Multi Level Marketing

Wat is Multi Level Marketing of MLM? [Betekenis; Uitleg en Waarschuwing]

Wat is Multi Level Marketing? En is het een betrouwbaar verdienmodel of loop je risico om in een scam / piramide scheme te trappen? Dat is de vraag die centraal staat in dit korte artikel!

Persoonlijk hou ik mij veel bezig met affiliate marketing; en Affiliate Marketing kan in sommige gevallen ook een vorm van Multi-Level marketing zijn, doordat jij richt op het werven van klanten die wederkerende inkomsten opleveren!

Maar toch is het werken voor Multi Level Marketing Bedrijven in veel opzichten anders dan een uitnodigend verdienmodel waar startende ondernemers succesvol mee kunnen worden...

Benieuwd om hier meer over te leren? Lees dan vooral verder!

Wat is Multi Level Marketing? En is het een betrouwbaar verdienmodel voor jouw bedrijf?Benieuwd naar meer kennis over het verbeteren van jouw online marketing strategie? Bekijk mijn Webshop!

Wat is Multi Level Marketing?

Multi Level Marketing is een verdienmodel dat is ontstaan om producten te verkopen ZONDER personeel op de loonlijst te hebben en zonder geld uit te geven aan promotie. De producten worden namelijk doorverkocht aan tussenhandelaren en mensen die het op hun beurt ook weer doorverkopen. Wanneer je dit meerdere lagen vol kunt houden is er geen probleem, maar in sommige gevallen blijkt het een piramidespel te zijn waarmee de laatste verkoper de lul is!

Bij MLM handel je vaak in producten die veel duurder zijn dan normale en soortgelijke producten die in de winkel liggen. Daar moet je rekening mee houden als je uiteindelijk ook van de producten af wilt komen wanneer jij de eindverkoper bent.

Er zijn veel documentaires op Youtube over foute bedrijven die kansloze producten verkopen en misbruik maken van arme mensen die hopen dat MLM hun laatste redding is. Er zijn grote schandalen geweest van mensen in Mexico die vanuit Amerika spullen aangeleverd werden die aan de straatstenen niet verkocht werden. Arme Mexicanen zaten vervolgens met een schuld of tienduizend dollar doordat ze "in de scam trapten" die hun leven met armoede zou veranderen...

Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Meer leren over Betrouwbare Online Marketing Verdienmodellen en het opbouwen van een ECHT bedrijf? Lees dit boek eens!

Is Multi Level Marketing een Betrouwbaar verdienmodel?

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van Multi Level Marketing en ik denk dat er meer bedrijven bij zitten die onbetrouwbaar zijn dan betrouwbaar. De kans dat jij in een piramide schema trapt zit er dik in wanneer het recruiten van nieuwe verkopers meer centraal staat dan het verkopen van nuttige producten. Ook wanneer de producten die jij verkoopt waardeloos blijken te zijn en jij hard gemotiveerd wordt om nieuwe verkopers te werven kan het foute boel zijn.

Bij minder serieuze MLM bedrijven en Piramidespellen zie je vaak dat er geen hoge grens is om mee te doen. Je hoeft geen sollicitaties te doen en kan meedoen als je het geld hebt om in te kopen. Vaak worden deze verdienmodellen neergezet als "cash machines" die jou rijk gaan maken en uit de ellende kunnen halen. Daarmee richten ze helaas direct op mensen die in een kwetsbare positie zitten; die vervolgens een fout maken en nog dieper zinken!

Ik heb dit artikel dan ook voornamelijk geschreven om je te attenderen op het affiliate marketing en dropshipping verdienmodellen te wijzen, dat in mijn optiek veel betrouwbaarder is!

Dat er veel misstanden zijn in de Multi-Level-Marketing industrie blijkt uit de onderstaande documentaire op Youtube. Deze is zeker de moeite waard als jij je aan het verdiepen bent in online marketing!


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen