Welke manier van online geld verdienen is het meest betrouwbaar?
09 juni 2021 
9 min. leestijd

Welke manier van online geld verdienen is het meest betrouwbaar?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel "Welke manieren van online geld verdienen zijn betrouwbaar?" terecht gekomen bent. 

Waarom dit artikel over betrouwbare manieren van online geld verdienen?

Welke manier van online geld verdienen is het meest betrouwbaar? En het meest laagdrempelig om mee te starten? Dat zijn vragen die ik vandaag voor jou zal beantwoorden in dit artikel. Het zijn vragen die regelmatig voorbij komen en waar ik zelf ook veel over na heb gedacht tijdens mijn online marketing groeitraject.

Waarschijnlijk had mijn groeitraject er anders uitgezien als ik dit eerder geweten had, want zelf kwam ik later pas bij deze manier van werken uit, nadat ik al lange tijd in andere vormen van “online ondernemen” geïnvesteerd had.

Wat ik vandaag beschrijf als de meest betrouwbare, laagdrempelige manier om online geld te verdienen is door je eigen digitale kennisproducten te produceren en te verkopen via een simpele landingspagina met een gekoppeld betaalsysteem. Om dit mooi vorm te geven en NIET tegen technische barrières aan te lopen kun je hier een partner als Leadpages; GetResponse of Phoenix Lite voor gebruiken. Je bent hierbij niet afhankelijk van andere partijen of fysieke producten; alleen van je eigen kennis.

Het belangrijkste voorbeeld wat je hiervoor kunt gebruiken is een online cursus, die je bijvoorbeeld ook over een affiliate marketing product zoals een software tool kunt maken.

Als dit voor jou een interessant onderwerp is, is de grootste online marketing e-learning community van NL wellicht iets voor jou. Check mijn content over deze Internet Marketing Unie eens!   

Wil jij betrouwbaar online geld leren verdienen? Dan is het verstandig om producten te creëren die verkrijgbaar zijn op devices waar mensen mee online gaan.

Welke manieren van online geld verdienen zijn Betrouwbaar?

Zoals je wellicht weet schrijf ik veel over verschillende vormen en strategieën van online marketing business. Ik ben een groot fan van social media marketing en het inschakelen van bestaande platformen om (extra) geld te verdienen. Maar hoe kun je social media marketing dan inzetten om betrouwbaar en laagdrempelig online geld te verdienen?

Je start om te beginnen met het kiezen van een doelgroep en een product; of dat nu een product van jezelf of van iemand anders is…

Veel ondernemers gebruiken artikelen van andere ondernemers / bedrijven, zoals je dat bijvoorbeeld met affiliate marketing en dropshipping kunt doen. Je kunt dan meeliften op andermans succes en gebruik maken van bestaande producten; promotiematerialen en de bekendheid van een bedrijf of product.

Het enige wat jij dan zelf moet doen; is het vinden (bouwen) en onderhouden van je eigen doelgroep. Social media marketing is hier super geschikt voor omdat het je de mogelijkheid geeft om een eigen productaanbod en community RONDOM jouw affiliate producten te maken.

Wat door veel startende online ondernemers namelijk word onderschat; is dat het erg moeilijk is om echt op te vallen wanneer jij affiliate producten of dropshipping goederen verkoopt, dus je moet het altijd proberen zo persoonlijk en waardevol mogelijk te maken door een eigen “uniek aanbod” bovenop de verkoop te zetten.

Dit kun je doen door digitale E-learning kennisproducten aan te bieden in jouw Huddle leeromgeving / membership community! Dit motiveert de koper extra om via jouw website te kopen en legt meer persoonlijkheid in je bedrijf.

Door je op een bepaalde groep mensen te richten en hun problemen op te lossen via betrouwbare producten / diensten kun jij online geld verdienen!

Online geld verdienen op een laagdrempelige, betrouwbare manier is heel goed mogelijk via e-learning producten en online coaching!

Welke manier van online geld verdienen is het meest betrouwbaar?

De meest betrouwbare manier van online geld verdienen is door eigen digitale kennisproducten te ontwikkelen en deze te verkopen aan een vaste (groeiende) doelgroep. De reden dat dit de meest betrouwbare manier van online geld verdienen is, is omdat het jouw eigen producten zijn en niemand dit van je af kan pakken. Je kunt op termijn verschillende digitale kennisproducten ontwikkelen en aanbieden op jouw kanalen door er een online betaalsysteem of zelfs een volledige online leeromgeving aan te koppelen.

Deze strategie is een stuk sterker dan ondernemen via Dropshipping of Affiliate marketing, omdat je zelf de producten maakt en verkoopt. De marges zijn super hoog en schaalbaar. Bovendien werk je aan je eigen reputatie en toekomst als online ondernemer, in plaats van iemand anders z’n bedrijf te promoten. Je bent niet afhankelijk van andere partijen en kunt doen en laten wat je wilt, zonder echt risico te lopen.

In het verleden heb ik wel eens gemerkt dat een online marketing partner zijn deuren sloot en dan zaten mensen met een website die speciaal voor dat product ontwikkeld was. Of bedrijven gingen snijden in hun affiliate commissies, omdat ze voldoende groei hadden doorgemaakt. Dit gebeurde onlangs bij het bedrijf OnlyFans, waar affiliates en referrals altijd flinke bonussen kregen die op konden lopen tot 50.000 per nieuw account (afhankelijk van de omzet).

Uiteindelijk brak het bedrijf de belofte om dat op lange termijn te blijven doen en zijn veel content creators die daar hun werk van hebben gemaakt binnenkort hun inkomsten kwijt waar ze in het verleden voor hebben gewerkt!

Dat is simpelweg het grootste probleem dat jij voor jezelf creëert door op lange termijn te werken met andermans producten via partnerships. Ik zeg niet dat het slecht is om dit te doen, maar zodra je de skills hebt om zaken te doen via internet zijn er voldoende manieren om zelf iets te bouwen. Je kunt voor de lange termijn beter ZELF rondkijken of jij als adverteerder affiliate marketing kunt toepassen om jouw digitale producten in de markt te zetten….

Wat heb je nodig om snel aan een betrouwbaar online inkomen te werken?

Als je snel geld wilt verdienen op een betrouwbare manier moet je een bepaalde skill kiezen als expertise en daar een online cursus voor opzetten die jij lange termijn wilt blijven uitbouwen. Dit moet bij voorkeur een skill zijn die grote problemen oplost voor anderen, of veel geld voor ze in het laatje kan brengen. Hoe meer impact het heeft op de business van jouw klant, hoe belangrijker (en waardevol) het is!

We spreken van High Income Skills, wanneer jij het voor elkaar kunt krijgen om mensen met jouw expertise een boost in hun omzet te kunnen geven. Wanneer jij dit als zelfstandige in de praktijk kunt brengen, kan dit jou een flinke commissie over de winst opleveren. Dus hoe groter jouw opdrachtgevers (en hun inkomsten) zijn, hoe meer geld jij kunt verdienen. Voorbeelden van High Income Skills zijn Conversie gericht Webdesign; Copywriting; sales closen; (grote) teams managen; online consulting / online coaching en media management/online adverteren.

Dan Lok (Amerikaanse Entrepreneur Coach) legt dit principe helder uit in de onderstaande video! 

Blijf liever weg van het produceren van cursussen die leuk zijn, maar niet belangrijk…

Hier tegenover staat dat jij beter weg kunt blijven van cursussen die leuk zijn, maar niet belangrijk zijn voor mensen. Mensen willen daar minder graag voor betalen omdat het geen urgente problemen oplost. Een voorbeeld van een ondernemer die ik onlangs ontmoette was een mevrouw die hondencursussen gaf. Ze was aan het klagen dat ze niet wilde investeren in haar bedrijf omdat haar klanten niet veel wilden betalen voor haar cursussen.

Op zo’n moment zeg je dat niet, maar dat is geen type cursus waar je heel belangrijke problemen mee oplost. Mensen gaan nooit 1000,- euro per jaar betalen om iedere week met tegenzin naar de hondencursus te gaan. Hoe belangrijker het is en hoe meer pijn het doet bij de klant, hoe meer geld ze er voor over hebben om het op te (laten) lossen.


Hoe start je met het bouwen van jouw online cursus?

Wanneer jij een high income skill gekozen hebt waar jij verder in wilt groeien ga jij zelf investeren in sterke cursussen over dit onderwerp. En hierbij is het belangrijk dat je er veel tijd in wilt en kunt besteden. Je MOET hier hard voor gaan werken, anders heeft het weinig zin om te starten. Niet alleen ga jij alles leren over het onderwerp, maar je gaat ook heel goed kijken hoe de ondernemer die deze online cursussen geeft zijn producten en diensten technisch gezien in de markt heeft gezet.

Een kijkje achter de schermen bij soortgelijke ondernemers geeft jou een technische blauwdruk van hoe een dergelijke cursus in elkaar zit. Dit kun je zien als een prima startpunt voor jouw eigen ontwikkeling, want het geeft jou veel inzicht in het werk van een ondernemer die het al succesvol toepast. Aangezien online ondernemen op zich al veel barrières oplevert is het wiel opnieuw uitvinden het laatste wat jij als online ondernemer wilt doen.

Dus. Ga je verdiepen in een onderwerp voor lange termijn en zorg dat je hier dagelijks over blijft bijleren. Tijdens het leren, kun jij al starten met het maken van jouw online cursus via een gratis design programma zoals Canva (zie mijn tutorial). Video’s maak ik persoonlijk via de Magix Video Editing software.

Het is een fabeltje dat jij jarenlang ervaring moet hebben in een vakgebied waar jij een online cursus in geeft. Je wilt uiteraard geen cursus geven over iets waar je totaal geen verstand van hebt, maar vergeet niet dat de tijd in jouw voordeel werkt. Je kunt jezelf steeds blijven ontwikkelen en de mensen die inschrijven aan jouw cursus weten er veel minder vanaf dan jij, dus wanneer jij altijd een paar stappen vooruit loopt en je blijft ontwikkelen is het prima om ze met je mee te nemen.

Daarnaast kun jij ook op zoek gaan naar partners die expert zijn in iets dat jij in jouw cursus laat zien. Zo werk ik bijvoorbeeld zelf aan een module over online adverteren, waarbij ik mensen aanbeveel om een partner te nemen. Daar heb ik een bedrijf voor ingeschakeld dat hier expert in is en deze mensen (tegen betaling) graag vooruit helpt met het bouwen van hun campagne.

Hier zit uiteraard een betaling aan verbonden, maar dit is een gevaarlijk onderwerp en ze zijn kosten technisch in veel betere handen dan wanneer ze zelf jaren gaan rotzooien met het leren adverteren en het verbranden van hun budget.

Jij gaat simpelweg een lange termijn planning voor jezelf maken over wat jij mensen aan gaat bieden en hoe jij mensen (en later klanten) in jouw wereld gaat krijgen.

Op deze afbeelding zie je een Sales Funnel. Wanneer jij je sales funnel als online ondernemer sterk inricht kun jij een super effectieve online business bouwen.

Hoe zet je zo’n online cursus technisch gezien in de markt?

Om een online cursus in de markt te zetten heb jij een sterke product en sales funnel nodig. Ik raad je aan om mijn artikel te lezen over het bouwen van een sterke Sales Funnel om er achter te komen hoe je dit kunt doen en waar je rekening mee moet houden binnen jouw online aanbod voor lange termijn! Op de onderstaande afbeelding zie je hoe een sales funnel er uit ziet die richt op lange termijn “customer lifetime value” voor een online cursus en of langdurig online coachingstraject.

Wil jij op een betrouwbare manier online geld verdienen? Bouw dan een sterke, lange termijn sales funnel voor je digitale kennisproducten (als consultant / coach)

Een sterke sales funnel, gecombineerd met een heldere doelgroep en boodschap kun jij super makkelijk in de markt zetten via een platform waarmee jij simpele, converterende landingspagina’s kunt bouwen zoals Getresponse of Phoenix Website Lite (lees mijn review). Je kunt dit op twee verschillende manieren in de markt zetten, waarin jij simpelweg de keuze moet maken of jij (gericht op de lange termijn) veel of weinig moeite wilt doen om vindbaar te zijn…

Veel online marketing experts leren mensen dat je een grote website met SEO zoekmachine optimalisatie nodig hebt; en hoewel dit zeker een waardevolle strategie is (ik doe het zelf ook); is dit ook ontzettend veel werk om te leren, bouwen en managen. Het geeft bovendien geen garanties, want er is veel concurrentie in de markt die jij in het eerste jaar moeilijk zult verslaan.

Je kunt er daarom ook voor kiezen om al dat werk te besparen en jouw bezoekers te kopen via Google Advertising en/of Social Media Advertising. Wanneer jij kosten-effectief adverteert (via een betrouwbare partner) voor je bezoekers en zorgt dat je op lange termijn meer cursussen aan kunt blijven bieden of zelfs werkt met een maandelijks abbonnement is het volledig verantwoord om op deze manier relevante bezoekers naar jouw online aanbod te krijgen.

Je zet hier via de bovengenoemde platformen snel en simpel een sales funnel voor op, die simpel en snel naar jouw online cursus toe werkt. Je zorgt ervoor dat jij helder hebt wie jouw ideale klant is; schrijft een korte, heldere salespagina, waar alleen jouw favoriete klant zich er in herkent. En uiteindelijk kun je deze ene pagina met toegang tot jouw funnel en productaanbod promoten via Facebook of verspreiden met je eigen social media kanalen.

Wanneer je deze funnel koppelt aan een e-mail marketing provider, kun jij daar de volledige communicatie over nemen en in contact blijven met jouw klant om deze te begeleiden naar (meer) aankopen die relevant voor hem/haar zijn. Als je dit bijvoorbeeld via Getresponse doet, zitten alle tools die je daar voor nodig hebt er in 1 platform automatisch voor een goede prijs bij.

Oftewel: Je kunt er voor kiezen om te focussen op gratis bezoekers met een uitgebreide website en content strategie OF op betaalde bezoekers; of een combinatie van allebei. Beide strategieën zijn overigens complex en hebben hun eigen voor en nadelen. Via de bovenstaande linkjes kun je informatie vinden over Search Engine Optimalisatie en Search Engine Adverteren en hier staan ook 2 sterke cursussen over het toepassen hiervan voor een online business.

Veel succes met jouw online business! 

Over de schrijver
Toen ik (Kevin) in 2018 startte met online marketing, ging dat niet zo lekker! Het was een lange weg waarin ik door veel (kostbare) fouten wijzer werd over internet marketing, mijn eigen persoonlijkheid en de benodigde kenmerken van succesvol ondernemerschap. Een van de grootste leerpunten was dat ik moest investeren in een doelgerichte, succesvolle Mindset; en terwijl ik zelf mijn omzet groei, gebruik ik deze website om andere startende online ondernemers te helpen met tips over online marketing en software die helpen opschalen!
Reactie plaatsen