Internationaal Ondernemen: Wat leren we van Andrew Henderson [Nomad Capitalist]?
19 april 2021 
9 min. leestijd

Internationaal Ondernemen: Wat leren we van Andrew Henderson [Nomad Capitalist]?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over de voordelen van Internationaal ondernemen met Andrew Henderson van Nomad Capitalist terecht gekomen bent. Internationaal ondernemen kent geen grenzen en kan ondernemers de ultieme vrijheid bieden. Zeker als dat online plaatsvindt via een online business. Het eerste boek dat ik rond 2018 over dit onderwerp las was “The 4 hour workweek” van Timothy Ferriss. Dat is best een inspirerend boek, maar staat in schril contrast met het boek “Nomad Capitalist” van online ondernemer Andrew Henderson.

Waar ik tegenwoordig minder naar internationale ondernemers kijk en mijn heil gevonden heb bij Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van de Internet marketing Unie, wil ik af en toe toch een aantal cruciale inzichten delen die ik leerde van internationale ondernemers.

Andrew Henderson liet een vuurtje in mij ontwaken waardoor ik eind 2018 voor de eerste keer actie ondernam en een reis maakte naar het belastingparadijs Malta om te proeven aan internationaal ondernemen. Ik was op zoek naar inspiratie voor een online business en mede door het boek Nomad Capitalist werd ik getriggerd om internationaal te zoeken naar extra voordelen. 

Daar pluk ik momenteel qua ideeën over internationaal ondernemen en vrijheid zeker de vruchten van; mede doordat ik veel meer inzicht heb gekregen in groeiregio's en goedkopere landen om in te wonen of werken.

Om een stukje van dat idee door te geven vertel ik via dit artikel meer over Andrew's idee van Internationaal Ondernemen en vrijheid; en ga specifiek in op de wijze lessen die ik leerde van Andrew Henderson en zijn boek + online business genaamd Nomad Capitalist. Je mag het zien als een boekreview, maar ook als een kennismaking met Andrew Henderson waar jij als online ondernemer door getriggerd kunt worden om jouw situatie te veranderen.

Voordat we beginnen, wil ik eerst deze Nomad Capitalist Youtube review over Andrew Henderson met je delen!

Wie is Andrew Henderson van Nomad Capitalist?

Andrew Henderson is de online ondernemer achter het boek (en bedrijf) Nomad Capitalist. Henderson focust zich vooral op wat het beste voor zichzelf is, zonder zich af te vragen hoe iemand anders daar over denkt. Om dat te bereiken heeft hij gekozen voor een nieuw leven waarbij hij afscheid nam van de dingen die hij in zijn thuisland (Amerika) wilde veranderen.

Waar hij tientallen jaren geleden startte met een baantje in een radio studio, groeide hij via het internet meerdere bedrijven tot miljoenenbedrijven. Tegenwoordig maakt hij als wereldburger gebruik van landen en locaties die meer aan zijn wensen voldoen en dat is een mentaliteit waar ik mezelf ook in herken. Sterker nog: door Henderson ben ik er zelf ook naar toe aan het werken om dit te bereiken.

Andrew Henderson is een eigenzinnige, onafhankelijke ondernemer die op het randje leeft en zijn levensstijl via mazen in de wet volledig naar zijn eigen hand zet. Van hem leerde ik dat het niet altijd slecht is om iets anders te willen dan anderen en voor je eigen doelen te gaan.

Een individuele levensstijl met internationale voordelen kun je volgens Andrew bouwen door te leven naar de onderstaande standaarden. 

Don’t do what everyone else does. To thrive in an ever-globalizing world, you must do what others don’t do and go where others will not. The world economy is changing and those who operate at the edges of this new economy will find the greatest success. Focus should not be on surviving, but on actually thriving; on enjoying the best of life.

 

For those of us willing to venture just beyond our original borders, though, the possibilities are endless. Better investments, greater business opportunities, and heightened freedoms are just a few of the advantages by choosing to live an international life.

Duik via de onderstaande video met me mee in het verhaal van Andrew Henderson!

Wat kun je leren van zijn bedrijf en boek (Nomad Capitalist)?

Andrew Henderson laat met zijn boek zien hoe je internationale voordelen kunt benutten om persoonlijke en zakelijke doelstellingen te bereiken. Hij leert je hoe je vruchten kunt plukken van internationaal ondernemen.

Voordat ik het boek tegenkwam dacht ik dat de aarde plat was en dat je moet blijven waar je geboren bent. Tegenwoordig denk ik, net als Henderson, dat je moet gaan en staan waar jij de meeste voordelen kunt benutten. 

Je moet zelf je vrijheid bouwen en zorgen dat je een leven creëert dat aan jouw standaarden voldoet. En daarbij is het prima om jouw zaken internationaal te spreiden wanneer dat voor jouw persoonlijke en zakelijke situatie beter uit komt.

Nomad Capitalist opende deuren voor mij en gaf inzicht in de denkwijzen van een echte internationale ondernemer die zelf aan het roer staat. En ik denk dat het jou wellicht ook interessante inzichten kan geven. Het zorgde ervoor dat ik op zoek ging naar mogelijkheden om mijn dromen na te jagen en door in mezelf te investeren nieuwe doelen leerde stellen. Veel van die doelen en denkwijzen beschrijf ik in mijn review van het boek Think and Grow Rich.

Andrew Henderson is een ondernemer die gaat en staat waar weinig mensen hem durven volgen. Niet omdat ze daar niet willen staan, maar omdat ze de kansen niet zien of simpelweg niet durven te ondernemen rondom de "mazen van de wet". Echter, je leert je doelen groter formuleren dan anderen en hoeft je ook nooit iets van anderen aan te trekken.

De 5 magische woorden die Andrew Henderson zijn fortuin brachten

Het idee van Nomad Capitalist is via trial en error ingericht en heeft Henderson veel tijd en geld gekost. Maar wat zorgde ervoor dat hij super succesvol werd en er in slaagde om de ultieme vrijheid voor zichzelf te bouwen? Het heeft kortgezegd te maken met een denkwijze: een formule van 5 magische woorden die hij in zijn persoonlijke en zakelijke leven toepast.

“Go Where You’re Treated Best”

Hendersons idee van locatie-onafhankelijke financiële vrijheid is gebaseerd op het gaan en staan waar je kunt genieten van de beste voorwaarden. Toen hij in een ver verleden veel omzet draaide met zijn eerste (online) bedrijf en locatie onafhankelijk leefde, werd Andrew het beu dat de Amerikaanse overheid hem vertelde hoeveel hij moest betalen om zaken te mogen doen. Hij vond simpelweg dat zijn geld in zijn eigen zak veel beter van pas kwam, zodat hij meer kon investeren in zijn business.

Toen hij startte met zijn ideeën was hij namelijk al langer dan een jaar uit Amerika. Hij zat in Europa voor zaken en genoot van het goedkopere leven in (o.a.) Oost Europa. 

In al die tijd had hij geen enkele Amerikaanse instantie nodig gehad en daarom vroeg hij zich af of hij minder belasting hoefde te betalen. Zijn bedrijven liepen immers online en hij huurde ook al goedkoper personeel in andere werelddelen.

Toch moest hij de belasting blijven betalen van 43%. En omdat hij in andere landen andere voorwaarden tegenkwam begon hij steeds meer te focussen op internationale onafhankelijkheid, waarbij hij via kleine pionnen op de wereldkaart begon te werken aan een betere financiële situatie voor zichzelf.

De 4 kansen die hij zag noemde hij "de pionnen van internationale vrijheid".

Deze pionnen kunnen zorgen voor een leven op eigen voorwaarden.

  • Hou je bezig met Offshore Bank Accounts. Of dit nu om geld investeren, bewaren of lenen gaat; er zijn altijd landen waar je voordeliger dingen kunt regelen dan in jouw eigen thuisland. Zoek uit waar jouw geld het meeste oplevert en / of het minste kost.

  • Verwerf dubbele paspoorten. Hierdoor kun je in sommige landen vastgoed kopen of minder belasting betalen dan in jouw land van herkomst. Dit is niet overal even makkelijk, maar op sommige plekken zeker mogelijk!

  • Buitenlandse bedrijven kopen/bouwen. Op sommige plekken zijn voordelen te vinden die jij als locatie-onafhankelijke ondernemer kunt benutten. Bouw jouw bedrijf in andere landen tegen gereduceerde vastgoed tarieven en maak gebruik van lagere loonkosten. In sommige gevallen krijg je zelfs incentives van de overheid om te investeren!

  • Buitenlandse investeringen in bedrijven of vastgoed. Waar investeren in onze rijke landen veel risico oplevert, kan investeren in groeimarkten voor mooie resultaten zorgen. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook vanwege de bovengenoemde voordelen.

Door zijn situatie te verbeteren via deze vier (volledig legale) manieren was hij in staat om zijn belastingdruk en kosten te verlagen, door te gaan waar hij door overheden en instanties het beste werd behandeld. 

Zo ging hij als reizende miljonair terug van een belasting van 43% in de Verenigde Staten naar een belasting van 1% door wereldwijd te diversifiëren op gebied van zijn leven en investeringen.

Zijn theorie focust op de vier bovenstaande peilers die voor iedere ondernemer interessant kunnen zijn. Volgens hem is zijn visie interessant voor entrepreneurs en ondernemers met een omzet tussen de 6 en 7 cijfers. Deze helpt hij als coach naar een gepersonaliseerd plan. Daarbij geldt: hoe hoger het inkomen, hoe hoger het voordeel.

Je moet alleen een brandend verlangen voelen om je situatie te veranderen en willen investeren in een betere situatie.

In de Nomad Capitalist Review van Andrew Henderson leer jij meer over internationaal ondernemen en de kansen die dat met zich mee brengt.Verandering maak je zelf! Klik op deze link om naar mijn Kennisbank over persoonlijke groei te gaan! 

Wat moest Andrew Henderson doen om te komen waar hij staat?

Om te komen waar hij staat, moest Andrew een keuze maken tussen vechten tegen het systeem en vluchten voor het systeem. Hij besloot door naar andere landen en markten te kijken dat die laatste optie (vluchten) de minste weerstand en het hoogste resultaat op zou leveren. 

Volgens Andrew is vechten geen goede eigenschap en kan het onherstelbare problemen opleveren. Vechten ziet hij als een oplossing voor FARC-strijders en katten die hun territorium bewaken.

Zijn visie is dat ondernemers er in de meeste gevallen beter aan doen om niet te blijven hopen dat de situatie veranderd, of om te blijven vechten voor veranderingen. 

De realiteit is dat je jarenlang bezig kunt zijn wanneer je een simpele zaak aanspant tegen een overheid, terwijl je direct resultaat kunt krijgen wanneer je vlucht naar oorden waar de verandering die je zoekt al bestaat.

Door dit idee zelf in zijn business toe te passen werd hij een expert in de precieze voordelen van het internationale leven. Hij ontmoette de benodigde partners in Oost-Europa en Azië en maakte deals waardoor hij andere ondernemers ook kon helpen met een soortgelijk business plan. Hoe meer de wereld om ons heen de afgelopen 10 jaar veranderde, hoe groter de doelgroep werd die zich (soms stiekem) herkend in zijn ideeën.

Samen met zijn team zorgt hij er voor dat voor iedere ondernemer een gepersonaliseerd plan gebouwd wordt door naar nieuwe situaties en plekken te kijken waar het gras groener is. Hij helpt ondernemers om niet dezelfde fouten te maken om soortgelijke doelen te bereiken.

Zijn Youtube heeft zo'n 400.000 abonnees. 


Wat kun je leren over internationaal ondernemen van Henderson?

Het is meestal niet verstandig om te vechten tegen een systeem als jouw doelen anders zijn dan die van de grote massa. Het is niet gek als jij ideeën hebt die eigenlijk niet iedereen na wil jagen. Iedereen moet zelf beslissen hoe hun droomleven er uit ziet.

Maar wil jij weten hoe je als (online) ondernemer kunt profiteren van soortgelijke ideeën? Droom jij ook van een grenzeloos bestaan als digital nomad of online marketeer? Dan is het wellicht verstandig om je te gaan verdiepen in nieuwe concepten en nieuwe business mogelijkheden. Manieren waarmee jij los kunt breken uit jouw huidige bestaan en in enkele jaren een ander leven kunt leiden.

Hoe pak ik internationaal ondernemen persoonlijk aan met oog op een internationale toekomst?

Waar het idee van Andrew Henderson mij triggerde in 2018, kwam ik bij de Nederlandse ondernemers Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren terecht, die de Nederlandse online marketing markt domineren met hun Tornado Tools software zoals Phoenix, Huddle en Plug & Pay, EN hun online marketing coaching programma's en IMU Plus online marketing cursussen. 

Persoonlijk heb ik gekozen om hun pad te volgen en bouw ik mijn eigen bedrijf via online marketing; en met name het affiliate marketing verdienmodel. Ik heb er voor gekozen om niet voor een normale toekomst te gaan, maar om keihard te werken en investeren zodat ik een ander leven kan gaan leiden. 

Een leven waarin niemand mijn voorwaarden bepaald en ik van niemand anders afhankelijk hoef te zijn. Dit is niet makkelijk en kost geld, tijd; en je bent vaak op jezelf en je netwerk aangewezen wanneer je creatieve oplossingen moet leren zoeken.

Er zijn echter ook voordelen te benoemen wanneer het lukt. Je kunt leren hoe je een eigen bedrijf bouwt dat volledig draait op jouw eigen kracht. Daar werk ik momenteel hard aan en dit kan nooit echt helemaal fout gaan tenzij ik opgeef. 

Daarom werk ik er momenteel aan om locatie-onafhankelijk geld te verdienen via een geautomatiseerde online business, zoals ik dat leerde in het boek de Online Marketing Tornado van Tonny en Martijn.

De manier waarop ik mijn eigen bedrijf bouw en optimaliseer staat centraal in het onderstaande boek. Ook schrijf ik veel over de technieken die ik leer toepassen in mijn Internet Marketing Kennisbank.

Internationaal Ondernemen maakt het mogelijk om locatie onafhankelijk je geld te verdienen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door met online marketing aan de slag te gaan.Klik op deze link om met jouw Online Toekomst aan de slag te gaan door dit online marketing boek te bestellen!

Succes via online ondernemen is niet voor iedereen haalbaar, maar zeer de moeite waard voor doorzetters; keiharde werkers en mensen die hun oude gewoontes kunnen opofferen en door middel van lange termijn investeringen aan een eigen bedrijf bouwen. Wat dat betreft komen deze doelen erg overeen met die van Andrew Henderson zelf!

En als het ooit zou mislukken, kun jij met de vaardigheden die je onderweg hebt opgepikt 100% zeker een goede baan vinden in Online Marketing. Dus wellicht is het voor jou ook een goed idee om je te verdiepen in de concepten die ze mensen leren, zodat ook jij lange termijn plannen kunt gaan maken.

Denk er aan. Fight or Flight! 

Over de schrijver
Toen ik (Kevin) in 2018 startte met online marketing, ging dat niet zo lekker! Het was een lange weg waarin ik door veel (kostbare) fouten wijzer werd over internet marketing, mijn eigen persoonlijkheid en de benodigde kenmerken van succesvol ondernemerschap. Een van de grootste leerpunten was dat ik moest investeren in een doelgerichte, succesvolle Mindset; en terwijl ik zelf mijn omzet groei, gebruik ik deze website om andere startende online ondernemers te helpen met tips over online marketing en software die helpen opschalen!
Reactie plaatsen