Ongeduldig

Ben jij vaak Ongeduldig? Train jezelf om geduldig te blijven!

Ben jij vaak Ongeduldig? Dan loop je het risico dat je problemen gaat ervaren om op lange termijn echt grote doelen te bereiken. Gelukkig zijn er een aantal dingen te doen die het makkelijker maken om geduldig te blijven wanneer iets (nog) niet snel genoeg gaat. 

Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer jij met iets nieuws bezig bent en dat dan een leerproces tegenvalt of wanneer procesmatige resultaten OF financiële resultaten uitblijven. Zowel het aanleren van nieuwe dingen als het optimaliseren van bestaande processen kan ontzettend veel tijd in beslag nemen. 

In sommige gevallen komen er dan afleidingen; frustraties; angsten en / of woede op je pad. Maar dit zijn gevoelens die geen positieve lading hebben; en waar je mee om moet leren gaan. Daarom is geduldig blijven belangrijk als jij op lange termijn iets wilt bereiken. Want een ongeduldige aanpak levert meestal alleen maar frustraties op!

Lees in dit artikel hoe je jezelf kunt trainen om geduldig te blijven; ook wanneer jij vaak ongeduldig bent!

Geduldig blijven is belangrijk als jij op lange termijn iets probeert te bereiken. Een ongeduldige aanpak levert meestal frustraties op!

Ongeduldig Gedrag v.s. Geduldig Gedrag: Wat zijn de verschillen?

In de inleiding is al aangekaart dat geduldig bedrag in de meeste gevallen betere resultaten levert dan ongeduldig gedrag. Er zijn een aantal kenmerken te benoemen over Ongeduldig Gedrag ten opzichte van Geduldig Gedrag.

Ongeduldig Gedrag

Bij ongeduldig gedrag gaat het nooit snel genoeg. Je raakt snel gedemotiveerd en neemt ook meestal niet de juiste voorbereidingen. Tijdens het starten van mijn online marketing bedrijf ging ik hierdoor de eerste paar keren flink de mist in. Ik vond namelijk dat ik niet de tijd had om de juiste voorbereidingen te doen en volledige videocursussen te kijken. 

Liever begon ik met een aantal enkele video's; of begon ik direct aan een website te bouwen. Ongeduldig gedrag kan zich in verschillende varianten en maten vormen en zal daardoor ook verschillende gevolgen hebben.

Voorbeelden van Ongeduldig Gedrag

  • Een collega te snel ontslaan, zonder een eerlijke kans te geven om veilig in te werken;

  • Bepaalde bedrijfsstrategieën door elkaar heen proberen en testen; zonder echt de resultaten te testen;

  • Steeds naar de klok of je resultaten van jouw bedrijf kijken om te kijken of er iets veranderd moet worden;

Is ongeduldig gedrag altijd slecht?

Ongeduldig gedrag is VAAK slecht, maar zeker niet altijd!

Ongeduldig gedrag kan ook tot goede resultaten leiden, bijvoorbeeld als jij niet van jouw doelen wijkt en constant naar snelle verbetering blijft zoeken. Wanneer je dit op basis van de juiste gegevens doet hoeft dit geen probleem te zijn. 

Maar als je dit wilt bereiken, zul je er wel voor moeten zorgen dat de mensen waarmee jij werkt geen last hebben van jouw ongeduldige gedrag, want dan loop je de kans de sfeer op het werk / je relatie flink te verpesten. 

Het is dan ook voor jouw eigen doelen; maar ook voor samenwerking belangrijk dat jij geduldig leeft en werkt; en de juiste doelen nastreeft.

Geduldig Gedrag

Geduldig gedrag is een stuk beter! 

Vaak denken geduldige mensen beter na over wat ze aan het doen zijn en wat ze moeten doen om op lange termijn naar de gewenste situatie te komen. Ze zijn bereid om tijd en geld te investeren voor er goede resultaten binnen komen. 

Het is belangrijk om met dit soort karakters te werken omdat ze zich niet laten demotiveren als het even tegen zit, maar er altijd voor je zijn. En zo moet jij zelf ook in het leven komen te staan als jij een bepaald doel probeert te bereiken.

Hoe kun je geduldiger worden? 

Zorg dat je processen helder hebt voor jezelf en goed weet welke richting je in gaat als persoon of bedrijf. Zorg ook dat je weet met welke motivatie je iets doet, zodat je emotioneel betrokken blijft bij het onderwerp. 

Als jij zeker weet wat je wilt; en wat je moet doen; dan zal het op lange termijn niet uitmaken of het een jaar of 2 jaar duurt voor je op een volgroeid punt staat. Het is dan belangrijker om te focussen op een goed ingevuld proces en de bijbehorende persoonlijke groei; in plaats van op concrete resultaten.

Luister eens naar het audioboek van de Compound Effect; en je zult precies zien wat we bedoelen met een geduldige aanpak!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Kernvaardigheden, Competenties en Eigenschappen ontwikkelen

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen