Beginnen met affiliate marketing

Beginnen met Affiliate Marketing | Wanneer ben je een goede affiliate?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Beginnen met Affiliate Marketing terecht gekomen bent.


Waarom dit artikel over Beginnen met Affiliate Marketing?

Beginnen met affiliate marketing als publisher is erg onder de aandacht gebracht de afgelopen jaren, sinds verschillende online cursussen zijn ontstaan over dit onderwerp. Meer dan vijftienduizend online ondernemers hebben een poging gedaan om zich (meer) te informeren over beginnen met affiliate marketing; alleen al via de online cursus van Jacko Meijaard.

De reden dat je hier bent is dat je keihard wilt gaan groeien als affiliate. En dat is goed nieuws, want volgens Amerikaanse top ondernemers zoals Russell Brunson is er geen verdienmodel waar je over de jaren heen zo veel mee kunt verdienen als met affiliate marketing.

Affiliate Marketing is dan ook een vak dat je business kan worden als je het behandelt als een business. Om affiliates op het goede pad te helpen heb ik mijn kennis gebundeld en een gids geschreven voor startende affiliates die willen beginnen met affiliate marketing.

Laat je me horen of je er iets aan hebt gehad? 


Beginnen met affiliate marketing? Dit moet je weten als beginnende affiliate publisher!

Affiliate Marketing is een online marketing verdienmodel waarbij je veel geduld en commitment moet hebben. ECHT succes komt meestal niet binnen een jaar, maar als jij durft te beginnen met affiliate marketing heb je wel de kans om na verloop van tijd met een hefboom effect te werken, waardoor jij in de volgende jaren veel meer gaat verdienen dan jij met een "normale baan" zou kunnen.

Vooral de eerste fasen duren lang en brengen veel startende online ondernemers aan het twijfelen...

Via de onderstaande stappen kun je het beste beginnen met affiliate marketing.  

 1. Je kunt het beste beginnen met affiliate marketing door online marketing te bestuderen aan de hand van online marketing boeken (tip); online business cursussen. Je gaat je ook verdiepen in online techniek (CMS systemen); online marketing tools en de juiste manier van bouwen op het web (Zoekmachine optimalisatie / Copywriting). Hierbij raad ik je aan om 1 of 2 maanden uit te trekken om te studeren, ZONDER daadwerkelijk iets te bouwen. Het bovenstaande boek en de cursus geeft jou de meeste kans van slagen om goed te begrijpen hoe jij een online business bouwt en wat jij moet gaan doen...

 2. Na de eerste basiskennis ga je jouw eerste kennis in de praktijk brengen wanneer je bijvoorbeeld via Wordpress of Phoenix een online bedrijf bouwt. Je moet een domeinnaam registreren; leren werken met verschillende software programma's en ziet op dat moment nog geen resultaten, krijgt geen bezoekers en bent alleen maar aan het schrijven en bouwen. Je weet op dit moment ook nog niet of je content aanslaat en of jij goed bezig bent, dus dit is een stressvolle, vervelende periode.

  Omdat deze periode zo vervelend is is het super belangrijk dat jij start met goede basiskennis over online marketing; ondernemen en het bouwen van een sterk bedrijf via internet met de juiste producten, want als je hier een fout maakt en opgeeft (deed ik zelf 2x tussen 2018 en 2020) moet je vaker door deze zure appel heen bijten en GROEI je niet. Hoewel je niet alles vooraf kunt weten, vind ik het belangrijk dat je goed nadenkt over het soort bedrijf dat jij wilt starten...

 3. Na 3 tot 6 maanden (afhankelijk van hoe hard jij werkt) EN of jij kunt adverteren via social media komen er bezoekers op je site en beginnen programma's statistieken door te geven. Omdat je dit in de cursus hebt geleerd en alles aandachtig hebt gevolgd (omdat het pijn doet dat er niks gebeurt) begin je te snappen hoe je deze resultaten uit programma's zoals Google Search Console; Google Analytics; Google Trends; Semrush en Ubersuggest kunt gebruiken om je content te verbeteren.

  Bij mij zagen de eerste 6 maanden in Google Search Console er als volgt uit: 

Beginnen met Affiliate marketing ziet er uit als in deze statistieken. Zo zag letterlijk mijn beginfase er uit toen ik begon en dat was een lang, slopend proces!Zoals je ziet aan mijn statistieken is beginnen met affiliate marketing / online ondernemen een traag proces waarin je pas na lange tijd statistieken terugkrijgt van Google...

Om je even kort wat achtergrond informatie te geven over mijn beginfase in affiliate marketing: 

 • Hoewel ik in 2018 mijn eerste cursus over affiliate marketing startte, gaf ik 2x op. In Juli 2020 besloot ik er volledig opnieuw voor te gaan en opnieuw in mezelf te investeren door te leren hoe ik video's moest maken, editen en op Youtube / social media kon plaatsen.

 • In December 2020 had ik opnieuw al mijn cursusmaterialen uit 2018 doorlopen en besloot dat ik een andere kijk op online ondernemen wilde, daarom startte ik in Januari 2021 met deze cursus van de Internet Marketing Unie. Deze cursus ging veel meer de diepte in en eindelijk begreep ik wat ik moest doen.

  14 januari kocht ik de cursus en besloot ook te investeren in een makkelijker webbouwsysteem waarin je alle benodigde tools om gevonden te worden in Google direct kon gebruiken en ook snelle, mooie pagina's kon designen zonder kennis. Om het na mijn eerste mislukte pogingen goed aan te pakken studeerde ik bijna 6 weken meer dan fulltime om door de cursussen heen te komen voor ik op 26 februari mijn eerste pagina's en blogs begon te bouwen.

 • De bovenstaande afbeelding laat het verloop van die eerste 6 maanden zien. Je ziet dat de bovenste lijn de vertoningen in Google weergeeft; terwijl de onderste lijn het aantal keer laat zien dat mensen daadwerkelijk op mijn link in Google klikten nadat zij op onderwerpen zochten waar mijn artikelen over gaan.

 • Hier hoort echter nog een belangrijke grafiek bij die laat zien hoe groei op internet werkt. Op de onderstaande afbeelding zie je het programma Semrush waarmee je concurrentie onderzoek kunt doen en je website kunt tracken. Dit programma meet het aantal zoekwoorden waar jij op gevonden wordt; op welke positie jouw artikelen staan in de zoekmachine en hoeveel bezoekers je website krijgt.

  In het bovenste gedeelte zie je dat pas in april de eerste wijzigingen plaatsvonden, terwijl ik toen al bijna 2 maanden content aan het schrijven was. Het programma heeft als het ware een "opstartfase" nodig en loopt altijd een aantal weken achter. Op dit moment heb ik namelijk zo'n 250 organische bezoekers per maand, terwijl Semrush nog op 100 staat.

  In de onderste grafiek zie je het aantal zoekwoorden waarop mijn website gevonden kan worden. Je ziet dit vanaf maart starten en langzaam oplopen. Hier zat minder vertraging in, maar op het punt waar we op het moment van schrijven (21 juni) staan heb ik zo'n 200 pagina's en blogs op mijn website staan.

  Toen ik ging beginnen met affiliate marketing zagen de eerste statistieken in Semrush er voor de eerste 6 maanden zo uit. Dit was een erg stressvolle periode omdat ik niet wist of ik goed bezig was.

Beginnen met affiliate marketing? DIT kun jij hier als beginnende affiliate (online marketeer) van leren over het internet!

Het duurt lang om bereik te bouwen via het internet, maar alles wat je bouwt blijft groeien en kun je blijven optimaliseren. Momenteel heb ik veel pagina's online staan waarvan de eerste versie is geschreven, maar waarvan ik nu ze een tijdje online staan pas weet (door feedback en statistieken van Google) hoe ik ze beter kan maken en hoger kan laten scoren. Het mooie hiervan is dat je alles wat je bouwt altijd nog aan kunt passen en verbeteren, daarom is het een goed idee om zo snel mogelijk zo veel mogelijk content te gaan bouwen, zodat jij snel meer statistieken krijgt uit Google.

Je zult zien dat je dan veel sneller gaat begrijpen waar het in Google om draait (als je tenminste vanuit de juiste basis begint te bouwen).

Die eerste 3 tot 6 zure maanden moet iedere startende online ondernemer door. Je gaat vechten om nieuwe skills te leren en vanuit het niks je bedrijf te bouwen om de aandacht van een specifieke einddoelgroep te bereiken. En dit terwijl mensen vanuit de "echte wereld" ook nog vanalles van je verwachten. Ik raad je dan ook echt aan om hier alleen mee te starten als je wat spaargeld hebt en er geen full-time baan naast hoeft te doen; OF door te proberen om voor een online marketing bureau te gaan werken waar je laag kunt beginnen en mee kunt profiteren van de kennis die daar aanwezig is.

Zelf heb ik alles op eigen houtje gedaan en daardoor kostte het me 2 jaar voor ik mijn eerste euro via het internet verdiende. Iedereen doet dit op een andere manier en er is geen goed of slecht, maar je moet aan de slag gaan, testen en manieren zoeken die het beste voor jou werken!

Om te snappen hoe de fases van een online business er uit zien en hoe je deze tijdens het "funnel proces" verandert in kopers kun je de onderstaande afbeelding bekijken.  

Affiliate Marketing Strategie gaat over het converteren van warme bezoekers naar hete bezoekers! Dit kan via het bovenstaande affiliate marketing proces.In deze 7 fases van een sales funnel kun jij klanten een optimale ervaring bieden.
Bron: Russell Brunson's Dotcom Secrets

Beginnen met affiliate marketing? Hier draait online ondernemen via affiliate marketing om: In dit stappenplan leer jij precies hoe je een succesvolle strategie kunt bepalen om te beginnen met affiliate marketing!

Bedrijven die investeren in Affiliate Marketing geven jou als ondernemer de mogelijkheid om een online marketing strategie te voeren ZONDER daarbij aandacht te hoeven besteden aan de product ontwikkeling. Het bedrijf ontwikkeld een product dat (meestal) voor vele doelgroepen nuttig is, maar dat zij niet op al die verschillende doelgroepen kunnen richten.

Ze moeten namelijk zelf ook richten op een doelgroep waardoor zij een bepaalde naam voor zichzelf kunnen opbouwen. En ze hebben hier wellicht simpelweg niet de expertise of de middelen voor, daarom zijn ze er mee geholpen als andere ondernemers dat doen die hier succesvoller in kunnen worden...

Ik leg dit uit in de volgende paragraaf; die tot in detail in gaat op een praktijkvoorbeeld.


Beginnen met affiliate marketing: Bouw jezelf van Red Ocean Strategy naar Blue Ocean Strategy.

"If You Are Speaking To Everyone; You are speaking to No-One"; is een uitspraak die ik kan herinneren uit een online marketing training van de Amerikaanse online marketing guru Russell Brunson.

Russell zegt dit om te voorkomen dat jij precies hetzelfde gaat doen als alle anderen, in een markt die al behoorlijk "overcrowded" is met ondernemers die op deze doelgroep richten. En dit zul je in de praktijk ook regelmatig tegen gaan komen als jij met affiliate partners werkt die al lang bestaan en een goede naam hebben opgebouwd.

Ze hebben veel affiliate partners die niet zo veel ervaring hebben met online marketing en die eigenlijk ook helemaal niet nadenken over een unieke strategie; en maar gewoon content beginnen te plaatsen. Hier ben ik zelf ook ZEKER schuldig aan geweest in het verleden en hierdoor zie je eigenlijk dat niemand zich echt herkent in jouw aanbod.

Potentiele klanten lezen wellicht wel jouw reclame uitingen, maar zien het als TE algemeen om echt met jou als ondernemer in zee te gaan. En het voordeel is, dat ze dit wellicht bij de affiliate partner ook voelen. Affiliate Marketing is eigenlijk reclame maken; en reclame maken werkt SUPER effectief als de klant die jij aantrekt zich volledig herkent in het aanbod.


Ik ga deze strategie uitleggen aan de hand van een voorbeeld dat ik zelf toepas: 

Persoonlijk ben ik een Affiliate Partner voor WebinarGeek. Dit is een bedrijf waarmee jij Webinars kunt organiseren waarin je online presentaties geeft aan jouw personeel, klanten of andere doelgroepen die je wilt bereiken. WebinarGeek zorgt voor de techniek die dit allemaal mogelijk maakt, maar richt zich niet op specifieke doelgroepen. Ze doen er verstandig aan om hun techniek aan te bieden via het "massa is kassa" principe.

Ze laten hun techniek voor zich spreken en positioneren zich niet met hun online marketing uitingen op verschillende doelgroepen, zoals bijvoorbeeld auteurs, docenten, online trainers of filmsterren. Met andere woorden: WebinarGeek schrijft dus geen content over hoe filmsterren hun software kunnen gebruiken om hun fans op de hoogte te houden van bepaalde ontwikkelingen in hun carrière.

Als ze dit WEL zouden doen, zouden ze een groot deel van hun doelgroep buitenspel zetten, omdat deze zich niet meer herkennen in de reclame uitingen. Daarom is het voor WebinarGeek als bedrijf super handig dat er online ondernemers zijn die zelf een online business willen starten en daarbij richten op een bepaald niche en een specifieke doelgroep.

Voor jou als online ondernemer kan dat grote kansen opleveren, doordat jij de keuze hebt om een niche te kiezen waar jij affiniteit mee hebt en waar andere concurrenten niet op gekomen zijn; of ondervertegenwoordigd zijn. Als jij dan een campagne gaat draaien dat specifiek op die doelgroep gericht is, zul jij zien dat die campagne ALLEEN die doelgroep aantrekt en klant bij je wordt.

Het mooie van affiliate marketing is dat jij met jouw affiliate partner samen kunt werken die alle materialen voor jou beschikbaar heeft gemaakt om succesvol te worden. Ze hebben een converterende sales funnel en steken geld in sales processen en het maken van marketing materialen; waarvan jij kunt profiteren. Dit hoef jij zelf dus niet te doen en jij hoeft alleen deze content te gebruiken en in een eigen jasje te stoppen om je eigen klantenkring te bouwen en warm te houden.

Dus stel je voor dat jij je zou gaan richten op een specifieke funnel voor WebinarGeek die jij richt op Filmsterren; dan hoef jij in principe alleen een website of een sales funnel te bouwen waarin jij deze doelgroep aanspreekt. Als jij deze business hebt gebouwd en geautomatiseerd kun jij het bedrijf de komende jaren volledig automatisch laten draaien en deze specifieke doelgroep via videocontent kunnen leren hoe ze succesvol Webinars inzetten voor hun business.

Met de juiste communicatie uitingen weet jij zeker dat alleen filmsterren zich aanmelden voor jouw programma; en doordat jouw programma alleen andere filmsterren aantrekt, zullen zij er ook meer geld voor over hebben. Ze herkennen zich namelijk in het aanbod en het netwerk wat ze er door krijgen. Ook loop je de kans dat de ene filmster tegen de andere filmster in zijn netwerk zegt dat ze ook het programma moeten gaan volgen, omdat het voordelen heeft voor de zaken!

Het is echter wel goed om te begrijpen dat jij een product promoot van een bedrijf dat (waarschijnlijk) al bekend is bij de doelgroep die het bedrijf bereikt. En hier ligt een belangrijk voordeel en een belangrijk nadeel van affiliate marketing. In de volgende paragraaf leg ik je uit hoe jij een eigen affiliate strategie kunt bepalen!

Hoe bepaal je je eigen online marketing strategie als jij wilt beginnen met affiliate marketing?

Als jij geld wilt gaan verdienen met online marketing is het aan te raden om een specifieke sales funnel te bouwen voor een specifieke doelgroep en die vervolgens eindeloos herhaalt. Hoe ga je het anders doen dan jouw concurrenten? Op wie focus jij precies? Welke markt ga jij specifiek benaderen? Richt je met een algemeen product op een specifieke industrie en maak daar een strategie voor.

 1. Voor welke markt ga jij een aanbod maken? Voor welke markt wil jij de “Go To” speler worden? Als je dit weet heb je je blue ocean markt.

 2. Wat voor website of sales pagina kan je creëren voor deze specifieke doelgroep? Je kunt dit eventueel voor verschillende doelgroepen doen.

 3. Richt er specifiek op dat mensen zich in moeten schrijven via e-mail om de oplossing van het vraagstuk te vinden dat jij met jouw affiliate product oplost. Vanaf het moment dat jij de kosten van adverteren er uit hebt is elke e-mail die je stuurt in de toekomst pure winst. Je hoeft niemand meer te betalen voor je bezoeker. Je hebt je break-even punt bereikt.

 4. Met deze wetenschap is het verantwoord om zoveel mogelijk geld in advertenties te duwen omdat er altijd meer geld terug komt en je de e-mail adressen van deze doelgroep kunt blijven targeten met slimme, bijpassende aanbiedingen.

 5. Op deze manier kun je op lange termijn groeien, zowel in financiële resultaten als in persoonlijke resultaten! Door in beweging te blijven ga je steeds meer roering veroorzaken in de markt en krijg je meer leden op je lijst. Je bouwt een eerste funnel en product om mensen op je lijst te krijgen, geeft ze wat ze willen en blijft ze daarna benaderen met relevante affiliate producten, eigen producten, live evenementen en allerlei verschillende mogelijkheden.

Je e-mail lijst IS je online business en je bouwt online producten alleen met het doel om een super specifieke e-mail marketing lijst te bouwen waarin je op lange termijn MEER waarde kunt bieden. Een sterk eerste aanbod en de sales funnel is alleen een “brug” om tot de gegevens te komen.

Het belang van unieke, echte waarde geven met een sterk aanbod als affiliate marketeer.

Je moet er rekening mee houden dat het voor jouw klant niet vanzelfsprekend is dat ze bij jou het product kopen. Eigenlijk kan de klant het product voor de zelfde prijs bij de originele aanbieder kopen. Als affiliate gever, moet je er daarom voor zorgen dat je een sterk, uniek aanbod bouwt waarmee je de klant vooruit helpt.

Zorg ervoor dat je extra problemen oplost voor jouw unieke klant op een manier waarop het bedrijf dat zelf niet kan EN dat het voor iedereen interessant is. Hierdoor kom je op een succesvolle manier tussen het bedrijf en de klant te staan.

Marketing is gebouwd om mensen te laten geloven dat iets voordelen voor ze heeft. Je helpt ze met het bereiken van hun droom. En zoals ik in de eerste paragrafen al benoemde moet je op een plek gaan zitten waar jouw affiliate bedrijf niet kan komen, omdat het te specifiek voor ze is.

Omdat niet alle klanten hetzelfde zijn, kun je je het beste focussen op de potentiele klanten die nog maar een paar vragen hebben voordat ze klant kunnen worden. Ze zijn al op de hoogte van de producten, maar zijn nog niet helemaal overtuigd. Ze hebben vragen en willen die opgelost hebben, maar daar heeft het bedrijf niet altijd de capaciteit of kennis voor.

Richt jouw communicatie en content op problemen en follow-up problemen!

Je doet online marketing niet om je eigen zakken te vullen, maar om anderen te helpen. Door goed te luisteren naar wat mensen zeggen die je product eventueel zouden kunnen kopen; ga jij problemen oplossen. Je moet daarom zo dicht mogelijk infiltreren en actief zijn in het netwerk van jouw droomklanten.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door kennisproducten te schrijven en promoten die problemen oplossen waarmee jouw affiliate partner tot een oplossing geeft. Het product wat je kiest als affiliate product, moet altijd een "tool" zijn waarmee je dat probleem wat de klant heeft op kunt lossen.

Bij voorkeur zorg je ervoor dat je meerdere oplossingen geeft voor hun problemen, maar dat daarin het affiliate product een echte, high level oplossing is die je aanschrijft in jouw kennisproducten. Door het originele werk van jouw affiliate partner in een eigen jasje te steken kun jij twijfel en problemen weg nemen bij je klant. Zorg dat je in deze kennisproducten en content alle problemen wegneemt; zelfs de problemen die er niet zijn (“Follow Up problems”).

Follow Up Problems zijn problemen die ontstaan wanneer jij iemand iets verkoopt; waarna dit altijd meer problemen op zal leveren voor je klant. Ze moeten namelijk over nieuwe dingen na gaan denken en dit levert direct nieuwe problemen op. Als je in staat bent om inzicht te krijgen in deze problemen en ze direct voor jouw klant op te lossen, kun je super sterk worden in affiliate marketing.

Zoek uit welke problemen jouw affiliate product extra oplevert en neem deze problemen direct weg met digitale kennisproducten of extra aanbiedingen. Deze kennisproducten bouw je en geef je alleen weg wanneer mensen via jouw link kopen en een factuur opsturen. Hierdoor geef je de mensen de kans om via JOUW INVLOED extra succesvol te worden. Maak dit aanbod super uitgebreid en effectief, zodat je echt jouw eigen waarde hebt toegevoegd en niet bij die figuren hoort die zomaar hun linkje op internet gooien.

Je verkoopt hierdoor altijd meer succes! Je helpt ze meteen met het oplossen van hun denkbeeldige problemen. Door dit uitgebreid toe te passen blink je uit, want veel andere affiliates zijn te lui om al dit extra werk te doen!

Via welke stappen zorg jij dat jouw klanten graag bij je kopen?

1. Bouw eigen unieke aanbod gebouwd op basis van het product.

2. Bouw je eigen funnel met een eigen verhaal dat alle potentiele bezwaren wegneemt.

3. Dit komt te staan OP het aanbod wat het affiliate bedrijf al heeft staan; waardoor jij jouw klant helpt met implementeren.

Je kunt hierdoor je eigen salesaanbod lanceren bovenop het bestaande aanbod van jouw affiliate bedrijf, waardoor jij jezelf onmisbaar maakt voor de klant.

Onlangs nam ik ook deze video nog op over starten met affiliate marketing! Je zou deze kunnen bekijken en je vervolgens inschrijven voor mijn affiliate cursus via mail via deze link!


Wat voor mindset heb jij nodig als je wilt beginnen met affiliate marketing?

Je begint bij 0 en moet dat ook echt zien als een nulpunt. Je moet simpelweg iedere dag blijven studeren en bouwen aan jezelf, je bedrijf en je netwerk. Het zal vaak overweldigend aanvoelen en in het begin zul je fouten maken, maar naar mate je steeds meer leert kun je die fouten door te blijven produceren en optimaliseren later in het traject nog oplossen.

Een voorbeeld hiervan is het volgende: Toen ik startte met schrijven gebruikte ik vaak niet de juiste zoekwoorden en schreef ik nogal stijfjes. Maar ik besloot wel om zo goed als dagelijks een nieuw artikel te uploaden om alles op alles te zetten om succesvol te worden. In deze periode was ik letterlijk dag en nacht bezig met mijn business, 7 dagen per week. Ik startte de dag met video cursussen kijken, ging daarna website bouwen en artikelen schrijven, las boeken, ging meer schrijven en stopte pas als ik helemaal kapot was. Soms was ik om 3 uur s'nachts klaar met een artikel; en besloot ik er snel nog een aanvullend artikel doorheen te werken dat aansloot op het artikel dat ik net geschreven had.

Dat kon toch ook morgen? Zeker! Maar ik deed het vandaag, zodat alles wat ik morgen deed, pure winst was voor morgen. En wanneer ik dan in bed ging liggen (regelmatig 4 / 5 uur s'ochtends) viel ik in slaap met mijn laptop naast mijn bed en online video cursussen op.

Dan werd ik rond 11 / 12 uur weer wakker en begon ik weer opnieuw. Ik wilde ZO graag slagen en ik moest nog zoveel verschillende dingen leren, dat ik er alles voor wilde doen om sneller te verbeteren en mezelf te kunnen redden. En dit kon toen ook doordat het corona crisis was: Er waren geen feestjes; ik zag geen vrienden en ik kon alle tijd voor mezelf pakken om precies uit te zoeken hoe het allemaal werkte.

Momenteel ben ik 6 maanden meer dan fulltime verder en er zijn ontzettend veel dingen die ik heb bijgeleerd en waar ik dagelijks progressie in zie. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om de corona crisis te benutten en keihard te werken om mezelf, mijn mindset en mijn online business te groeien. En toch sta ik nog steeds in de beginfase! Er zijn nog steeds zaken, bijvoorbeeld Copywriting en Sales Strategie; die veel verbetering nodig hebben of waar ik zelfs nog amper aan toe ben gekomen (zoals bijvoorbeeld adverteren) die mijn business veel groter gaan maken in de toekomst.

Je kunt helaas niet alles tegelijk leren en moet starten bij de meest belangrijke zaken die op lange termijn het meest bepalend zijn! Dus zorg eerst dat je je bedrijfsplan; doelgroep en concept helder hebt en duidelijke doelen hebt. Wanneer je vanuit de juiste basis kunt beginnen heb je in de toekomst alle tijd om te optimaliseren en kleine veranderingen door te voeren binnen je strategie.

Beginnen met affiliate marketing vergt een ijzersterke mindset. Je moet scherp blijven en steeds je business en mindset blijven optimaliseren.

Beginnen met affiliate marketing? Behandel jouw online (affiliate) business ten alle tijden als een carrière!

Je moet affiliate marketing of online ondernemen echt starten als een lange termijn groeirichting en een carrière. Als jij het durft te zien als een carrière kun jij ontzettend veel geld gaan verdienen! Maar zie het dan ook als een business waarin jij op lange termijn waarde gaat bouwen en doe het in het begin NIET voor het geld.

Blijf tijd en geld investeren in jezelf en blijf actie ondernemen; iedere dag opnieuw! En probeer er iedere dag het beste van te maken; ook als je er even geen zin in hebt. Zelf heb ik de Mindset dat succes pas echt verschil maakt op de dagen dat je er geen zin in hebt en alles tegen zit, want als alles goed gaat en jij overal zonder problemen doorheen komt bouw je geen karakter.

Op dagen dat ik me echt dramatisch voel of wanneer er problemen op mijn pad komen, probeer ik dat altijd te compenseren door zo veel mogelijk extra dingen te doen en mijn Mindset niet te laten beïnvloeden door negativiteit. Sommige mensen gaan dan mokken of boos op de bank liggen, maar ik probeer er meestal het beste van te maken, dan gaat het wellicht in de toekomst beter...

Beginnen met affiliate marketing? Optimaliseer de omstandigheden in jouw online marketing business vanaf het begin!

Doe het in het begin NIET voor het geld en kijk niet te veel naar je statistieken, maar bouw wel een bedrijf dat alle potentie heeft om goed geld op te leveren. Zorg voor de juiste basis en richt je op de juiste factoren; anders kun je op lange termijn in de problemen raken en dat is zonde van alle moeite. Via de onderstaande voorbeelden leg ik dit iets beter uit.

 • Focus op lange termijn, evergreen producten en content. Dus zorg voor een aanbod dat mensen altijd nodig hebben (geen seizoensproducten). Je kunt beter enkele jaren spenderen aan het opbouwen van een bedrijf dat wat saaier is, maar over 10 jaar nog bestaat, dan wanneer je iedere trend blijft volgen en na enkele jaren niet meer bestaat. In een optimale situatie is jouw content over 10 jaar nog steeds relevant en waardevol voor klanten.

 • Verkoop producten of diensten die echte voordelen bieden en prioriteit hebben als er problemen komen. Richt je bijvoorbeeld op producten die mensen nodig hebben voor hun bedrijf; in plaats van op "leuke dingen". Je ziet namelijk dat mensen in tijden van crisis niet bezuinigen op investeringen in hun bedrijf, maar wel op leuke dingen zoals vakanties of speelgoed voor de kinderen.

 • Op welk land en welke taal ga jij je online business richten? Spreek jij goed engels of Spaans en verkoop je digitale kennisproducten? Dan kan het een sterke keuze zijn om engelstalige content te maken en voor een internationaal bereik te gaan. Je zult meer concurrentie hebben, maar ook veel meer potentiele klanten.

 • Kies iets waar jij interesse in hebt en waar jij meer over wilt leren; kortom iets dat waardevol voor jezelf is. Zo is het altijd interessant om er in door te groeien. En als iets heel waardevol is voor jou, zit de kans er in dat het ook waardevol voor anderen is en ze er voor willen betalen!

 • Vraag je af of mensen de artikelen die jij wilt verkopen daadwerkelijk via internet bestellen. Je kunt veel tijd besteden aan het bouwen van een website over auto's of jacuzzi's, maar je krijgt alleen betaald als mensen via jouw website het product kopen. Hoe groot acht jij de kans dat mensen dergelijke investeringen doen zonder een proefrit of een kijkje in de showroom?

 • Om even een stom voorbeeld te noemen: sommige mensen richten op luxegoederen die een klein deel van de mensen maar 1x in de 20 jaar kopen (noem als voorbeeld een jacuzzi). Dit kan een super waardevolle strategie zijn als er veel mensen zijn die de producten willen hebben, maar je kunt ook meer laagdrempelige producten verkopen die mensen dagelijks gebruiken en jaren achtereen blijven betalen doordat het ze betere bedrijfsresultaten oplevert.  

 • Een idee dat ik zelf heb toegepast is om producten te verkopen die moeilijk zijn voor mensen om te implementeren, maar waarvan ze wel weten dat ze het willen hebben. Je kunt mensen hier extra goed mee helpen en zelfs deals sluiten met bedrijven die het opzetten / installeren van deze producten voor jouw klanten kunnen doen.

Met deze basis regels hoop ik dat jij klaar bent om te beginnen met affiliate marketing! Dit is een solide basis om aan de slag te gaan. Deze regels voorkomen dat je met een project aan de slag gaat dat jou uiteindelijk geen geld oplevert omdat het geen bestaansrecht heeft.


Waarschuwingen voor wanneer jij wilt beginnen met affiliate marketing!

Er zijn een aantal specifieke zaken die jij wilt voorkomen wanneer jij gaat beginnen met affiliate marketing. Zelf herken ik deze zaken ontzettend vanuit mijn eigen groei en sommige van deze dingen had ik willen voorkomen.

 • Ga als online marketeer niet promoten binnen je prive netwerk. Veel mensen ervaren dit als vervelend en gaan hier lacherig over doen. Kies voor een lange termijn groeistrategie en een nieuwe doelgroep en hou je zaken buiten je vrienden en familie.

 • Het Amerikaanse begrip Link-Barfing; Link Spewing of Linkjes spugen is het domste wat jij kunt doen. Te pas en te onpas promotielinks op andermans kanalen zetten of via forums delen heeft geen zin. Mensen gaan niet zomaar op links klikken die ze tegen komen op een forum. Je kunt wel plekken zoeken waar jouw doelgroep zit en informatieve artikelen of berichten delen waar ze daadwerkelijk iets aan hebben, zodat ze je leren kennen. Probeer het verkoopproces altijd achter de schermen te houden!

 • Kies niet direct iets wat je leuk vindt, maar wat je nuttig lijkt om over te leren en omdat het op lange termijn geld oplevert. Het is niet erg als jouw content in het begin nog niet perfect is, want jij gaat duizenden uren spenderen om slimmer over dit onderwerp te worden en het in de praktijk toe te leren passen.

 • Je hebt wel degelijk je eigen klantenkring nodig om succesvol te worden met affiliate marketing. Hoe meer mensen een positief gevoel krijgen bij jouw content, hoe meer mensen via jou willen kopen. Je moet ze hier voordelen voor bieden en bijvoorbeeld een community starten die hier in bijdraagt.


Extra tips: Content strategie voor beginnende affiliate marketeers!

Content is everything! Zorg er voor dat jij nuttige, creatieve content gaat bouwen waar jouw doelgroep op zit te wachten. Iets waar je ze echt mee kunt helpen en inspireren! Je kunt daar je doelgroep mee opbouwen door een lange termijn Content Strategie te voeren en deze promoten via online media kanalen.

Binnen dit content proces onderscheid ik content creatie voor social media kanalen en Google Zoekmachine Optimalisatie.

In de onderstaande video vertel ik je meer over content creatie en hoe dit proces voor mij in elkaar zit. In principe staat hier alles in wat jij moet weten om met eigen content creatie aan de slag te gaan!

Start met Google Zoekmachine Optimalisatie VOORDAT jij gaat beginnen met affiliate marketing! 

Wanneer jij wilt beginnen met affiliate marketing, of een andere online business, is het cruciaal dat jij zoekmachine onderzoek leert EN jouw content optimaliseert voor Google. Google is de belangrijkste zoekmachine ter wereld en kan jou als je je content geoptimaliseerd hebt veel gratis bezoekers opleveren. Ik heb in dit artikel al enkele dingen over dit onderwerp geschreven, maar in de onderstaande video kun jij ook direct zien hoe ik mijn content optimaliseer op basis van data uit de Google zoekmachine.

Bekijk de onderstaande video om er achter te komen hoe je gebruik kunt maken van zoekmachine optimalisatie om de juiste basis onder jouw content te leggen!

Conclusie: waar moet je rekening mee houden als je wilt beginnen met affiliate marketing als publisher?

Beginnen met Online Ondernemen is zeker niet makkelijk; of je dat nu via affiliate marketing; dropshipping of eigen producten doet. Het is belangrijk dat je het groeiproces serieus neemt en voornamelijk focust op lange termijn groei en evergreen (niet trend-gevoelige) producten. Een affiliate business IS een online business, en ik leer mijn studenten altijd via dit online marketing boek de kernprocessen van een online business! Je krijgt hier een volledig overzicht van de belangrijkste processen, dus zeker een aanrader!

Je kunt jezelf en je bedrijf een voordeel verschaffen door te investeren in goede, sterke software zodat jouw bedrijf niet afgeremd wordt door technische fouten. Dit zorgt er ook voor dat jij altijd een mooie, sterke site aan jouw bezoeker kunt bieden zodat je een extra professionele uitstraling hebt. Want bij iedere vorm van ondernemen moet je jouw unieke doelgroep in het oog houden.

In dit artikel zijn verschillende strategieën besproken die jij kunt gebruiken om jezelf van concurrentie te distantiëren en ik raad je aan om deze ook echt even door te lezen. Strategieën zoals de Red Ocean / Blue ocean strategie zijn niet in enkele zinnen uit te leggen. Bekijk daarom ook zeker het voorbeeld dat ik geschreven heb over mijn affiliate strategie voor WebinarGeek.

Wat Affiliate Marketing verder verschillend maakt dan andere vormen van online ondernemen is dat jij de producten voor dezelfde prijs aanbiedt als de originele aanbieder. Hierdoor moet je er rekening mee houden dat alles wat je doet ook door andere ondernemers gedaan kan worden, dus je moet er voor zorgen dat je je producten; doelgroep en werkterrein zo sterk mogelijk afbakend en unieke voordelen geeft aan de klanten die via jouw kanalen de producten kopen.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door exclusieve bonussen te geven in de vorm van digitale kennisproducten waarmee je de klant helpt met het opzetten en implementeren van het product. Wanneer je dit succesvol toepast kan dit ervoor zorgen dat jouw klanten super veel extra waarde krijgen door via jouw affiliate links de producten te kopen die ze anders direct bij het bedrijf zelf te kopen.

In dit artikel lees je ook verschillende beginnersfouten die mij in het begin van mijn "affiliate carrière" veel geld hebben gekost. Ik wil je daarom aanmoedigen om het artikel volledig door te lezen als jij overweegt om te beginnen met affiliate marketing als publisher! ;-) 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing voor Affiliates.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen