Heatmap Software

Heatmap Software voor jouw Website [Betekenis en Uitleg]

De uitspraak Meten is Weten zou een belangrijke rol moeten spelen in jouw online marketing strategie. En gelukkig zijn er perfecte online marketing tools om jou van informatie te voorzien om de resultaten van jouw evergreen content te groeien. Heatmap Software bijvoorbeeld... 

Maar Wat is Heatmap Software? Is het voor iedereen beschikbaar? Hoe werkt deze precies? En wat is de Beste Heatmap Software? 

In dit artikel leg ik uit hoe het werkt en hoe jij als online ondernemer / content creator via een [gratis] testversie aan de slag kunt gaan!

Heatmap Software kan jou veel nuttige informatie over het gedrag van jouw website bezoeker geven. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt!Benieuwd naar Meer Online Marketing Tools zoals deze Heatmap Software? Bekijk mijn Webshop!

Wat is Heatmap Software?

Heatmap Software kunnen een belangrijke rol spelen in de Conversie Optimalisatie Strategie voor ondernemers met een webwinkel; een wordpress website of een phoenix website. Het is erg handig in te zetten wanneer online ondernemers of content creators extra informatie willen verzamelen terwijl ze zelf een website maken. 

Het grappige aan het gedrag van veel website bezoekers is dat ze met hun muis over het scherm gaan op dezelfde manier als hun ogen bewegen. Het maakt dus gebruik van de bewegingen die je met je muis doet en registreert precies wat jouw bezoeker doet; hoelang deze op jouw website blijft hangen; welke pagina's deze in welke volgorde bezoekt; en (het belangrijkste) wanneer je bezoeker uiteindelijk afhaakt. 

Hoe meer data jij krijgt vanuit dit soort professionele software en andere tools zoals Ubersuggest; Semrush; Google Analytics; Google Search Console; hoe meer Data Analyse jij kunt doen. Dat is informatie waarmee professionele online marketing specialisten een online bedrijf volledig opnieuw in kunnen richten om de conversie omhoog te brengen en meer omzet en winst realiseren.

Bekijk de onderstaande video, waarin een online collega van me EEN van de meest geavanceerde Heatmap Software laat zien!


Hoe Werkt Heatmap Software? 

Heatmap Software zorgt ervoor dat jij meer inzage in het gedrag van jouw bezoekers krijgt. Dit kan zijn wanneer jij meekijkt, maar ook door automatisch opnames te maken. Door serieuze doelen te stellen die jij gedurende een aantal maanden (of lange termijn) gaat testen en analyseren zie je wat WERKT en wat juist NIET WERKT. Maar om dit te kunnen meten is wel tijd voor het verzamelen van data EN studie nodig. En dat is ook een kernboodschap: Houd er rekening mee dat je niet te snel conclusies moet trekken maar echt gaat testen op grote volumes.

Deze Programma's laten "warmtevelden" achter op de punten waarover de muis beweegt en hoe langer jouw bezoeker op een bepaald punt blijft hangen, hoe groter deze onderdelen van jouw website oplichten. 

In de praktijk blijken dit vaak de Call To Action Buttons te zijn waarmee jij jouw bezoekers probeert te verleiden tot het achterlaten van hun gegevens (opt-in formulieren) of het aankopen van producten op jouw salespagina te zijn.

Wat zijn de belangrijkste pagina's om te analyseren via Heatmap Software?

  • Landingspagina's

  • Salespagina's voor producten / diensten

  • Opt-In Pagina's waarin jij Leads laat inschrijven

  • Vergelijk de resultaten van Desktop Gebruik; Tablet Gebruik en Mobiel Gebruik (AMP)

Als er twijfels bestaan over de effectiviteit van jouw webpagina's is het mogelijk (en verstandig) om verschillende versies van dezelfde pagina te maken en de resultaten hiervan te Splittesten / AB Testen. Je kunt niet alleen zien of jouw website design goed ontvangen wordt, maar ook hoe lang mensen op jouw website blijven en welke delen van de website volledig genegeerd worden of bugs bevatten.

Bij sommige tools kun je zelfs om feedback vragen en enquetes doen!

Wanneer je dit soort zaken op lange termijn blijft meten en analyseren krijg jij steeds meer inzicht in wat voor jouw bedrijf het beste werkt. 

Heatmap Software Testen kan goed werken om een keuze te maken voor jouw online marketing strategie.Via deze link kun jij GRATIS de NR1 Software van dit moment Starten...

Wat zijn de Beste Heatmap Software van 2022?

De Beste Heatmap Software zijn de pakketten die laagdrempelig werken en makkelijk / snel te leren zijn voor startende en gevorderde marketeers.

Wanneer jij wilt starten met Heatmap Software moet je er rekening mee houden dat er (net zoals met andere online marketing tools) in het begin nog niet veel gegevens binnenkomen. Accepteer dus dat je langzaam gaat groeien in kennis en ervaring en op lange termijn steeds beter wordt in de analyses die je kunt doen.

Uit onderzoek blijkt dat er enkele grote Heatmap Software pakketten beschikbaar zijn die veel vertrouwen krijgen van de grootste internationale online marketing bureau's. Net als in elke andere industrie zijn er daarnaast ook kleinere bedrijven die hun best doen om een groter marktaandeel te verkrijgen, maar nog niet zo gecompliceerde tools hebben dan de gevestigde orde... 

Een aantal voorbeelden van Heatmap Software: 

  • Hotjar (meest vertrouwd op dit moment) EN Lifetime Gratis Variant voor kleine gebruikers;

  • Tableau ;

  • Matomo ;

  • Smartlook ;

  • Livesession ;

  • Mouseflow ;


Wat denk jij? Ga jij Heatmap Software inzetten voor jouw bedrijf? Bij veel van deze software kun jij via de bovenstaande linkjes gratis en simpel een test doen op basis van jouw eigen website. Je kunt deze 30 dagen testen en als dat niet bevalt zitten er verder geen verplichtingen aan verbonden! 

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen