URL Betekenis

Wat is URL Structuur? [Uitleg / Betekenis / Voorbeeld]

Wanneer jij een eigen webwinkel start of aan de slag gaat met een eigen website maken heb jij een URL nodig. Direct in de eerste fase van het starten met bouwen komt het begrip om de hoek kijken... Maar Wat is een URL? Hoe werkt een sterke URL Structuur?

En waarom kan URL Structuur voor jouw online marketing strategie en de positie van jouw bedrijf een groot verschil maken voor jouw positie in de zoekmachine en het idee van autoriteit dat mensen bij jou hebben?

In dit artikel leg ik zo simpel mogelijk voor je uit hoe het zit!

De URL Structuur kan voor de positie van jouw bedrijf in de zoekmachine een groot verschil maken. In dit artikel leg ik uit hoe het zit!Meer leren over Online Marketing en het bouwen van jouw eigen media kanalen? Bekijk mijn Webshop eens!

URL Betekenis [Uniform Resource Locator]

Een URL [Betekenis: Uniform Resource Locator] is een Web Adres, oftewel een Domeinnaam. Het is een specifiek en uniek adres gekoppeld aan een IP Adres dat alleen via jouw persoonlijke internet verbinding aangemaakt kan worden. Je kunt het zien als jouw unieke huis adres in Nederland. Wanneer iemand een brief op de post doet naar jouw huisadres, met de juiste postcode erbij, is het 100% duidelijk dat die brief aan jou verzonden moet worden.

Zolang jij op dat adres woont, ben jij de eigenaar. Zo gaat dat ook met een website of webshop. Zo lang jij een bepaalde URL / Domeinnaam / Web Adres in jouw bezit hebt ben jij de eigenaar en kun jij doen en laten wat je wilt. Maar zo gauw jij het aan iemand anders verkoopt is diegene verantwoordelijk voor wat er met de URL gebeurt.

Dus wat voor content er op een bepaalde website geplaatst wordt.

Als Online Ondernemer / Content Creator is het kiezen van een goede URL belangrijk voor je... Want tenzij je een URL Maskeert via een Link Management Programma zoals Bitly, zal jouw bezoeker ALTIJD via de zoekmachine of een Social Media Advertentie kunnen zien wat er staat. Net als dat iemand die in jouw straat komt altijd kan zien hoe deze straat heet.

Het liefst maak jij een korte URL die gebaseerd is op belangrijkste zoekwoorden uit jouw zoekwoorden onderzoek. Je kunt onderzoek doen via online marketing tools zoals Ubersuggest; Semrush of Answer the Public. En of een bepaalde URL beschikbaar is kun je checken bij een Domeinnaam Registratie Service zoals Neostrada.


Hoe ziet de URL Structuur er uit?

Een URL kan in principe verwijzen naar twee verschillende zaken... Allereerst heb je de hoofd-domeinnaam, waaraan je eventueel ook een e-mail adres aan kunt koppelen. Daarnaast heb je de secundaire domeinnaam; oftewel het gedeelte dat ACHTER jouw domeinnaam staat.

Als jij op een goede manier aan de zoekmachine van Google duidelijk wilt maken hoe jouw website in elkaar zit gebruik je categorieën en sub-artikelen om jouw website structuur te geven. Dit is erg gunstig om hoger ranken in Google mogelijk te maken en geeft ook jouw klant meer helderheid.

Voornamelijk bij een Shopify Webshop; een Wordpress Website of een Phoenix Website is dit belangrijk. Deze zijn redelijk sterk gepositioneerd om via SEO goed te scoren in de zoekmachine.

De URL Structuur van mijn website ziet er als volgt uit... 

Mijn Project heet Online Toekomst, omdat ik mensen help met het bouwen van een Online Leven; een Online Toekomst.


Mijn hoofd domeinnaam of Homepage is

https://www.onlinetoekomst.nl


Daarnaast is mijn website onderverdeeld in Kennisbanken. Het adres van mijn Internet Marketing Kennisbank is bijvoorbeeld

https://www.onlinetoekomst.nl/eigen-bedrijf-starten-ideeen/


Binnen deze kennisbanken bestaan Categorieën. Het adres van mijn Internet Marketing Unie Categorie is bijvoorbeeld

https://www.onlinetoekomst.nl/eigen-bedrijf-starten-ideeen/internet-marketing-unie/


Dan heb je nog losse artikelen binnen die Categorieën. De URL van mijn Artikel over de IMU Plus Online Marketing Cursussen is bijvoorbeeld

https://www.onlinetoekomst.nl/eigen-bedrijf-starten-ideeen/internet-marketing-unie/IMU-Plus-Review/


Je moet er rekening mee houden dat URL's belangrijke informatie doorgeven aan Google en aantonen hoe goed jij zoekmachine optimalisatie begrijpt. Ik kan het je aanraden om een Cursus Zoekmachine Optimalisatie te volgen wanneer jij dit proces nog niet helder hebt. Want dit is een onderwerp wat jij als online marketeer / SEO Specialist erg serieus moet nemen...

Mijn favoriete (inter)nationale kennismaterialen staan tentoongesteld en uitgelegd in mijn Online Marketing & Sales Strategie Webshop.

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen