Sales management

Wat is Sales Management

Een slecht product verkoopt niet, maar een goed product met een slechte verkoper evenmin...

Een (online) onderneming valt of staat op basis van het verkoopproces; oftewel het sales proces. Durf jij niet te verkopen? Of heb jij niet de juiste kennis; mensen of motivatie om dat te doen? Dan loop jij op lange termijn waarschijnlijk tegen problemen aan op gebied van jouw Sales Management.

Maar Wat is Sales Management? En waarom is het zo ontzettend belangrijk om goed voor elkaar te hebben als online ondernemer?

Dat leg ik via dit artikel uit via enkele cruciale tips voor je sales proces! Benieuwd naar meer informatie over dit proces? Bekijk dan onderin dit artikel zeker de kennisproducten op gebied van sales training en training in online business optimalisatie!

Wat is Sales Management? EN waarom is het zo belangrijk als ondernemer? Ik leg het je uit!Meer leren over Marketing & Sales Management? Bekijk kennismaterialen in mijn Webshop!

Wat is Sales Management? [Betekenis & Uitleg voor ondernemers]

In principe valt iedere keuze die jij kunt maken om jouw sales proces te verbeteren onder het vakgebied Sales Management.

Vaak is een team van Sales Managers samen met het "upper management" verantwoordelijk voor passende hoofd doelen stellen; die vervolgens door de sales manager(s) steeds kleiner worden uitgewerkt; in kleine stukjes of fasen worden gedeeld; om vervolgens aan het sales team die sales strategie; sales tactieken en specifieke acties te presenteren.  

Onder Sales Management vallen onder andere de onderstaande onderdelen die de groei van jouw bedrijf bepalen!

 • Een kloppende Sales Funnel op basis van lange termijn relaties en inkomsten ;

 • Hoe jij je producten in de markt zet; promoot EN gaat verkopen (bijv B2B / B2C / B2G);

 • Hoe jij bepaalde markten kiest op basis van risico analysen en marktonderzoek doen ;

 • Hoe jij doelgroep bepalen en Leads Genereren optimaliseert en centraal zet in jouw organisatie ;

 • Hoe jij uiteindelijk ook op basis van een homogene doelgroep een logische / herkenbare sales strategie bouwt ;

 • Hoe jij in bepaalde fasen een nieuwe (innovatieve) sales strategie kunt aannemen wanneer daar vraag naar is ;

 • Hoe jij bepaalde automatiseringen in jouw bedrijf toe kunt passen om taken eenvoudiger / sneller te maken ;

 • Hoe jij via een gestructureerd plan jouw sales team invult (recruitment) en traint;

 • Hoe jij via een gestructureerd plan jouw sales team managet en motiveert richting meer groei ;

 • Hoe jij gaat communiceren tussen de behoeften van verschillende afdelingen en stakeholders ;

 • Hoe jij bepaalde kengetallen centraal zet om voortgang en resultaten te blijven bewaken ;

 • Hoe jij LEREN en HERBOUWEN centraal zet om jouw verkopers steeds beter te laten worden ;

 • Met wat voor CRM Systemen jij werkt om voortgang van jouw verkopers te tracken op basis van data analyse ;

Sales Management is belangrijk wanneer jij alle verkoopprocessen wilt optimaliseren als ondernemer. Ik leg in dit artikel uit hoe het werkt!

Hoe verbeter jij jouw Sales Management Proces?

Een beter Sales Management Proces start met het inkopen of opleiden van eigen talent; of door samen te werken met de juiste partners... Zorg ervoor dat je samenwerkt met strategische consultants die begrijpen hoe een sterke sales funnel in elkaar zit en hoe je conversie optimalisatie nastreeft om uiteindelijk steeds betere resultaten te behalen... 

Al de verschillende verbeteringen in jouw bedrijf zullen op lange termijn een groot verschil maken in de groei van jouw bedrijf op gebied van omzet en winst!

Na het bouwen van het bedrijf kan aan een team gebouwd worden dat steeds meer lagen onder zich krijgt doordat het juiste talent gemotiveerd raakt om zelf ook te groeien in de organisatie en lagen van nieuwe verkopers onder hun vleugels kan nemen.

Ben jij op zoek naar een Sales Training voor Beginners? Bekijk dan mijn artikel eens over dat onderwerp! Ook de Online Marketing Training van IMU Plus gaat volledig de diepte in op gebied van het online verkoopproces en sterke sales funnels. Beide bronnen komen uit de pijplijn van hetzelfde bedrijf en bereiden jou als online ondernemer / online sales specialist voor op een gezonde toekomst.

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen