Starten met online marketing? Deze online marketing cursussen zijn compleet, betaalbaar en leerzaam!
31 mei 2021 
20 min. leestijd

Starten met online marketing? Deze online marketing cursussen zijn compleet, betaalbaar en leerzaam!

Starten met online marketing is een “groeipad” dat jaren kan duren. Mij kostte het bijvoorbeeld 2 jaar tussen mijn eerste online marketing cursus en mijn eerste online marketing gerelateerde inkomsten. Ik miste op dat moment nog een stukje zakelijke Mindset en investeerde in een partij die er achteraf gezien te veel voor het geld in zat. Later kwam ik gelukkig ook internet marketing ondernemers tegen waarvan de online marketing cursussen erg compleet, betaalbaar en leerzaam bleken te zijn. Deze organisatie gaf mij een goed beeld van alle belangrijke aspecten van een winstgevende online marketing strategie.

Van toen tot nu heb ik een aantal online marketing cursussen gevolgd en een selectie gemaakt van de cursussen die compleet, betaalbaar en leerzaam zijn voor (startende) online ondernemers en internet marketeers. En het goede nieuws is: er zit ook een online community bij waar jij kunt netwerken met andere online marketeers die zelf een eigen bedrijf zijn gestart OF willen beginnen met online marketing!

De meest waardevolle online marketing cursussen zal ik delen via dit artikel, want ik denk dat dit de beste cursussen zijn in Nederland om beter te worden in online marketing als freelancer OF wanneer jij een volledig eigen online (marketing) bedrijf wilt starten.

Aan het eind van dit artikel beantwoord ik de vraag: wat zou ik doen als ik vandaag opnieuw zou starten met online marketing?


Om het artikel schoon en overzichtelijk te houden sluit ik het artikel af met een overzicht van interne en externe links. Klaar om te beginnen?

Met deze betaalbare, complete Online Marketing Cursussen gun jij jezelf een vliegende start in online marketing. Zo kun jij aan de slag met een eigen bedrijf of als online marketing freelancer.Mijn bedrijf is flink gegroeid sinds ik in 2019 startte met investeren in Online Marketing Cursussen! 


Wat is Online Marketing?

Om uit te leggen wat online marketing is ga ik in dit artikel met wat verschillende woorden mixen. De betekenis van Online Marketing; Digitale Marketing of Internet Marketing (allemaal veelvoorkomende termen) kun je zien als een breed begrip; of eigenlijk een volledige branche.

Als jij bezig bent met online marketing; digitale marketing of internet marketing probeer jij via het internet bepaalde doelen te bereiken. Je kunt hierbij denken aan doelen zoals leads verzamelen (nieuwe potentiële klanten); omzet verhogen door producten online te verkopen of om de merkbekendheid van jouw organisatie verhogen. Hierin staat het schrijven van activerende reclameteksten centraal! 

Al bij al, zijn er veel redenen om het internet te gebruiken, maar de belangrijkste is om zo kosten efficiënt mogelijk een grotere doelgroep te bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Je kunt bijvoorbeeld online presentaties geven om een grote doelgroep te bereiken.

De activiteiten die jij als online marketeer kunt toepassen variëren van de strategie die jij toepast. Zo richten sommige online marketing bureaus alleen op “gratis bezoekers”, terwijl andere online marketing bureaus juist investeren in “betaalde bezoekers”. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je zelf een keuze kunt maken die optimaal werkt voor jouw bedrijf en waarbij jij je prettig voelt!

Onder online marketing vallen verschillende “kernprocessen” zoals je bedrijf positioneren (op gebied van product en doelgroep), zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing, copywriting, social media marketing en community building! Wat voor kanaal je ook kiest, je kunt ze allemaal naar jouw hand zetten als je investeert in je eigen kennis over conversie optimalisatie strategie.

Hoe pas je online marketing toe en voor wie kan het volgen van online marketing cursussen kansen bieden?

De reden dat online marketing zo populair is, is dat de mogelijkheden onbegrensd zijn. Hoewel er tegenwoordig veel concurrentie is, is het via internet altijd nog makkelijker om (nieuwe) klanten te bereiken dan via offline kanalen, die vaak ook duurder zijn. Bovendien is het resultaat te meten, waardoor je de strategie op lange termijn kunt verbeteren.

Wanneer jij groeit als internet marketeer / online marketeer en jouw klanten de voordelen van online marketing uit kunt leggen, zul je zien dat veel bedrijven geïnteresseerd zijn in een potentiele samenwerking op gebied van online marketing / internet marketing. Maar het is ook mogelijk om als zelfstandige ondernemer een eigen online business te bouwen zoals een Shopify Webwinkel of een blog, waarmee een vast inkomen kan worden opgebouwd.

Via online tools zoals Google Trends; Ubersuggest; Answer the Public en Semrush kun jij marktonderzoek doen en jouw content produceren zoals de bezoeker dat graag wil zien. En dat is ook de basis die je in online marketing cursussen leert!

Online Marketing is dan ook al meer dan tien jaar een van de snelst groeiende branches ter wereld. En het goede nieuws is dat online marketing in principe voor iedereen toegankelijk is en dat het voor iedereen kansen kan bieden. Je kunt starten met online marketing als zelfstandige ondernemer met een online business (eigen producten / producten van anderen), maar ook als freelancer voor opdrachtgevers of in loondienst bij een online marketing bureau.

Voordelen van Online Marketing

 • De voordelen van online marketing zijn dat je 24 uur per dag; 7 dagen per week vindbaar bent voor potentiele zakenpartners of klanten. Je kunt in korte tijd specifieke doelgroepen bereiken met de boodschap / services / producten die jij te bieden hebt.

 • Wanneer je het slim aanpakt kun je onbeperkt opschalen en jouw bedrijf automatiseren. Op die manier leer je marketing software om het werk te doen dat normaal door werknemers gedaan wordt. Doordat je dit via het internet opbouwt kun je overal ter wereld met een internetverbinding werken en hoeft in veel gevallen zelf niet aanwezig te zijn. Je bent vrij om je eigen taken te doen, wanneer jij dat wilt.

 • Starten met online marketing, bijvoorbeeld via een eigen bedrijf of als freelancer is veel goedkoper dan wanneer jij investeert in een fysiek bedrijf met een pand / locatie / winkel. In sommige gevallen kun je zelfs andermans producten (door)verkopen zonder ze fysiek in handen te hebben.

Waarom zou je willen investeren in Online Marketing cursussen?

Investeren in online marketing cursussen kan jou als startende online ondernemer / internet marketeer is de beste methode om (snel) de basisbeginselen van online marketing te leren; of verder te specialiseren op een specifiek onderwerp; waardoor je tot een expert groeit.

Zoals besproken in de vorige alinea biedt online marketing mooie kansen voor ondernemers, freelancers en mensen in loondienst! Je kunt er een online marketing bedrijf mee starten; oftewel een online business bouwen! Als je hard wilt werken kun je de vrijheid terugkopen die jou door de maatschappij opgelegd wordt.

Je doet ideeën op voor een eigen business, of een van de vakgebieden en skills die je nodig hebt om als online marketing freelancer (expert) aan de slag te gaan. Het is namelijk zo dat er internationaal veel ondernemers te vinden zijn die op zoek zijn naar online business managers die hun bedrijf gedeeltelijk over willen nemen. Dus als jij ZELF geen eigen bedrijf kunt bouwen, kun je ook voor zo'n optie gaan!

Door te werken aan jouw Online Marketing Strategie en Online Marketing Vaardigheden kun jij jouw bedrijf online laten groeien tot een Internet Marketing Bureau. Is dit te hoog gegrepen voor jou? Dan kun je op online marketing vacatures reageren en aan de slag gaan als een Internet Marketing Specialist.

 

Waarom is het verstandig om een online marketing cursus te volgen?

Een online marketing cursus is in veel gevallen beter dan “zelf naar informatie zoeken” om meerdere redenen.

 • Een goede, complete online marketing cursus geeft je het juiste kader dat jij nodig hebt. Het helpt je om jouw online marketing bureau te starten of om als freelancer te specialiseren op online marketing vaardigheden waarmee jij als expert aan de slag kunt.

 • Doordat je het juiste kader krijgt en alles ook op volgorde aan je gepresenteerd is, kun je altijd in chronologische volgorde werken. Dit geeft je overzicht; je kunt een tijdsgebonden plan maken EN zorgt ervoor dat je overzicht krijgt binnen jouw vakgebied.

 • Wanneer je de juiste online marketing coaches; of zelfs online marketing influencers volgt, zul je een goede basiskennis op kunnen bouwen. Het kost veel tijd en moeite om (inter)nationale online marketing experts te leren vertrouwen en deze laten op hun (gratis) Youtube materialen meestal niet het achterste van hun tong zien. Wanneer iets gratis is heeft iets promotionele waarde, maar geen enkele ondernemer geeft volledig gratis alles weg!

 • Vaak zitten er communities verbonden aan online marketing cursussen. Je kunt hier in gesprek met andere leden en informatie krijgen over waar ze tegen aan lopen. Dit schept een band en geeft je de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier samen te werken met anderen die (precies) hetzelfde doen als jij. Er zijn twee dingen ontzettend belangrijk als jij op lange termijn wilt groeien: VOLG de stappen van je COACH | COMMUNICEER / WERK SAMEN met SOORTGELIJKE ONDERNEMERS.

 • Na een investering in de juiste online marketing coach of online marketing cursussen krijg je toegang tot de juiste volgorde, de juiste stappenplannen, het juiste netwerk EN vaak de juiste mindset. Je leert (bijvoorbeeld) in 1 jaar wat je in je eentje 3 jaar zou kosten en ontmoet de mensen die in jouw niche succesvol zijn (geworden). Maar dat is niet de enige reden dat een investering je de juiste richting in helpt. Een oud Amerikaans gezegde luidt: “When You Pay; You Pay Attention” -> Dit komt eigenlijk neer op de uitspraak: “Wanneer jij iets wilt veranderen in jouw leven, maar daar geen geld voor over hebt, wil je het waarschijnlijk niet graag genoeg”. Wanneer jij een investering doet, of dat nu 50; 500 of 5000 euro is; maak jij een keuze dat iets belangrijk genoeg is om geld te investeren. Als jij hier wijs mee om gaat zorgt dit ervoor dat je hier mee bezig blijft.

Extra tips voor als jij wilt beginnen met een online marketing cursus / online business cursus!

 • Zie de cursus als het startpunt. Hoewel de online marketing cursus die ik aan het eind van dit artikel benoem super compleet, betaalbaar en leerzaam is (en je eigenlijk niks anders meer nodig hebt), ben ik blij dat ik NA deze cursus ook nog een online marketing cursus van een andere ondernemer heb gevolgd. Accepteer dat er meerdere online ondernemers zijn die goede online marketing cursussen hebben gemaakt, met hun eigen manier van werken en Mindset! Toen ik startte met de Internet Marketing Unie zorgde dit er voor dat ik ontzettend werd gevormd richting “lange termijn succes” en het belang van “gratis bezoekers via SEO”. Voor Tonny en Martijn is dit DE strategie geweest waarmee zij succesvol zijn geworden. Toen ik dat proces eenmaal helder had, kwam ik een Amerikaanse online marketing cursus tegen waar op een andere manier gewerkt werd, namelijk met “snelle verkopen via sales funnels”. Deze cursus liet mij zien dat het ook op een totaal andere manier kan en opende een nieuwe wereld, waardoor ik uiteindelijk leerde om het beste uit beide strategieën te implementeren.

 • Focus op 1 ding en bereid je voor om minimaal 2 jaar aan jouw eerste online marketing business te werken. ALS je meerdere cursussen gaat volgen, doe dat dan binnen hetzelfde online verdienmodel. Wanneer je meer kennis krijgt over online business zul je merken dat veel kernprincipes overeen komen binnen bepaalde “online verdienmodellen”. Om dit toe te lichten: Wanneer jij een online business start kun je kiezen om dat met eigen producten te doen als online coach, maar ook via andermans producten zoals bij het affiliate marketing verdienmodel en dropshippen. Het kernproces ACHTER deze verschillende verdienmodellen blijft echter hetzelfde. Je start een bedrijf, kiest een doelgroep, richt op bepaalde producten die interessant zijn voor je doelgroep, lost problemen op voor je doelgroep, bouwt content ter promotie en start met het bouwen van een e-mail marketing lijst, zodat jij de gegevens krijgt van klanten. Via deze e-mail marketing lijst groei je je online business en bouwt aan een groeiend netwerk van volgers en klanten voor lange termijn. Deze klanten probeer je ten alle tijden te helpen met hun problemen en een fijne ervaring te bieden! In het begin is het verstandig om onderzoek te doen naar deze verschillende verdienmodellen, maar ik sta er ook echt achter om “blanco” te beginnen; wat wil zeggen met je eigen producten. Je bouwt zo aan de kern van je eigen persoonlijkheid; je eigen onderneming en focust op het kernproces van online marketing. Ken je dit kernproces en begin je genoeg ervaring te krijgen met online marketing strategie? Dan kun je daar ook affiliate marketing of dropshippen mee toepassen.

 • Kijk verder dan je neus lang is! ZELFS al is jouw coach 100% betrouwbaar, zijn er bepaalde zaken in zijn online business die “geheimzinnig” blijven. Daarom wil ik dat je goed oplet wat er “achter de schermen” gebeurt. Je koopt een online marketing cursus namelijk niet alleen om van A naar Z te komen en (bijvoorbeeld) een eigen online marketing bureau te starten, maar ook om de online marketing vaardigheden van jouw online coach te herkennen EN over te nemen. Ga eens op zoek naar de persoonlijke eigenschappen van jouw coach; bekijk hoe hij / zij zijn e-mail marketing funnel heeft ingericht EN of er bepaalde (alternatieve) verdienmodellen voor hem zijn. Je koopt een stukje inzicht in zijn leven en kunt hier veel van leren!

 • Pas goed op wie jij volgt! Investeren in de foute mensen helpt jou als startende internet marketeer weinig vooruit. Wanneer je even in dit wereldje mee draait leer je welke online coaches er voor het geld in zitten en wie niet het achterste van hun tong laten zien. Ik heb er vertrouwen in dat de partijen in dit artikel tot de absolute top behoren en qua prijs / kwaliteit het beste aanbod hebben om te starten met online marketing. Met deze materialen ben jij 100% zeker in staat om een online bedrijf te starten!

Via de mogelijkheden van online marketing ben jij als ondernemer in staat om online een Bedrijf te starten. Via de juiste online marketing cursussen, die praktisch gezien bij een enkele partij in Nederland gevolgd kunnen worden, heb jij alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan als online marketeer met een eigen online business. Je hoeft dan niet direct aan de slag met een Online Business Coach, maar leert wel vast mensen kennen die in dat wereldje zitten.


Hoe verliep mijn groeipad binnen online marketing? En welke online marketing cursussen volgde ik?

Eind 2020 kwam ik via een platform over digitale-marketing een aantal cursussen tegen en startte ik met de IMU Plus online marketing trainingDe reden was dat ik in de weken daarvoor het affiliate marketing traject van Jacko Meijaard opnieuw had doorlopen en tot de conclusie kwam dat ik met oog op het nieuwe jaar meer de diepte in wilde gaan met meer ervaren internet ondernemers. Op dat moment kende ik alleen de training van Jacko (die ik sinds begin 2019 volgde), en daar heb ik altijd dubbele gevoelens bij gehad vanwege de prijzige upsell die hij vrij snel aan laat bieden door een getraind sales team.

Op zich is dit een prima cursus, maar het bevat veel basiskennis die je bij IMU BETER leert. Wat mij betreft kun je beter een andere cursus volgen die iets dieper op online marketing strategie in gaat! Jacko Meijaard bracht mij echter wel op het goede pad en ik heb gedurende de jaren heel goed kunnen kijken naar wat hij precies doet en waar zijn inkomsten vandaan komen. Later leerde ik zelf toepassen waar Jacko Meijaard zo succesvol mee is geworden, doordat ik begon te investeren in de Internet Marketing Unie. 

Doordat ik enkele materialen van IMU had gezien kreeg ik direct een goed gevoel bij Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Waar Jacko een zelfstandige ondernemer is, was de Internet Marketing Unie een grote organisatie met eigen software tools, klantenservice, brede cursussen EN meer openheid van zaken. Ik had al besloten om mijn eigen website te maken met de conversie verhogende Phoenix website bouwer van IMU, dus mijn aanmelding bij IMU Plus was een logisch gevolg.

 

Hoe kwam ik in 2020 in contact met de online marketing cursussen van de Internet Marketing Unie (IMU)?

Als (startende) online ondernemer en internet marketeer liep ik tegen een ongelooflijke kennis barrière aan. Ik kwam net van school af, wist niet waar ik moest zoeken naar informatie en wist ook niet zo goed wie ik op internet kon vertrouwen. Zelf heb ik dit als minder prettig ervaren en ik heb in mijn beginfase (te) veel tijd en geld geïnvesteerd in mensen en cursussen die (kwam ik later achter) ZELF gebruik maakten van de IMU cursussen en software. Dat leerde ik overigens pas toen ik als affiliate marketeer inzicht had gekregen tot meerdere online cursussen en membership communities.

Ik wil dit artikel dan ook met een “bold statement” openen door te stellen dat de meeste super succesvolle Nederlandse online marketing ondernemers lid zijn van de Internet Marketing Unie en ook de software van het bedrijf gebruiken, waardoor ze explosief konden groeien. Van sommigen weet ik het zeker (Joshua Kaats; Jia Ruan; Jacko Meijaard) en van anderen twijfel ik er over, maar een feit is dat veel online cursussen en e-learning communities draaien vanwege de kennis en ervaring van eigenaar Tonny Loorbach en de krachtige cursussen en trainingen van IMU.

Toen ik hier achter kwam, viel bij mij vrij snel het kwartje. IMU bleek de basis te zijn van de Nederlandse Internet Marketing industrie. En aangezien veel online cursussen op een soortgelijke manier waren opgezet, en alleen de verdienmodellen van dergelijke ondernemers cursussen verschillend waren, kwam ik er achter dat de IMU een van de langst bestaande, belangrijkste online marketing bedrijven van Nederland is. Een tweede detail wat het zo interessant maakte was dat IMU eigenaar is van de software producten die andere ondernemers gebruiken om hun business mee te bouwen en opschalen.

Hoewel ik op dat moment nog niet wist wat IMU precies was en deed, besloot ik dit verder te onderzoeken en bestelde het boek dat zij hadden uitgebracht: de online marketing TornadoVeel internet marketing experts zoals Youri Meuleman, Simone Levie en Wilco de Kreij waren via hun social media accounts enthousiast over het boek; ik was het meerdere malen tegengekomen via Youtube; en je kon er zogezegd alle kernfactoren van je online business mee optimaliseren. Tonny Loorbach had veel tijd en geld geïnvesteerd om dit boek te ontwikkelen tot een basisboek voor een complete, succesvolle online marketing strategie.

Als de meest succesvolle online marketing specialisten met die boodschap op het internet staan, trekt dat natuurlijk aandacht!

Hier zie je de opbouw van IMU Plus, het online marketing cursustraject van IMU

Een greep uit de online cursus onderdelen van IMU Plus!

 

Hoe waardevol zijn de online marketing cursussen van IMU Plus?

Om deze vraag te beantwoorden moet ik enkele disclaimers doen. Ik startte met de Online Marketing Tornado en ontving deze enkele dagen later. Voordat ik het boek had gelezen, ontving ik in mijn mail enkele PDF’s met samenvattingen van het boek! Dat was een aangename verassing en een goede start voor mijn kijk op IMU.

In de onderstaande video deel ik mijn ervaring met de online marketing cursussen van de Internet Marketing Unie.

 

 

Wat kun je verwachten van de online marketing cursussen van IMU?

Je gaat voor een zeer schappelijke prijs volledig de diepte in met betrekking tot online marketing strategie. Je leert een online marketing bureau opstarten via de materialen die IMU door de jaren heen heeft gebouwd. Dit kernproces is interessant voor iedere online ondernemer, en met name voor online coaches / online trainers die hun eigen digitale producten willen lanceren.

Je leert een volledige online business opstarten, maar kunt ook kiezen om je te specialiseren in een van de online marketing vaardigheden zoals Copywriting; Social Media Advertising of SEO Zoekmachine optimalisatie, zodat jij je kunt ontwikkelen tot een online marketing specialist en jouw diensten als freelancer aan kunt bieden. Je leert al deze vaardigheden kennen en toepassen en kunt eventueel daarna nog doorgroeien via boeken / aanvullende cursussen wanneer jij ontdekt hebt welke vaardigheden jij wilt verdiepen.

In 2021 vierde Tonny Loorbach dat hij 11 jaar bezig is met de Internet Marketing Unie! Je bent 497,- euro kwijt per jaar om lid te zijn van deze online marketing community en krijgt volledige toegang tot alle content, inclusief bootcamps / challenges en expert interviews. Dit geeft de perfecte basis voor startende online marketeers + gevorderde online marketeers.

De reden hiervoor is volgens Martijn van Tongeren dat IMU voldoende verdient op de software pakketten (Phoenix, Huddle en Plug & Pay). Doordat deze pakketten redelijk prijzig zijn verdienen ze genoeg om de cursussen voor een mooie prijs beschikbaar te maken, aangezien de mensen in deze cursussen het belang van goede software leren. De kans wordt hierdoor aanzienlijk vergroot dat mensen op lange termijn met hun software aan de slag gaan.

Het is simpelweg slimmer om mensen zo goed mogelijk met deze software te leren werken, zodat ze als succesvolle online ondernemers op lange termijn geld verdienen en deze software blijven gebruiken. En zoals jij wellicht begrijpt, zijn deze software pakketten volledig schaalbaar (100% winstmarge) met een jaarlijks abonnement per gebruiker. Dus uiteindelijk betalen de online marketing cursisten die aan de slag gaan met een van de Tornado Tools software pakketten hun aandeel wel!

Naar mijn mening is dit traject voor startende online marketeers echt een waardevol aanbod. Het is in Nederland de meest complete, betaalbare en leerzame online marketing cursus voor startende online ondernemers en bevat praktische stappenplannen voor alle kernpunten van een online business de nodige informatie (en meer).

Ik ben dan ook zeer tevreden met de online marketing training van IMU Plus! Benieuwd of dit iets voor jou is? Abonneer je voor de online marketing community + cursussen en annuleer kosteloos binnen 14 dagen als het niks voor jou is!


Wat voor online marketing cursussen voor online marketeers zijn er nog meer?

Later in 2021 kwam ik door het lezen van een online marketing boek in aanraking met Russell Brunson van het bedrijf Clickfunnels. De ervaring van deze Amerikaanse online ondernemer gaat meer dan 20 jaar terug en hij heeft een totaal andere kijk op online marketing. Waar “onze” Nederlandse specialisten leren om te investeren in zoekmachine optimalisatie en lange termijn content strategieën en een “duurzaam lange termijn bedrijf”; investeren deze Amerikaanse ondernemers voornamelijk in betaalde bezoekers strategie en marketing funnels. Ze geloven minder in het opbouwen van een overkoepelend bedrijf, maar vinden dat de “losse sales campagnes” centraal staan, die volgens hen met de juiste kennis en ervaring binnen 24 uur opgezet kunnen worden.

Ze zeggen dat je geen grote, uitgebreide website nodig hebt om jouw klanten te bereiken, maar met gespecialiseerde salesfunnels moet werken om jouw producten snel en efficiënt aan de man te brengen. Zonder poespas starten met verkopen, zonder tijd te verliezen met randzaken zoals “content marketing strategie” en “social media promotie”. Ze focussen op de “money making activities”, zoals ze dat zelf noemen.

Deze ondernemers helpen je echt terug gaan naar de kern van jouw bedrijf en het precieze aanbod wat jij gaat doen. Ze leren je werken met “waardeladders” en gaan dieper in op het bouwen van aantrekkelijke storytelling verhaallijnen wanneer jij klanten werft in jouw communicatie. Persoonlijk ging er opnieuw een wereld voor me open toen ik deze strategie ontdekte.

Deze online marketing cursus is vergelijkbaar met de Nederlandse cursussen, maar je merkt dat deze weer een aantal jaar vooruit lopen op de Nederlandse Internet Marketing Unie. Sterker nog: de ondernemers van de Internet Marketing Unie zijn een aantal keer op training geweest bij dit bedrijf. En ze zijn ook betrokken bij de mindset en motivatie Guru’s zoals Tony Robbins, waarvan cursussen te vinden zijn binnen het online marketing imperium van Russell Brunson en Clickfunnels.

Wil je ECHT dicht bij de bron komen van online marketing strategie? Zodat je jouw online marketing vaardigheden kunt leren van de echte “godfathers” van online marketing funnels? Dan zijn deze online marketing boeken en online marketing cursussen uit Amerika een dikke aanrader!

Op deze afbeelding zie je de One Funnel Away challenge, waarin mensen leren hoe ze een online business kunnen starten in 30 dagen!

Ze herleiden je simpelweg weer een stukje verder naar de bron, waar onze Nederlandse online marketing specialisten weer een gedeelte van hun kennis hebben opgepikt!

Online Marketing (kennis)producten van deze Amerikaanse Entrepreneurs


Online Marketing Cursussen zijn de beste manier om te starten met online marketing. In dit artikel beschrijf ik mijn ervaringen met de beste online marketing cursussen!

Conclusie: Wat zou ik doen als ik opnieuw zou moeten starten met online marketing?

Als ik opnieuw zou moeten starten met online marketing zou ik starten met het lezen van de Online Marketing Tornado en direct lid worden van IMU Plus. In deze Nederlandse online marketing cursussen leer je precies waar het in een online business om draait; en het is nog een van de goedkoopste cursussen ook!

Wat mij betreft, krijg je hier direct een compleet, betaalbaar en leerzame online marketing cursus waarbij je geen andere bronnen meer nodig hebt om succesvol te worden in online marketing OF met een online business. De Internet Marketing Unie bieden daarnaast ook direct alle benodigde tools (via de Tornado Tools) om met weinig ervaring een online marketing business te starten en ontwikkelen.

Denk er over na om (eerst) voor een opdrachtgever / baas te gaan werken

Ik zou overigens eerst investeren in de juiste kennis en goed opletten welke verschillende stromingen er zijn door middel van deze cursussen. Dat wil zeggen: ik zou niet direct beginnen te bouwen maar 3 maanden uittrekken om je echt te verdiepen in de theorie. Dat had mij veel tijd en geld kunnen besparen! Je zou bijvoorbeeld de volledige online marketing academy van de Internet Marketing Unie kunnen bekijken om te begrijpen waar online marketing strategie om draait.

Vervolgens kun je aan de slag om echt stappen te zetten en te onderzoeken hoe dit bij jou in je online marketing doelstellingen past. Oftewel: wat wil jij precies bereiken met je online business?

Als je snel inkomsten wilt en er zo snel mogelijk van wilt leven is het slim om als freelancer aan de slag te gaan en NIET te investeren in een volledige eigen online business. Het is makkelijker om je te specialiseren in 1 van de vlakken die belangrijk zijn in een online business. En dan bedoel ik high income skills, geen klantenservice baantjes…

Zorg dat je super goed bent in 1 specifiek ding en dan ga je daar je services als freelancer in aanbieden voor een (of enkele) grote opdrachtgever(s).

Denk aan:
~ Copywriting
~ Funnels bouwen / Marketing Automation
- Online Adverteren
~ Sales support / commissie verkopen (bij voorkeur High Ticket)
~ Webinars Organiseren voor klanten

Je kunt dit ook doen door anderen te zoeken voor een partnership waarbij iedereen het zijne toe kan voegen. Dit is voor ondernemers waarbij tijd een rol speelt de beste keuze om je te ontplooien. Dit kan door samen te investeren of zelf uit te besteden aan freelancers!

Persoonlijk heb ik gekozen om mijn business in mijn eentje te bouwen, runnen en veel verschillende dingen tegelijk te gaan leren en dat heeft me uiteindelijk veel tijd gekost om door alle content heen te komen, zonder uiteindelijk ergens ECHT goed in te worden. Ik voel me prima met mijn voortgang, maar achteraf zou ik dat waarschijnlijk anders aangepakt hebben.

Het bouwen van een totale business, in je eentje, zonder ervaring is ERG PITTIG! Het totaalproces gaat veel tijd en geld kosten en geeft je ook veel risico. Daarbij wil ik vermelden dat je sterk in je schoenen moet staan als je begint te bouwen, afdwaalt, foute investeringen doet en daarbij weinig begeleiding of netwerk hebt. De kans is groot dat je afhaakt wanneer er binnen 6 maanden geen resultaten komen!

Terwijl je met de juiste partners / opdrachtgevers samen ook prima geld kunt verdienen met minder risico. Dat is overigens ook de reden dat jij als (startende) online ondernemer constant in beweging moet blijven en moet investeren in goede online marketing cursussen!

Het beste online marketing boek


Deze (kennis)producten en Online Marketing Cursussen zijn een aanrader wanneer jij wilt starten met ondernemen via .

 • Basishandboek Online Marketing Strategie: (Koop de Online Marketing Tornado) (Lees ook mijn Online Marketing Tornado Review). Dit boek is naar mijn mening het beste boek op gebied van Internet Marketing dat ik ooit gelezen heb. Starten met de online marketing tornado is ALTIJD een goede optie.

 • Nederlandstalige Online Marketing Cursussen: (Aanmelden voor IMU Plus) (Lees ook mijn IMU Plus Review over deze Online Marketing Cursussen en online Academy van de Internet Marketing Unie).

 • Amerikaanse Online Marketing Cursussen: (Aanmelden voor de One Funnel Away Challenge)
  Bekijk ook een  van de Webinars die bij deze cursus horen! Er is bijvoorbeeld “Funnel Hacking Secrets” maar je kunt ook “Brick and Mortar Funnels” bekijken! Deze Webinars geven een goed beeld van wat jij kunt leren van de Amerikaanse aanpak op gebied van internet marketing!

 • Amerikaanse Affiliate Marketing Bootcamp: Via de website van Clickfunnels is ook een Affiliate Bootcamp te vinden. Dit is een van de meest geavanceerde (gratis) online marketing cursussen die jij op het internet kunt vinden en ze lopen op gebied van affiliate marketing strategie jaren voor op andere internationale ondernemers.

 • Amerikaans basishandboek over Online Marketing Strategie: (Koop DotCom Secrets) (Lees ook mijn Review over dit online marketing boek). Dit boek is volgens mij een van de beste boeken ter wereld. Bekijk ook de andere producten van deze schrijver, want dit boek hoort eigenlijk in een reeks van drie verschillende boeken! DotCom secrets is qua volgorde de eerste die je nodig hebt! Daarna heb je nog Expert Secrets en Traffic Secrets!

 

Over de schrijver
Toen ik (Kevin) in 2018 startte met online marketing, ging dat niet zo lekker! Het was een lange weg waarin ik door veel (kostbare) fouten wijzer werd over internet marketing, mijn eigen persoonlijkheid en de benodigde kenmerken van succesvol ondernemerschap. Een van de grootste leerpunten was dat ik moest investeren in een doelgerichte, succesvolle Mindset; en terwijl ik zelf mijn omzet groei, gebruik ik deze website om andere startende online ondernemers te helpen met tips over online marketing en software die helpen opschalen!
Reactie plaatsen