Wat is Splittesten

Wat is Split Testen?

Wat is Splittesten? En wanneer kun jij een Splittest uitvoeren? In dit artikel vertel ik je er meer over en geef ik je direct een aantal tips mee voor succesvolle implementatie van split tests in jouw online marketing strategie!

Splittesten is een online marketing tactiek die erg populair is bij online ondernemers met Webwinkels op basis van Eigen producten; Dropshipping en het affiliate marketing verdienmodel. Maar ook online coaches en cursus producenten maken er gretig gebruik van om hun (digitale) aanbod te testen en conversie optimalisatie na te streven...

Klaar om er meer over te lezen!?

Wat is Splittesten? En wanneer kun jij een SPlittest uitvoeren? In dit artikel vertel ik je er meer over!Meer Leren over Online Marketing Strategie? Bekijk mijn Webshop eens met Tools en Informatie!

Wat is Splittesten? [Betekenis en Uitleg]

Splittesten is het bouwen van twee verschillende versies van een bepaalde online marketing strategie met het doel om te kijken wat het beste scoort bij jouw doelgroep. Want wanneer je dit weet kan het een groot verschil maken op de uiteindelijke winst die je maakt. Dit is een bekende strategie voor conversie optimalisatie. 

Kenmerkend voor Splittesten (of A/B Testen) is dat je maar kleine verschillen door hoeft te voeren om te bekijken wat werkt en NIET werkt. Het verschil kan zitten in de opbouw van een pagina, of zelfs alleen in de kleuren van een button. In wildere splittesten kan geëxperimenteerd worden met de prijzen en kortingen die je geeft.

Maar het is een fabel dat er grote verschillen moeten worden nagestreefd. Het is juist interessanter om kleine wijzigingen te testen en daarvoor het leergeld te betalen. Want zelfs al mislukt een splittest; als je weet hoe iets (op lange termijn) scoort kun je dat in de toekomst in jouw voordeel gebruiken.


Wat kun je allemaal Splittesten?

Je kunt Splittesten eigenlijk op allerlei zaken in jouw bedrijf toepassen, maar de vraag is hoe nuttig dat is... Sommige zaken zijn niet de moeite waard en je kunt het beste splittesten bij zaken waarbij echt conversies centraal staan. Dus gebruik het voornamelijk voor pagina's waar Copywriting en geld verdienen een belangrijke rol speelt... 

Voorbeelden van Splittest Pagina's

E-Mail Marketing Funnels ;

Facebook Advertenties ;

Instagram Advertenties ; 

Google Advertenties ; 

Webinars / Verkoopteksten ;

Betaalpagina's (met verschillende prijzen / kortingen / bonussen) ;


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen