Webshop Beginnen

Webshop Beginnen? Gebruik deze Shopify Handleiding om jouw webshop te beginnen!!

Beginnen met een Shopify Webshop kan een grote stap zijn als je dit voor de eerste keer doet. Als een van de grootste en meest effectieve e-commerce platformen ter wereld, lopen hier dagelijks duizenden mensen tegenaan in Nederland. Daarom schrijf ik deze handleiding / tutorial over een webwinkel beginnen via Shopify. Je kunt dit artikel zien als een tool om jou vooruit te helpen met het starten van jouw eigen webwinkel / webshop.

Het gebruiken van de juiste Online marketing Tools kan op lange termijn grote vruchten afwerpen binnen jouw online marketing strategie. Dus ben jij klaar voor een vliegende start in E-commerce? Via de informatie in mijn kennisbank kun jij vandaag nog aan de slag met het openen van een eigen webwinkel via Shopify, het herkennen van de belangrijkste tools, en een verzameling van strategieën om jouw online onderneming tot een succesvol, winstgevend online inkomen te bouwen.

Hou er rekening mee dat er veel verschillende bronnen over Shopify in dit artikel staan, dus sla deze handleiding / tutorial even ergens op wanneer jij een webwinkel / webshop wilt beginnen via Shopify!

Wil jij een webshop webwinkel beginnen? Start dan nu met de voorbereidingen via Shopify zodat jij voor 2022 online bent!Via het Shopify Webshop / Webwinkel platform kun jij in korte tijd en met weinig ervaring een webshop / webwinkel beginnen! 

Waarom en hoe kun je beginnen met een webwinkel / webshop? 

Voordat we gaan kijken naar het begrip webwinkel definiëren we eerst het begrip E-commerce even. De letterlijke betekenis van E-commerce is Electronic Commerce, oftewel handelen via computernetwerken zoals het internet. Al sinds het internet bestaat zit deze markt continue in de lift en zeker in de jaren rondom de corona crisis is de markt explosief gegroeid. Veel fysieke winkels hebben een webwinkel toegevoegd of zijn volledig via het internet gaan handelen.

Je kunt hierbij denken aan ondernemers die eigen producten maken en verzenden, maar je kunt ook denken aan ondernemers die producten van anderen verkopen via affiliate marketing of dropshipping! Dit zijn behoorlijk populaire mogelijkheden waarbij je als verkoper in veel gevallen de producten niet eens in handen krijgt. Helaas zie je tegenwoordig vaak terug dat deze verdienmodellen, met name Dropshipping slecht in het nieuws komen omdat het gevoelig is voor ondernemers die niet rechtmatig handelen.

Als jij wilt handelen via het internet is het slim om met een webwinkel aan de slag te gaan. Het kan je grote kansen bieden en er zijn ondernemers die er tonnen omzet per maand mee draaien op lange termijn. Zeker wanneer je weet wat je aan het doen bent kan een webwinkel jouw full time baan inwisselen voor een locatie onafhankelijk leven dat jij volledig zelfstandig mag invullen.

Bekijk de onderstaande link even als jij serieus aan de slag wilt met een Webshop!

WIl je een SHopify Webshop Beginnen? Lees dan eerst deze review!Wil jij goed voorbereid aan de slag met je Shopify Webwinkel? Investeer in deze SEO & Conversie Handleiding!

Is het moeilijk om een webwinkel / webshop te beginnen?

Is het moeilijk om een webwinkel te beginnen? In principe niet! Je hoeft geen e-commerce expert of een doorgewinterde online ondernemer te zijn om een webwinkel op te zetten, maar wil jij op de lange termijn succesvol zijn in E-commerce? Dan zal jij je moeten ontwikkelen tot een E-commerce expert en/of mensen om je heen moeten zoeken die dat zijn. Het kan best een jaar duren om de theoretische en technische kennis te leren.

Een abonnement voor webwinkel software zoals Shopify is geen mega investering, maar het kan een duur grapje worden als jij wilt gaan investeren in social media campagnes en daar te veel reclamebudget verpest doordat je niet weet wat je aan het doen bent. Ook kun jij geld verliezen wanneer je zelf producten ontwikkeld en wanneer je moet investeren in grote voorraden.

Dat is direct een van de redenen waarom ondernemers zo positief tegenover online verdienmodellen van webwinkels op basis van Affiliate Marketing en Dropshippen staan! Bij affiliate marketing en dropshipping hoef je geen eigen producten uit te geven om verkopen te kunnen draaien. Je werkt samen met bestaande ondernemers.


Wat is Shopify? En is dit het beste platform om een webwinkel / webshop te beginnen?

Wat is Shopify? Shopify is de meest gebruikte, geautomatiseerde software om een webwinkel van hoge kwaliteit te bouwen. Het is een complete software tool op basis van jaarlijkse abonnementen en dit zorgt ervoor dat het volledig online een webshop kunt maken zonder iets te installeren op je laptop. Dit zorgt ervoor dat Shopify internationaal beschikbaar is en super populair is bij online ondernemers die snel, zonder technische kennis een webwinkel willen opzetten om hun eigen of andermans producten aan te bieden.

Het prettige aan dit soort tools is dat je zo goed als direct online kunt zijn wanneer je de juiste kennis en ervaring hebt. Daarom worden dit ook wel eens vrijheidsproducten genoemd. Als jij begrijpt hoe je een store kunt bouwen; een sterke Sales Funnel bouwt en weet hoe je moet adverteren kun je in een dag tijd het hele proces klaarzetten en uitbouwen tot een grandioos succes.

Shopify is erg populair en werd gestart door Tobias Lutke in Canada. In de onderstaande video vertelt hij hoe dit avontuur voor hem begon.

Hoe werkt een Shopify webwinkel / webshop? | Beginnen aan de hand van deze Handleiding / Tutorial! 

Je start altijd in het Shopify Dashboard wanneer jij een webwinkel wilt beginnen. Daar bouw en controleer jij jouw Shopify Webwinkel zodat jij de juiste instellingen kunt gebruiken. Ik vraag mijn collega Ferdy Korpershoek dan ook om een rondleiding te geven door de software van Shopify! Ik ben erg te spreken over zijn video en hij brengt het altijd op een heldere, prettige manier. Doe er dan ook vooral je voordeel mee en volg ook zijn Youtube / social media kanalen!

Vormgeving van jouw Shopify Store via Shopify Themes.

Om jouw Shopify Store vorm te geven en in te richten kun je zelf eenvoudig aan de slag. Wanneer je hier geen zin in hebt, kun je ook op zoek naar een Shopify vormgever.

Je moet er rekening mee houden dat je jouw Shopify shop vorm kunt geven via een groot aantal gratis thema's en betaalde thema's! Uiteraard zijn de betaalde thema's mooier en ze hebben een betere conversie, maar uiteindelijk is het heel goed mogelijk om te (blijven) werken met gratis thema's.

Je kunt via de bovenstaande website handig filteren op thema's en bekijken wat de voordelen, lay-out en kostprijzen zijn. De meeste betaalde thema's kosten tussen de 140$ en 180$. Je kunt uitgebreide testdemo's bekijken, testen en krijgt ook bij de meeste betaalde thema's meerdere kleurvarianten ter beschikking die jij in enkele klikken kunt installeren.

Voorbeelden van Gratis Shopify thema's 

 • Simple Thema

 • Minimal Thema

 • Brooklyn Thema

Voorbeelden van Betaalde Shopify thema's 

 • Spark Thema

 • Avatar Thema

 • Boost Thema

 • Impulse Thema


E-mail marketing als accelerator voor jouw Shopify Webwinkel / webshop.

Onlangs schreef ik al eens een artikel over waarom E-mail Marketing ontzettend belangrijk is voor iedere online business. Het is een van de meest waardevolle skills die jij als online ondernemer kunt leren: E-mail marketing gecombineerd met sterke Copywriting! Het belang van E-mail marketing is ook groot wanneer jij een webshop start via Shopify. Je kunt jouw leads en jouw klanten namelijk steeds blijven benaderen als je hun e-mail adressen in het begin van het verkoopproces verzameld hebt.

Dit zorgt er voor dat je meer geld kunt investeren in zoekmachine optimalisatie en social media marketing via advertenties. Het is verstandig om hier een slimme Sales Funnel aan vast te koppelen, waarin je ethisch om gaat met de gegevens van de klanten en jouw klanten zo veel mogelijk probeert te helpen om succesvol om te gaan met jouw producten.

Snap jij het E-mail marketing spelletje en kun je dit op een leuke en boeiende manier toepassen als online ondernemer? Dan gaan mensen jouw shop als een Brand / Merk zien en kopen ze graag jouw producten. Op deze manier kun je op lange termijn een ontzettend grote doelgroep opbouwen van geïnteresseerde kopers binnen jouw niche product categorie!

Je kunt via Shopify E-mail werken, maar je kunt ook een eigen e-mail marketing software provider kiezen en die koppelen aan je Shopify webwinkel / webshop!

Met wat voor kerncompetenties moet je nog meer rekening houden wanneer je een webwinkel begint met Shopify?

 • Je moet je store bouwen via templates OF door ZELF te bouwen. Via Templates is dit erg makkelijk en er zit voldoende begeleiding bij.

 • Je moet fysieke of digitale producten zoeken om te verkopen; op basis van eigen producten OF andermans producten.

 • Je moet een doelgroep kiezen en een verkoopstrategie bouwen; je positioneert je producten namelijk via branding en copywriting (storytelling).

 • Je moet het technische proces (order registratie; verzending; klantenservice etc) gestroomlijnd laten verlopen. Je kunt dit eventueel ook met een fullfilment partner doen.

 • Sales strategie en klantenbinding: hoe zet jij je producten in de markt en hoe zorg je ervoor dat mensen vaker spullen bij je gaan kopen?

Wat zijn de kosten van de verschillende Shopify abonnementen?

Zoals eerder besproken betaal je Shopify in maandelijkse abonnementen. Je bent altijd vrij om deze weer op te zeggen, maar moet er wel rekening mee houden dat dan je webshop offline gaat. Dit soort online business software tools kun je dan ook beter gebruiken wanneer jij voor lange termijn in jouw webwinkel wilt investeren. Er zijn verschillende abonnementen genaamd het Basic Shopify Abonnement; het normale Shopify abonnement en het Advanced Shopify Abonnement. Je kunt Shopify zonder Creditcard 14 dagen gratis testen en begint pas met betalen als jouw webshop daadwerkelijk klaar is!

In de onderstaande afbeelding zie je een printscreen van de precieze abonnementskosten!
Zijn er Webwinkel / webshop voorbeelden via Shopify die je kunt bekijken?

Er zijn tal van voorbeelden van mooie webwinkels via Shopify te bekijken die een hoge conversie draaien.

Je kunt via deze link een aantal voorbeelden bekijken van Shopify Webwinkels!

Hoe populair is Shopify bij webwinkel eigenaren? Wat voor informatie kunnen we uit de Shopify Reviews halen?

Shopify krijgt positieve en negatieve reacties via verschillende kanalen. Dat is het risico van het vak als je een grote, beursgenoteerde organisatie bent met miljarden aan omzet.

Shopify heeft 3.7 miljoen likers op Facebook en scoort ook meer dan 800.000 social media volgers op Instagram. Ik kan je zeker aanraden om beide accounts te volgen wanneer jij op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen rondom het E-commerce platform Shopify. De content die ze delen is erg inspirerend voor online webwinkel ondernemers!

Ze schenken regelmatig aandacht aan succesvolle ondernemers die hun verhaal vertellen en geven strategische tips over hoe jij je Shopify Store Webwinkel zo snel mogelijk succesvol kunt maken, waardoor je omzet omhoog gaat en je "merkwaarde" stijgt.

Wil je meer reviews lezen over klantenervaringen met Shopify voor het bouwen van een webwinkel? Dan raad ik je aan om even rond te kijken bij de review sectie van Trustpilot. Het lijkt vooral veel negativiteit te zijn, maar het is helaas ook een platform waar mensen fraude mee plegen.


Extra Tools die jij kunt connecten met een webwinkel via Shopify! 

Je kunt een groot aantal extra tools connecten met Shopify, zoals bijvoorbeeld e-mail marketing providers en betaal software.

Veel van de tools zijn al in het platform geïntegreerd, maar in sommige gevallen kun je ook je eigen business software providers koppelen.

Ook kun je direct marktplaatsen zoals Oberlo toevoegen waarmee je producten aan jouw shop kunt toevoegen vanuit Ali Express.

Hiermee is het voor online ondernemers ontzettend makkelijk om te starten met dropshippen, waardoor ze overal ter wereld producten van anderen aan kunnen bieden via hun Shopify webwinkel.
In hoeverre heb je opleiding nodig om aan de slag te gaan met een webwinkel / webshop via Shopify?

Investeren in een online business vergt concentratie omdat je meerdere strategieën toe moet leren passen. De online cursus van IMU Plus is hiervoor wat mij betreft de basis.

Zelf ben ik een groot fan van Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach van de Internet Marketing Unie. Als je van iemand kunt leren hoe je via het internet succesvol kunt worden is het via deze twee ondernemers en het team dat ze gebouwd hebben. Zelf ben ik lid van hun IMU Plus community, waar ik geleerd heb hoe ik een online business kon starten vanuit huis. Hier leerde ik over zoekmachine optimalisatie, adverteren via internet en het in de markt zetten van mijn eigen bedrijf en producten.

Vaak zit bij dergelijke cursussen een community of een bijbehorend extra coaching traject. Kijk wel vooraf even goed naar de voorwaarden, want vaak is dit tegen extra kosten.

Je moet hiervoor wel duidelijk een keuze maken voor welk online verdienmodel je kiest, want soms kosten deze online marketing cursussen veel geld en wil je niet te vaak switchen van verdienmodel. Het is bewezen dat dit op lange termijn niet goed is voor je resultaten en dat je er verstandig aan doet om te focussen op 1 verdienmodel.

Welke online cursussen / academy's zijn er voor starters met webwinkels in E-commerce?

Heb jij hulp of inspiratie nodig bij het starten van een eigen webshop of algemene begeleiding bij jouw e-commerce activiteiten? Dan kun je overwegen om een online cursus te volgen bij iemand die daar zelf succesvol mee is geworden. In Nederland is Joshua Kaats de bekendste dropshipper en in zijn Dropship Academy zitten duizenden leden die met dit onderwerp werken.

Je kunt het beste aan de slag gaan met de online cursus van Joshua Kaats. Hij claimt maandelijks gemiddeld 500.000 euro om te zetten via Dropshipping en affiliate marketing.

Download bijvoorbeeld zijn E-book over Dropshippen en zijn werkwijze! Je leert hierin hoe je zonder kennis en ervaring een geautomatiseerde webshop kunt runnen in 60 minuten per dag! Dit is natuurlijk in het begin niet zo, maar na verloop van tijd is dit zeker mogelijk!

Je kunt ook eerst een Webinar van Joshua volgen voordat jij een keuze maakt om met zijn cursustraject over e-commerce / dropshipping aan de slag te gaan! Je leert in het Webinar direct hoe je een Shopify Store opzet en hoe je deze op kunt schalen via social media advertenties (Facebook).

Wanneer jij lid word van Joshua's Facebook groep over Dropshipping kun jij al snel merken of het een omgeving is die voor jou waardevol kan zijn als online ondernemer. Voel je je hier prettig bij? Denk dan na over investeren!

Is het niks voor jou? Dan kun je beter iets anders zoeken of op eigen houtje proberen succesvol te worden (geen aanrader)!

Klik op deze link om een gratis Webinar van Joshua Kaats te volgen met een introductie over zijn diensten.

Moet iedereen zomaar beginnen met een webshop / webwinkel / e-commerce?

Wat ik altijd tegen iedereen zeg die wil investeren in een online cursus of een online coaching traject, in ELK ASPECT VAN JOUW LEVEN is het volgende:

JIJ bent de bepalende factor. Niet jouw coach, niet de cursus! De meeste online cursussen geven je een praktisch stappenplan om aan de slag te gaan en zijn daarin super compleet. Daar betaal je geld voor en online ondernemers weten wat voor geld ze hiervoor kunnen vragen. JIJ moet er voor zorgen dat je in het juiste traject investeert en jezelf blijft pushen om door te studeren, bouwen en resultaat te pushen.

Online Ondernemen is in elke vorm een uitdaging, maar gaat pas op lange termijn echt zijn vruchten afwerpen als jij zonder ervaring start. Je MOET jezelf en je karakter vele malen overwinnen als je de theoretische kennis en programma's toe kunt passen en daar komen in veel gevallen ook nog andere software investeringen bij kijken. De meeste online ondernemers zullen er niet succesvol mee worden omdat ze vroegtijdig afhaken.

Dit principe geldt bij elk voorbeeld van investeren in jezelf. 

 • Ga jij 6 maanden sporten en stop je dan? Dan ga jij weinig spierballen zien.

 • Ga jij 6 maanden afvallen en start je dan weer met veel vettigheid eten? Dan zit de kans er in dat je weer dikker zult worden.

Jij hebt het zelf in de hand en moet veranderingen maken in je leven. Je moet op je vrije avonden gaan studeren en bouwen aan je toekomst, in plaats van elke avond bij vrienden op de bank te gaan zitten. En bij elke vorm van ondernemen, zeker online, geldt dat het niet vanzelf komt aanwaaien. Dus je moet zelf leren om risico's te nemen, keuzes te maken en achter jouw doelen aan te gaan zonder op te geven. Wil je hier meer over leren? Lees mijn review over HET boek over zelfontwikkeling en doelen stellen: "Think and Grow Rich".

Bekijk ook de onderstaande video waarin je de basis aangeleerd krijgt om in je Mindset te investeren voor lange termijn! 

Extra Tips om jouw Shopify webwinkel / webshop extra winstgevend te maken.

 • Baseer de strategie van jouw webwinkel op relevante marktonderzoek statistieken via tools als Semrush; Google Trends en Ubersuggest. Je kunt daarmee uitzoeken hoeveel vraag er is naar jouw productcategorie en producten. Kijk ook eens hoe de markt er uit ziet via een concurrentie analyse. Klik door op de links om hier meer over te leren!

 • Zorg voor goede beschrijvingen; content optimalisatie voor SEO en heldere Product-Reviews van klanten.

 • Een idee kan zijn om mensen een kortingscode te geven als ze een positieve reactie achter laten over jouw merk.

 • Verdiep je in E-mail marketing tools en funnels en maak dit het belangrijkste onderdeel van je online business via Shopify!

 • Verdiep je in adverteren via Social Media marketing kanalen zoals Facebook; Instagram; Pinterest; Youtube en Google! Dit kan je omzet ontzettend verhogen.

 • Je kunt ook nadenken over influencer marketing als jouw shop goede omzetten moet maken in een bepaald seizoen. Via bedrijven als Linkpizza is zoiets te regelen!

 • Maak een Youtube kanaal / Instagram kanaal met product reviews en vraag klanten daar ook video's voor in te spreken!

 • Ondernemers met producten in de duurdere segmenten verkopen soms artikelen via Webinars. Lees hier mijn artikel over de beste Nederlandse Webinar Software!

Wil jij een webwinkel beginnen? Via deze shopify tutorial leer je allerlei nuttige tips & Tricks om te beginnen met jouw eigen webwinkel via Shopify!

Heb jij problemen met jouw Shopify webwinkel / webshop?

Shopify heeft een klantenservice die 24/7 online is. Je kunt hier altijd je vragen stellen en dan komt iemand van de klantenservice jouw probleem oplossen. Naar mijn ervaring is dit een prima oplossing wanneer jij even vastloopt.

Wanneer jij via internet gaat ondernemen, zie je vaak dat bedrijven werken met dergelijke chats. In sommige gevallen zitten hier dan buitenlandse werknemers achter en dat heb ik bij Shopify ook gemerkt. Veel is in het Engels, zoals bijvoorbeeld het Shopify Forum; de Shopify Community; de Shopify Live chat en het Shopify Contact centrum.

Gelukkig hebben ze op gebied van klantenservice allerlei verschillende mogelijkheden die ook in het Nederlands en meerdere andere talen gesproken worden!

En uiteindelijk zit er ook een Nederlands forum bij waar je feedback kunt vragen op je stores of werkwijzen en je funnels.

Wil jij een Shopify Webwinkel / webshop kopen of laten bouwen?

Sommige mensen willen of kunnen niet zelf alle technische kennis gaan leren over het opstarten en bouwen van een webwinkel. In dat opzicht KAN het een kans zijn om iemand anders te zoeken die een webwinkel verkoopt. Via het platform van Shopify worden soms webwinkels te koop aangeboden; maar er zijn ook externe platformen zoals Webshopovername.nl.

Een andere optie is om een oproep te plaatsen in de 22 duizend leden tellende Dropship Facebook Groep van Joshua Kaats. Hier zitten veel online business eigenaren bij elkaar die netwerk hebben in de webwinkel branche en je kunnen informeren over eventuele kansen.

Dus wil jij een webwinkel overnemen (kopen) of laten maken? Dan kun je via de bovenstaande bronnen checken of er een webwinkel te koop is.

Kun jij jouw Shopify webwinkel / webshop abonnement nog opzeggen?

Wanneer jij totaal niet tevreden bent kun je altijd je Shopify Abonnement Opzeggen. Het nadeel is wel dat je dan niet meer kunt verkopen en op zoek moet naar een andere oplossing. Dat is het grote nadeel van alle software oplossingen die we voorgeschoteld krijgen als online ondernemers. Het is fijn zolang het werkt, maar vervelend als je niet tevreden bent en moet switchen.

Daarom is het in de basis belangrijk om super goed na te denken waar je mee bezig bent, wat je wilt investeren en op welke manier je er doelen in stelt. Bij grote doelen en een serieuze aanpak kan het verstandig zijn om te investeren in goede software en automatiseringstools!


Conclusie E-Commerce en een webwinkel / webshop beginnen via Shopify.

Er liggen grote kansen in E-Commerce en een webwinkel beginnen via Shopify is EEN van de beste, meest laagdrempelige kansen om daar via eigen producten (branding); Dropshipping of Affiliate Marketing een graantje van mee te pikken. Shopify is een simpel, kant en klaar platform dat jij voor enkele tientjes per maand kunt bouwen en is daardoor super populair op internationaal niveau. Hierdoor is het makkelijk om een webwinkel / webshop te beginnen en er binnen korte tijd de vruchten van te plukken!

De vraag is of jij het kunt betalen en of jij vanaf de start wilt investeren, want Shopify is voordelig voor grote ondernemers met ervaring, maar de benodigde investering kan voor nieuwe webwinkeliers aanvoelen als een druk. Maar hou er wel rekening mee dat je met een webwinkel via Shopify de mogelijkheid hebt om voor duizend euro per jaar een internationale winkel te runnen waar andere mensen in een klein dorpje bijvoorbeeld duizenden euro's huur per maand voor moeten betalen.

Qua techniek en opties is Shopify het beste, meest gebruikte platform en dat zegt veel, maar jij moet zelf gaan beslissen of jij Shopify wilt gaan gebruiken om jouw webwinkel op basis van eigen producten, Affiliate Marketing of Dropshipping te starten. Ik leg het verschil tussen deze twee online verdienmodellen uit in dit artikel.

Ik wil je altijd aanraden om een cursus te volgen over E-commerce of online ondernemen, zodat jij minder kostbare fouten maakt en gemotiveerd blijft. De cursussen waar ik ervaring mee heb worden in dit artikel ook kort besproken. Meer leren over mijn online business en hoe je het beste kunt starten met online ondernemen?

Veel succes met het beginnen van jouw webwinkel / webshop! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen