Sitemap Maken

Hoe kan een Sitemap Maken jouw Google vindbaarheid verhogen?

Een Sitemap Maken kan de positie van jouw website in Google via SEO flink verbeteren. Daarom is het verstandig om er al het mogelijke aan te doen als online ondernemer om te zorgen dat jouw systemen zo goed mogelijk geoptimaliseerd zijn. Het maken van een Sitemap is een manier om de zoekmachine van Google en Bing meer inzage te geven in de structuur van jouw website, waardoor de Crawlers het makkelijker hebben tijdens het lezen / crawlen van jouw website. 

Je kunt het zien als een plattegrond die jij in kunt laden in Google Search Console wanneer jij aan de slag gaat met een eigen website maken of het positioneren van andere media kanalen en content gericht op zoekmachine marketing en Pull Marketing Strategie.

In dit artikel leg ik uit hoe het zit!

Een Sitemap Maken kan jouw positie in SEO Zoekmachine Optimalisatie flink verbeteren. In dit artikel leg ik uit hoe het zit!Meer leren over Online Marketing; Websites Maken en Online Ondernemen? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is een Sitemap?

Een Sitemap is ontzettend belangrijk als jij jouw website wilt laten ranken in Google. Het geeft Google de juiste informatie en kan ook jou een aantal handige tips geven over hoe jij jouw website kunt optimaliseren. Een Sitemap zorgt ervoor dat Google precies weet wat er op jouw website staat en welke pagina's met elkaar verbonden zijn.

Hierdoor heeft Google een handleiding voor jouw specifieke website, die het keer op keer opnieuw kan opvragen wanneer dat nodig is.

Je kunt een Sitemap maken in CMS Systemen zoals: 

Je kunt een Sitemap maken / uploaden in Google Search Console. Dit kan automatisch, maar ook handmatig... Wanneer je dit gedaan hebt en merkt dat dit programma niet reageert kun je ook de bestaande Sitemap verwijderen en heruploaden. Maar pas op dat je niet te veel aan de structuur van je website verandert, want het kan lang duren voordat ontwikkelingen worden opgepikt... 

Zelfs MET een ingeladen Sitemap...

De handleiding om een Sitemap te maken kun je vinden in de onderstaande video van Google Search Engine!

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen