Internet Marketing Bureau

Wat is een Internet Marketing Bureau?

Wat is een Internet Marketing Bureau? En WIE kan WAT met een Internet Marketing Bureau? Via dit artikel zal ik je precies uitleggen wat Internet Marketing Bureaus doen en wanneer een samenwerking iets voor jou kan betekenen.

Er is niet altijd een Internet marketing bureau nodig wanneer jij wilt groeien via internet! Via de informatie in dit artikel kun jij beslissen of het voor jou organisatie een aanvulling zou zijn om een samenwerking te starten.

Laten we direct starten!

Wat is een Internet Marketing Bureau? En wat kun je met een samenwerking bereiken? Ik leg het uit in dit artikel!


Wat doet een Internet Marketing Bureau? 

Een Internet Marketing Bureau (Synoniem: Online Marketing Bureau) houdt zich bezig met internet marketing / online marketing; oftewel het marketen van goederen of diensten via internet... Vaak werken bij een Internet Marketing Bureau een (groot) aantal Senior- en Junior- Marketeers samen om (nieuwe) projecten te realiseren. Hierbij bouwen en groeien ze het volledige proces om hun producten of diensten zo succesvol mogelijk in de markt te zetten en hun doelen te bereiken.

Ze sturen aan op Verbeteringen in Conversie (het bereiken van een bepaald doel)

  • Meer Leads;

  • Meer Klanten (B2B / B2C / B2G);

  • Meer Omzet per Klant;

  • Hoger ROI op lange termijn;

Taken van een Internet Marketing Bureau zijn breed en kunnen per bureau van elkaar verschillen, want er zijn veel verschillende zaken en strategieën waarin gespecialiseerd kan worden... Je kunt hierbij denken aan het bouwen van websites; het inrichten van Online Marketing Tools; het bouwen van (social) media kanalen; het bouwen van apps; het schrijven van advertenties; het vormgeven van (online) media campagnes en het analyseren en presenteren van online resultaten.

Gedurende dit proces komen er steeds meer resultaten binnen waarop actie ondernomen kan worden. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende landingspagina's of advertentie teksten getest worden; of er kan getest worden met verschillende externe media zoals Facebook; Pinterest en Instagram. Zo kan het bedrijf in kwestie maand op maand iedere keer een klein beetje beter en effectiever te werk gaan, waardoor op lange termijn grote projecten kunnen ontstaan.

Meer leren over zelf starten met Internet Marketing? Lees dan mijn artikel over hoe jij kunt starten met Internet Marketing voor Beginners!


Hoe werkt een Internet Marketing Bureau?

Een Internet Marketing Bureau legt nieuwe klanten uit hoe ze werken; wat hun resultaten / testimonials zijn en wat ze in het verleden gedaan hebben voor eerdere klanten binnen een bepaald niche. Hiermee kunnen ze aantonen dat ze ook voor jouw bedrijf iets kunnen betekenen; of in ieder geval dat ze begrijpen wat jij wilt en kunt bereiken met jouw bedrijf.

Bij een Intake gesprek zal het bureau uitleggen wat de mogelijkheden zijn om jouw bedrijf beter vindbaar te maken via internet. Samen stellen jullie doelen en als het tot een samenwerking komt nemen zij het proces voor je uit handen. Uiteindelijk zul jij regelmatig een update krijgen van wat er precies gebeurt en als het goed is zul je dat terug gaan zien in de resultaten die jij als ondernemer binnenkrijgt.

De precieze resultaten van een Internet Marketing Bureau zijn natuurlijk afhankelijk van de doelen die jij stelt, maar als minder-ervaring marketeer mag je er vanuit gaan dat een investering in een bureau zich altijd beter zal afbetalen dan eigen pogingen. Dus ben jij benieuwd wat een online marketing bureau voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen? Neem dan vooral zelf contact op met een van de vele internet marketing bureaus van Nederland.

Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen