Affiliate Marketing of Amazon

Affiliate Marketing of Amazon verkopen? Wat is het makkelijkste voor startende online ondernemers?

De meeste mensen die zichzelf de vraag stellen "of ze moeten starten met affiliate marketing of Amazon" maken een cruciale fout. Het gaat niet om het platform waar je verkoopt, maar om de strategie die je er achter hebt zitten. Als je het op de juiste manier opbouwt maakt het niet zoveel uit op welk platform je richt; en kun je zelfs beide verdienmodellen combineren.

MAAR..... Vanuit het oogpunt van STARTENDE ONDERNEMERS is het verstandiger om eerst op Amazon te richten. Je hebt grotere kans om succesvol te worden als je vanuit een verkoop omgeving werkt die al bestaat; vertrouwd wordt; en waar al klanten op zitten. Je hebt simpelweg minder speelruimte om dingen te verkloten zo lang je binnen het platform bezig blijft... Het nadeel is daarentegen dat je daar een stuk hogere kosten betaald voor alle producten die je verkoopt...

Dit is VOLLEDIG ANDERS bij Affiliate Marketing, waar jij jouw kanalen volledig vanaf de grond moet bouwen en kunt promoten via allerlei externe media kanalen. Bij affiliate marketing kun je zo goed als gratis beginnen en is de winst die je maakt ook pure winst, daar hoef jij aan niemand iets over af te dragen. 

Maar je moet wel je eigen kanalen gaan inrichten en bouwen en dat kan in het begin overweldigend zijn. Hierbij doel ik er op dat jij aan het werk gaat met een eigen website maken. En als je dit zonder ervaring wilt doen kan dat ZEKER grotere uitdagingen geven dan wanneer je op een bestaand platform verkoopt. 

Een tweede punt is dat je ook via Amazon tegenwoordig niet perse fysieke producten hoeft te verkopen die uiteindelijk opgestuurd moeten worden, maar ook digitale. EN je kunt er zelfs ook affiliate marketing of dropshipping voor gaan doen, waarbij je zelf helemaal geen distributie draait. Dus je kunt allerlei dingen combineren als je maar traffic hebt.

In dit artikel leg ik je kort uit met WELKE FACTOREN je rekening moet houden om dit draaiend te krijgen...
En ik geef je twee belangrijke bronnen van expert informatie waarmee jij jezelf verder kunt ontwikkelen...

Moet jij Starten met Affiliate Marketing of Amazon? Goede vraag! In dit artikel deel ik enkele korte tips met je om je keuze wat makkelijker te maken...

Hoe werkt een online bedrijf bouwen op basis van Affiliate Marketing of Amazon Verkopen?

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheid is dat jij een bepaald type klant aanspreekt met jouw content (social media / website / verkopersprofiel). Als je deze doelgroep eenmaal hebt kun je er meer aan verkopen dan een enkel product. Je kunt je gaan richten op het totale niche en de behoeften van jouw klant die daar binnen in kunnen liggen...

Denk aan Upsells; Crossells en Downsells! De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je weet wie jouw klant is en blijft werken aan het groeien van een e-maillijst en een online marketing funnel!

Hoe je een online bedrijf bouwt en verkeer naar jouw kanalen trekt staat centraal in het onderstaande boek! Dit is wat mij betreft het perfecte startpunt voor startende en wat meer ervaren online ondernemers. Je kunt jezelf een groot voordeel doen door deze te lezen en er een aantal strategieën uit te implementeren in jouw bedrijfsstrategie. 

Moet jij kiezen voor Affiliate marketing of amazon verkopen? In dit artikel leg ik je een aantal zaken uit!

Tips om te kunnen verkopen via Affiliate Marketing

  • Start met de Doelgroep en ga daar daarna pas producten bij zoeken...

  • Start met het kiezen van 1 promotiekanaal zoals een Website of een Youtube kanaal en combineer dat met een E-Mail Lijst. Op het kanaal dat je kiest moet 100% van je focus liggen tot het TOP draait. Je moet leren hoe je de volledige opties gebruikt en dat ook toepassen, zodat het Algoritme je "Goodwill" gaat gunnen...

  • Start met het technisch opzetten van het platform en het bouwen van goede content voor jouw gekozen doelgroep VOORDAT je gaat promoten. Een voorbeeld van een goed afgebakend Niche is "Wintersport in Bulgarije voor Mannen". Op zoiets kun je je content en producten makkelijker targeten en promoten.

  • Zorg voor verschillende levels in jouw bedrijf, zodat je mensen herhaalaankopen kunt doen.

Wanneer jij via Affiliate Marketing een eigen bedrijf wilt starten zul je snel verdrinken in de mogelijkheden. Zelf heb ik in het verleden deze online cursussen over affiliate marketing gevolgd. Later ben ik doorgegroeid naar een nieuwe bron van informatie en daar ben ik ook nu nog lid omdat het affiliate marketing cursus aanbod wat mij betreft een stuk minder professioneel en transparant is ten opzichte van het bouwen van een eigen online bedrijf. 

Daarom wil ik je motiveren om voordat je aan de slag gaat met het bouwen van een affiliate marketing bedrijf; of een eigen bedrijf in General het onderstaande boek te lezen. Het legt de strategie uit die jij kunt gebruiken om allerlei soorten bedrijven succesvol te maken en limiteert je daarbij niet tot affiliate marketing. 

Veel online ondernemers zien het op dit moment als het beste boek over het bouwen van een online bedrijf en er is een community van duizenden ondernemers die uiteindelijk ook de cursussen van het bedrijf zijn gaan volgen...

Moet jij Starten met Affiliate Marketing of Amazon? Goede vraag! In dit artikel deel ik enkele korte tips met je om je keuze wat makkelijker te maken...Bekijk in dit boek hoe je een bedrijf kunt starten op basis van eigen producten of affiliate marketing!

Tips om te kunnen Verkopen via Amazon

  • Investeer tijd in het platform om het van binnen en buiten te leren kennen voor je gaat verkopen.

  • Bouw dat op VOORDAT je gaat promoten. Je HOEFT er niet perse externe kanalen bij te hebben voor promotie omdat je ook advertenties kunt draaien, maar je kunt ook een gratis social media kanaal gebruiken om mensen naar jouw E-Mail lijst te krijgen, zoals ik je bij Affiliate Marketing heb uitgelegd.

  • Ga Fysieke of Digitale Producten Verkopen of richt je op affiliate marketing VIA Amazon! Als je dat laatste wilt doen kun je het beste terug switchen naar de Alinea Hierboven.

  • Denk goed na over de voordelen van het bestaande bereik. Zou je dat zelf willen en kunnen bouwen via bijvoorbeeld Social Media Kanalen?
     

Ga jij graag aan de slag met verkopen via Amazon? Dan wil ik je de onderstaande bron aanbieden ter inspiratie. 

Als jij gaat verkopen via Amazon kom je in een totaal nieuwe wereld terecht. Het is weliswaar meer geautomatiseerd en sneller te leren, maar dat wil niet zeggen dat jij makkelijk de juiste stappen en volgorde zult vinden. Vanuit mijn Lidmaatschap in de bovenstaande online marketing community heb ik Bas Urlings van Amazon Secrets regelmatig horen spreken. 

Het is een toffe kerel en een van de meest bekende ondernemers en Amazon Coaches van Nederland die tientallen miljoenen omzet deed nog VOORDAT Amazon in Nederland populair werd! Ik denk dat hij de beste, meest ervaren coach is om het van te leren en waar ook direct een community van soortgelijke ondernemers bij zit!

Dus Wil jij meer info over een heldere strategie op Amazon? 

Dan wil ik je motiveren om het onderstaande boek te bestellen om de basisstappen te leren!

Moet jij Starten met Affiliate Marketing of Amazon? Goede vraag! In dit artikel deel ik enkele korte tips met je om je keuze wat makkelijker te maken...Bestel dit boek om meer te leren over Verkopen op Amazon!


Je kunt je uiteraard OOK verdiepen in de artikelen die ik persoonlijk schrijf over Affiliate Marketing voor Publishers!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing voor Affiliates

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen