Kerncompetenties; Eigenschappen en Vaardigheden ontwikkelen

Nieuwe Dingen Leren? Ontwikkel vandaag Kwaliteiten; Competenties; Eigenschappen & Vaardigheden!

Wat zijn Kwaliteiten, Eigenschappen, Competenties en Vaardigheden? En hoe kan ik deze ontwikkelen? Dat is een veel gestelde vraag door mensen die niet goed weten hoe ze aan de slag moeten gaan met het stellen en uitvoeren van nieuwe doelen wanneer ze zichzelf willen groeien.

En op zich is het geen ondenkbare vraag, want vaak hebben mensen een lange tijd geen nieuwe dingen gedaan of geleerd wanneer ze verandering zoeken. Dat was bij mij precies hetzelfde, toen ik mijn bedrijf startte en steeds meer begon te leren over persoonlijke ontwikkeling en online marketing.

Daarom gebruik ik deze post om jou bij te praten over HOE je aan de slag kunt gaan met het ontwikkelen van nieuwe kwaliteiten, eigenschappen, competenties en vaardigheden.

Het is niet makkelijk om consistent met iets nieuws te starten, maar als je weet wat je wilt en dat vol blijft houden kun je grote resultaten bereiken. 

Kwaliteiten Ontwikkelen is een mooie manier om sterker te worden in competenties en vaardigheden. Je moet ergens starten en dan komt alles goed!Start met het leren van nieuwe vaardigheden; competenties en kwaliteiten en jij kunt je leven veranderen als je in lang termijn durft te denken. 

Vaardigheden; Competenties en Kwaliteiten ontwikkelen; 

Als jij wilt groeien en nieuwe doelen wilt bereiken zul jij nieuwe vaardigheden; competenties en kwaliteiten moeten ontwikkelen. Het is een van de belangrijkste zaken die jij als (online) ondernemer kunt doen. Doe je dit niet? Dan zul je minder hard groeien dan jouw concurrenten die het wel doen. Je zult marktaandeel in moeten leveren aan de mensen die harder werken dan jij; zelfs als ze minder slim zijn en puur winnen op motivatie.

Dat is zonde. Het is zo dat wanneer jij nieuwe dingen blijft leren als ondernemer; jij steeds op nieuwe verbeterpunten van jouw bedrijf zult stuiten. Het geeft je nieuwe groeimogelijkheden die je niet zou ontdekken wanneer je geen tijd in het onderzoeken zou steken. Zo kun je steeds makkelijker nieuwe conversie optimalisatie punten vinden waardoor jij op de lange termijn een krachtige speler in jouw markt kunt worden.

Hoe werken leerprocessen?

Op het moment dat jij nieuwe dingen wilt gaan leren moet jij helder hebben WAT jij wilt leren en WAAROM je dat wilt leren. Met andere woorden: wat gaat het precies opleveren en wat voor kennis heb je precies nodig om tot de inzichten en resultaten te komen die jij zoekt? Nieuwe leerprocessen kosten veel inspanning, dus als het "waarom" niet sterk genoeg is, zul jij waarschijnlijk niet voor lange termijn aandacht kunnen besteden aan hetgeen je wilt leren.

Sommige ondernemers zeggen wel eens dat je een nieuwe skill 10.000 uur toegepast moet hebben voordat je weet hoe het werkt. Oftewel: je moet veel uren toepassen voordat je "mee mag praten" met de experts. En dat kan voor problemen zorgen. Daarom moet je zorgen dat je altijd helder hebt waarom je iets wilt leren en wat dat precies oplevert op lange termijn.

Het leren van nieuwe vaardigheden, competenties en kwaliteiten kost tijd, meestal geld, en vaak skills. Want al je het niet zou doen zou je iets kunnen doen dat gegarandeerd geld oplevert. Daarom is het ontwikkelen van nieuwe kwaliteiten en vaardigheden altijd een investering.

Als jij echt nieuwe doelen wilt bereiken, denk dan na over wat voor Kwaliteiten jij wilt leren en ga doelen stellen. Lees in mijn artikel over Smart Doelen Stellen hoe dit werkt en hoe je dit zo praktisch mogelijk aan kunt pakken.

Waar haal je kennis vandaan om nieuwe vaardigheden, eigenschappen, competenties en kwaliteiten te leren?

In principe kun je de kennis om nieuwe dingen te leren overal vandaan halen; want (bijv.) op het internet staat ontzettend veel kwalitatief sterke educatieve informatie die jij (gratis) kunt gebruiken.

Toch ben ik een groot fan van het investeren in volledige cursussen, zelfs als dat geld kost. De reden hiervan is dat je meestal je informatie goed gestructureerd krijgt, zodat je geen fouten maakt in de volgorde van jouw taken en leermomenten. Dit zal je achteraf veel problemen schelen, met name doordat veel online cursussen levenslange toegang bieden.

Dus waar kun jij informatie vinden? 

  • Zoek naar experts die Online Cursussen aanbieden;

  • Youtube Video's van Experts;

  • Spotify Podcasts van experts;

  • Gratis Webinars en Workshops die online gegeven worden;

  • Live Evenementen met interessante gastsprekers binnen jouw niche;

Wat als het proces of resultaat tegenvalt?

Wanneer jij goede, sterke doelen hebt gesteld zou je minder last moeten hebben van problemen wanneer resultaten tegenvallen. Maar om dit te bereiken moet je tenminste het proces begrijpen. Je weet dan namelijk precies waarom je nieuwe vaardigheden, competenties en kwaliteiten wilt leren. Tijdens deze gedachten herinner je WAAROM je deze nieuwe vaardigheid of competentie wilde leren...

Het maakt dan IETS MINDER uit in hoeverre jij VANDAAG resultaten bereikt en je kunt voor langere termijn blijven bouwen. Dat is het belangrijkste: denk altijd lange termijn; ga niet haasten; en neem het niet TE serieus...

Het enige wat je kunt doen om het proces sneller te laten verlopen is MEER uren investeren. Want tuurlijk, je zult er keihard voor moeten werken, en daarbij wil je zeker een positieve uitkomst in gedachten houden. Maar zelfs al zit alles voor MAANDEN tegen; besef dan dat jij iedere dag sterker wordt; en dat jij elke dag een klein stukje dichter bij jouw succes komt.

Dat wil zeggen: op het moment dat je het bereikt zal het harder meewegen dan wanneer je er weinig werk voor hebt hoeven investeren. Ook voelt het fijner en alsof je er ECHT zelf voor gewerkt hebt. Dat is echt iets waar je rekening mee moet houden.

Lange termijn gaat altijd boven korte termijn. Plan daarom ook altijd goed na over de volgorde waarop je iets moet leren en leer prioriteiten stellen.

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Kernvaardigheden, Competenties en Eigenschappen ontwikkelen.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen