Geld Verdienen Met Instagram

Hoe kun je Geld Verdienen Met Instagram? Klik hier voor een korte, beknopte Uitleg!

Top dat je in mijn artikel over Geld Verdienen Met Instagram voor content creators / online ondernemers terecht gekomen bent. Mensen zeggen en schrijven veel over Geld Verdienen met Instagram en het is een SUPER hot topic, maar er gaan ook veel foute beweringen rond en ik denk dat veel mensen het accent op de foute plek leggen. Dus er zijn veel onduidelijkheden over geld verdienen met Instagram die met name startende ondernemers maken. 

In dit artikel bespreek ik een van de GROOTSTE MISVATTINGEN rondom Social Media Marketing / Influencer Marketing. En om jou te motiveren NIET AFHANKELIJK te zijn van een Influencer Marketing Bureau deel ik onderin dit artikel de BESTE BRON van Nederlandse Boeken om juist die meest gemaakte problemen aan te pakken...

P.S. Ik ga het niet over de standaard zaken hebben zoals hoe je een post moet schrijven of iets dergelijks. Ik hou het bij de ECHTE strategie! 

Dus... Wil jij weten hoe je Geld Verdienen Met Instagram kunt realiseren? Dan zal ik een aantal cruciale tips met je delen om jou op weg te helpen!

Wil jij Geld Verdienen Met Instagram maar weet je niet hoe? Ik leg het je uit in dit artikel!Succes met dit artikel! Laat een reactie achter als je er iets aan hebt gehad! 

Hoe Haalbaar is geld verdienen met Instagram?

Geld Verdienen met Instagram is heel goed mogelijk als jij begrijpt dat het niet om het kanaal Instagram draait. Instagram is puur en alleen het promotiekanaal waarop jij jezelf en je producten / diensten (jouw eigen bedrijf) profileert. Het platform dat jij gebruikt om je verhaal te vertellen en een connectie bouwt met een specifieke achterban...

Ik ga dat ietsjes duidelijker voor je maken... 

In de normale grote mensen wereld is Instagram slechts een tool om "de normale mens" naartoe te trekken om deze met elkaar te laten socializen. Het is qua doelstellingen gewoon een social media tool die eigenlijk niet echt afwijkt van de andere platformen zoals Facebook of Pinterest. Het zijn tools om mensen met elkaar te connecten en updates te geven over hoe jouw leven er voor staat.

Dat is echter de persoonlijke zijde die ze aan het groeien zijn als onderneming. En wanneer ze dat op de juiste manier doen komt de zakelijke zijde om het hoekje kijken om te checken wat voor mogelijkheden op een platform zijn. Want dat is waar het om draait in de (social) media industrie. Als er veel mensen op een platform komen zullen er uiteindelijk adverteerders komen; en hoe meer adverteerders er komen; hoe duurder de advertenties worden door het schaarste systeem.

TOT op een gegeven moment de advertenties te duur worden voor de kleine ondernemers OF de gebruikers afhaken omdat het platform een TE COMMERCIELE uitstraling heeft en ze zoveel last krijgen van de advertenties dat het serieus de gebruikservaring in de weg staat.

Daarom moet je als online ondernemer heel erg oppassen en nadenken over wat je doet op Instagram (en andere platformen)...

Hoe Kan je geld verdienen met Instagram

Om Geld te Verdienen met Instagram moet jij een sterke strategie maken en uitvoeren...

Een social media strategie is op zich niet zo moeilijk te bouwen, mits jij je kunt focussen op het bouwen van het kanaal dat jou het beste ligt! Want je wilt iets gaan doen waarin je je kunt specialiseren EN wat jou op lange termijn zo makkelijk en snel mogelijk af gaat. Je hebt namelijk ook een serieus bedrijf te runnen, hoewel de buitenwereld dat misschien anders ziet. 

Dus om jezelf constant te groeien en verbeteren moet je je specialiseren en je focus leggen in 1 specifiek kanaal. Ben jij Visueel en Grafisch ingesteld? Dan is dat Instagram. Ben jij meer van het maken van lange video's? Dan kan dat Youtube zijn! En voel jij je prettig bij het schrijven van artikelen? Dan kan dat zomaar de zoekmachine van Google zijn door te focussen op een eigen website maken met artikelen zoals ik dat doe!

Via Instagram is het extra belangrijk dat je beseft dat je een eigen product nodig hebt dat bij jouw doelgroep past. OF nog beter: Dat je eerst een product kiest en daar vervolgens de doelgroep en marketing campagne omheen gaat bouwen. Want alleen door een eigen product (digitaal of fysiek) te promoten zorg jij ervoor dat je vanaf dag 1 geld kunt verdienen. Maar je moet begrijpen dat je aan de achterkant een echt bedrijf neer moet zetten wat jij zelf onder controle hebt, zoals een Affiliate Webshop; online cursussen een E-Learning Community.

Dus Hoe kan je geld verdienen met Instagram?

Het zou cliche zijn als ik nu zou zeggen: "Door Waarde Te Geven", zoals de meeste Goeroe's dat doen... Maar toch ga ik het doen! Want waarde geven aan een specifieke doelgroep centraal zetten VOORDAT JIJ BEGINT is erg belangrijk om het project van de grond te krijgen. En je groeit niet uit tot een groot persoonlijk merk zonder iets terug te geven.

Want je moet niet starten met ondernemen op Instagram "om maar geld te verdienen". Het zou top zijn als je vooraf een idee hebt voor een bepaalde doelgroep, omdat je daar een bepaalde passie bij voelt. Iets doen wat niet bij je past heeft weinig zin, en kun je niet op lange termijn volhouden. 

Online Ondernemen via een platform als Instagram is een jarenplan wat in de eerste periode (waarschijnlijk) weinig geld op zal leveren, dus kies iets waar je echt zin in hebt en verstand van hebt. OF waar je alle nodige tijd in wilt steken om keihard te groeien. Het is een spelletje dat je kunt leren spelen en als je het eenmaal kunt zal het niet veranderen. En dan is het aan jou om de efficiëntie en conversie op te schalen en andere kanalen te gaan betrekken bij je bedrijf. 

Geld Verdienen Met Internet heeft dus ook niks te maken met het aantal volgers, maar om de klanten die jij er over tijd uit haalt. Een aantal zegt niks over de omzet die bepaalde influencers draaien... Daarom is het belangrijk om in de beginfase keihard te focussen op het bouwen van je bedrijf, voordat je veel tijd in Instagram gaat steken. Dan heb je iets om op terug te vallen en kun je je Engagement Rate gaan verhogen


Als je dat begrijpt ben je klaar om naar het onderstaande stappenplan naar succes te gaan kijken... En ik wil je aanraden om het onderstaande boek te kopen als je meer wilt lezen over de strategie die ik in dit artikel uitleg. Het leest lekker weg en je zult er nog veel meer nieuwe inzichten van krijgen over dit onderwerp! 


Wil jij Geld Verdienen Met Instagram maar weet je niet hoe? Ik leg het je uit in dit artikel!Ik wil je aanraden om dit boek te bestellen als jij geld wilt verdienen met Instagram!


Geld Verdienen Met Instagram | De Cruciale Stappen richting Succes

Hieronder een concreet stappenplan om geld verdienen met Instagram of IEDER ander social media kanaal mogelijk te maken... Houd er rekening mee dat je een Wordpress Website of Phoenix Website nodig hebt om een leadmagnet te promoten en deze online marketing strategie uit te voeren. Leer hier meer over zelf een eigen website maken!


Stap 1: De Invasie

Als jij Geld wilt Verdienen met Instagram zul je jezelf voor moeten bereiden op het leren van het platform EN het begrijpen van online marketing verdienmodellen. Bestudeer het platform en leer hoe het allemaal werkt. Jij wilt integreren in het platform en een sterke strategie neerzetten. Als jij momenteel denkt dat Instagram misschien niet het makkelijkste kanaal is om dat te doen, kun jij overstappen naar Youtube, Google, Facebook, Pinterest of elk ander kanaal mogelijk. 

Maar FOCUS op het bouwen van 1 kanaal totdat dat succesvol is. Steek liever meer tijd in de achterkant van je bedrijf zodat dat staat als een huis. 


Stap 2: Het positioneren en strategisch neerzetten van Jouw Bedrijf aan de achterkant...

Ga je verdiepen in de mogelijkheden van een eigen bedrijf bouwen. Indien mogelijk is het verstandig om een eigen product dat je wilt verkopen of een (serie) eigen cursussen of een online membership community, zoals je leert in het bovenstaande boek. Je bent dan niet afhankelijk van Instagram Influencer Bureaus of Agencies en "leent" ook geen producten van bedrijven zoals in Affiliate Marketing. Het voorkomt dat je tot 50.000 volgers moet wachten met geld verdienen (als influencer); geeft je vanaf dag 1 bestaansrecht + content mogelijkheden; EN je bouwt bovendien iets op wat echt van jou is.

Goed Neerzetten aan de achterkant wil zeggen dat je BEGRIJPT dat je richt op lange termijn klandizie voor jouw producten / diensten. Want aangezien je tijd en geld investeert om leads voor jouw bedrijf te vinden moet je proberen jouw productaanbod in verschillende levels op te bouwen. In het bovenstaande boek leer je meer over dit proces en leer je een "Break-Even Funnel" bouwen waarbij je leert om je aanbod waardevol genoeg te maken dat je op lange termijn ALTIJD meer winst dan kosten maakt... 

Je doet dit door de e-mail adressen van jouw klant te verzamelen wanneer ze een aankoop doen...

OF kunt zelfs spelen met het idee om een gratis product weg te geven dat je zelf digitaal gemaakt hebt...

Wanneer je e-mail adressen hebt kun je klanten altijd blijven benaderen om ze meer producten te verkopen.

Je kunt mooie manieren vinden om er achter te komen wie jouw klant precies is en hoe je deze nog verder kan helpen NA de aankoop. Bijvoorbeeld: Stel je begint een webwinkel en verkoopt hondenbrokken... Dan kun je wanneer mensen iets willen kopen een enquête toevoegen waarin je vraagt hoeveel honden ze hebben. STEL je hebt deze keer 2 zakken verkocht, dan kun je er achter komen wanneer de hondenbrokken normaalgesproken OP zouden zijn. 

Als je 2 weken voordat ze op zouden raken een e-mail stuurt met een leuke kortingsactie en dat periodiek blijft herhalen kun je voor lange termijn blijven verkopen en lange termijn klanten / relaties opbouwen. 


Stap 3: Accepteer dat dit Media kanaal (Instagram) alleen een promotie en connectie kanaal is...

Het is NIET slecht om content te maken over de producten die jij verkoopt, maar het moet ZEKER NIET jouw enige content zijn. Herinner je dat ik in het begin schreef dat mensen EIGENLIJK niet voor promotie op social media kanalen zitten? Dan begrijp je waarschijnlijk ook dat je voornamelijk focust op mensen helpen, en niet het pushen van jouw producten naar mensen die daar niet op zitten te wachten. 

Maar werk wel met Duidelijke Call To Action momenten waarin jij mensen aanzet tot allerlei acties zoals het delen van hun mening onder jouw post of het delen met iemand in hun lijst. Lees mijn post over Call To Action Voorbeelden voor meer info! 

We hebben het in stap 2 al gehad over het opbouwen van een mailinglijst. Dit doe je natuurlijk om er achter te komen WIE jou volgen en om met een druk op de knop via e-mailtjes speciale acties de deur uit te kunnen sturen. Hoe meer mensen er op jouw mailinglijst staan, hoe meer potentiële kopers van jouw producten. Daarom is het belangrijker om zo relevant mogelijk te selecteren en helder te zijn in jouw communicatie. 

Hiermee kun je ervoor zorgen dat jij ALTIJD ingedekt bent voor de toekomst. Want wanneer Instagram instort wil jij niet hebben dat jij achterblijft als een hulpeloos vogeltje. Jij wilt er voor gaan zorgen dat jij eigenaar wordt van de contacten die jou volgen, zodat je deze in hun mail kunt bereiken wanneer dat nodig is. 

In mijn Online Marketing Webshop kun jij een aantal boeken vinden die kraakhelder uitleggen hoe je dit uit kunt werken. 


Stap 4: Ga je focussen op het uitbreiden van jouw producten en het opzoeken van veel Media 

Netwerken is jouw vriend in online marketing. Ga op zoek naar mensen op Instagram en op andere (social) media kanalen die jouw doelgroep bereiken met een ander product. De grotere spelers die nog net klein genoeg zijn om er geen geld voor te vragen. Aangezien jullie op dezelfde doelgroep richten maar dat met een ander product doen kan dit super interessant zijn voor de doelgroep ZONDER dat je in elkaars visvijver vist. 

Vaak kun je elkaar op deze manier helpen en samen groeien via gezamenlijke posts; gezamenlijke podcasts; Youtube Video's; Blogs; etc; etc; etc; 

Want als jij durft te delen, zullen andere mensen in jouw markt dat zien en waarderen. En de mensen IN jouw markt hebben content om te consumeren en te wennen aan jouw persoonlijkheid. En zodra ze je mogen zijn ze klaar om te kopen en schrijven ze vanzelf in op jouw mailinglijst om al jouw updates te ontvangen. 


Stap 5: Wanneer jouw aanbod gebouwd is en vanuit gratis content "converteert"; ga dan ads draaien!

Een online Marketing Business of een Social Media Business is eigenlijk gewoon een ouderwetse Media business. Hoe meer ogen er op staan, hoe meer roering en impact jij in de markt kunt brengen. Benut de kansen die er liggen om te experimenteren en wanneer je merkt dat alles goed gaat en jij echt begint te verkopen kun je de advertenties aanzetten.

Want als jouw Funnel minimaal Break Even + draait; betekent het dat iedere euro die er in gaat meerdere euro's terugkomen! En dat kun je zo groot maken als je zelf wilt... 


HEEL VEEL SUCCES! Wat ga jij doen na het lezen van dit bericht? Laat gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen