkelaar. Er zijn verschillende E Learning ontwikkelaars in Nederland, waarvan ik met het bovenstaande bedrijf van de E Learning Software goed contact heb!

Dit zijn E learning Specialisten die al jaren E learning modules ontwikkelen en ook grafisch design doen voor E learning trainingen en communities. Ze bieden daarnaast oplossingen voor allerlei andere online marketing vraagstukken die jou als minder ervaren online ondernemer veel kopzorgen kunnen schelen. Denk hierbij aan website maken, website onderhouden, SEO zoekmachine optimalisatie, Online Adverteren en het bouwen van E-Mail Funnels. 

Voel je vrij om contact met me op te nemen via mijn contact pagina om te kijken naar de mogelijkheden en dan worden we er beide een klein stukje beter van!


Extra kansen om op creatieve manieren gebruik te maken van E Learning om jouw business te groeien

Een van de meest effectieve manieren die ik tegenwoordig op het internet zie, omdat ik er zelf mee bezig ben, is dat mensen E Learning producten maken waarbij ze mensen leren werken met affiliate marketing producten, zoals software pakketten. Dit is een perfecte kans, omdat veel affiliate marketing producten wederkerende omzet opleveren en jij de mensen in je E Learning Community de kans geeft om extra succesvol te worden; waardoor ze langer lid blijven! 

Je kunt mensen op deze manier een online cursus verkopen waarbij ze zelf ook nog de abonnementskosten moeten betalen. In veel gevallen zullen ze je de commissie gunnen van 30%/40% van de jaarlijkse verkoopprijs. 

Begin jij al warm te worden voor E Learning en wil jij aan de slag met het maken van eigen E Learning Programma's? 


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen