Doodly Videos Maken

Wat zijn Doodly Videos? En waar kun je deze filmpjes voor gebruiken?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Doodly Video's terecht gekomen bent. Het is een van de meest creatieve online marketing tools die ik onlangs als Content Creator ben tegengekomen!

In 2022 kwam ik voor de eerste keer Doodly Videos tegen. Dit zijn korte Explainer / Tutorial Video's die jij kunt produceren voor persoonlijk of zakelijk gebruik. Zelf gebruik ik deze software om video's en screenshots voor mijn website en de social media kanalen van mijn bedrijf te maken. In dit korte artikel zal ik je vertellen welke keuzes je moet maken wanneer je met Doodly aan de slag wilt en van hieruit kun je een richting kiezen om er verder mee aan de slag te gaan!

Doodly Videos Maken kan een mooie invloed hebben op jouw marketing. Het geeft nieuwe kansen om een merk voor jezelf te bouwen.Na het lezen van dit artikel nog meer interessante tools ontdekken voor marketeers? Bekijk mijn webshop eens!

Waar Komt Doodly Vandaan?

Doodly is een bedrijf uit de Verenigde Staten dat al enkele jaren actief is op de animatie video markt. Onlangs werd het overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Clickfunnels van Russell Brunson. Met deze overname willen ze online marketeers de kans geven om op een creatievere manier hun funnels en marketing te verbeteren.

De software van Doodly ziet er als volgt uit!

Doodly Videos Maken kan een mooie invloed hebben op jouw marketing. Het geeft nieuwe kansen om een merk voor jezelf te bouwen.Een van de Screenshots uit mijn Doodly Editor, die je via deze link tot in detail kunt bekijken!

Doodly Videos Maken kan jouw Online Marketing versterken...

Doodly Videos Maken kan een mooie invloed hebben op jouw online marketing strategie. Het geeft nieuwe kansen om als online ondernemer een merk voor jezelf te bouwen dat NIET om jouzelf draait. Dat was ook de reden dat ik er bij uit kwam. Ik had veel last van tegenvallende social media resultaten en stond niet echt achter de kwaliteit van mijn content die ik daar publiceerde. Na een jaar studeren en proberen kwam ik er steeds meer achter dat ik waarschijnlijk nooit echt tevreden zou gaan zijn op die manier. Maar het was erg lastig om er met een laag budget iets aan te doen.

Doodly gaf mij een oplossing voor mijn probleem...

Niet langer was ik afhankelijk van het weer, de buitentemperatuur, langsrijdende auto's of overvliegende vliegtuigen. Ineens kon ik via animaties mijn eigen wereld vormgeven en binnen voice overs toevoegen over mijn video's. Iets dat net als andere video's maken tijdrovend was, maar veel makkelijker te plannen en uit te voeren vanwege het ontbreken van externe omstandigheden...

Ik ben er dus een groot fan van om het te gebruiken voor jouw persoonlijke merk, jouw fantasie project OF een product merk. Want je kunt er letterlijk je eigen personages mee ontwikkelen (Let op: Dit is een Upsell die je moet kopen) OF verhalen vertellen over de vaste cartoon personages die in het programma zitten. Het klinkt voor sommigen waarschijnlijk als iets dat minder creatief is, maar het is zeker een manier om jezelf te differentiëren van de grote massa die heel veel (extra) moeite doet om perfecte content neer te zetten. En je hoeft er je deur niet voor uit!

Met Doodly kun je op je eigen manier perfecte content neerzetten... Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande video waarin iemand van Doodly uitlegt wat voor video's je met het programma kunt maken! Erg leuk om te volgen...


Mijn eigen Video Ervaringen met Doodly zijn dus goed.

Zelf ben ik ook met Video's gemaakt met Doodly en dit is voor mijn situatie goed bevallen! Ik had zelf wel al ooit met video software zoals Magix VIdeo Deluxe gewerkt omdat ik veel video's voor Youtube op had proberen te nemen in het jaar ervoor, maar ook volledig nieuwe gebruikers kunnen er mee werken.

Tips voor goede filmpjes wanneer jij gaat werken met Doodly Video's

  • Ga een eigen website maken of start een Youtube kanaal;

  • Zorg dat je helder hebt wie jij wilt bereiken en wat de boodschap is;

  • Leer hoe je deze boodschap kunt brengen, via de boeken in mijn Online Marketing webshop;

  • Zorg voor doordachte, professionele storytelling;

  • Gebruik het voor alternatieve Video Advertenties;

  • Gebruik het ook in jouw Marketing Funnels (online bedrijven);

  • Biedt producten aan bij het traffic dat jij met video's bereikt (Webshops; Affiliate Marketing; Dropshipping; Online Coaching);

De onderstaande video maakte ik onlangs via Doodly en via mijn Youtube kanaal kun je de Online Marketing & Mindset Explainer Video's die ik met dit programma heb gemaakt ook volgen als je daar interesse in hebt!Doodly Video's noemen we ook wel Animatie Video's.

Je kunt zelf deze Doodly Animaties Maken of Animaties Laten Maken! In deze artikelen geef ik je meer informatie over waar je rekening mee moet houden als je met een van deze zaken aan de slag wilt. Een leuk idee is om via een Doodly Video een Eigen Bedrijf te Starten. Als je benieuwd bent hoe je dat kunt doen in mijn kennisbank van de Internet Marketing Unie, door bijvoorbeeld Online Marketing Tornado Boek Review; of mijn IMU Plus Review te lezen.

Deze kennismaterialen van Nederlandse bodem zijn erg bekend, erg populair EN een van de meest voordelige communities waarin online ondernemers elkaar steunen!


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 


Reactie plaatsen