Decision Making Units

Wat is een Decision Making Unit (DMU)

Een Decision Making Unit (DMU) is iemand die de bevoegdheid heeft om belangrijke keuzes te maken in een organisatie. Dit kan bijvoorbeeld een directeur / CEO; een hogere manager of iemand die financiën beheert zijn. 

Het benaderen van iemand met bevoegdheid in een bedrijf is een gewilde bezigheid bij direct marketing bedrijven; sales specialisten; en vervelende spam & scam artiesten die vanalles willen komen brengen wat jij als online ondernemer niet nodig hebt. Want wanneer bedrijven acquisitie doen om nieuwe verkopen binnen te halen willen ze allemaal in gesprek met degene die ook keuzes mag maken. Anders heeft de benodigde inspanning natuurlijk geen zin. 

Aangezien de meeste DMU's ook grote verantwoordelijkheden dragen binnen een organisatie zitten ze niet op iedere telefonische verkoper met een telefoonboek te wachten. Daarom zul je in jouw zoektocht naar een DMU vaak barrières tegenkomen die jij voor moet bereiden. Verwacht Gatekeepers / Poortwachters zoals Receptionisten; Secretaressen en Stagiaires die het jouw pad naar succes moeilijker gaan maken.

Een Decision Making Unit bepaalt wat er in een bedrijf gebeurt. Hij mag alle keuzes maken en is daarom een gewild target voor verkopers.Meer leren over Online Marketing en Sales Strategie? Bekijk mijn Webshop eens!

Hoe bereik je toch die allesbepalende Decision Making Unit?

Een truc om binnen te komen bij een DMU is om te doen alsof je hem/haar al jaren kent. Stel je niet voor aan de telefoon, maar zorg dat je de indruk wekt dat degene die jij zoekt jouw naam en bedrijf wel kent. Door slimme stiltes te laten vallen en niet zenuwachtig te doen leg je de druk op degene aan de telefoon, die in veel gevallen uit twijfel in korte tijd een keuze moet maken om door te verbinden of een bericht achter te laten. 

Wanneer jij overtuigd bent van jezelf en koel blijft, zul je zien dat je vaker jouw DMU aan de telefoon krijgt!

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf!   

Reactie plaatsen