Paypro Betaal systeem en Affiliate Netwerk

Paypro Affiliate Netwerk: Wat is het en wat kun je ermee?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Paypro terecht gekomen bent. Voordat ik dieper in ga op het onderwerp wil ik mezelf en mijn online marketing project even kort voorstellen!


Waarom dit artikel over het Paypro Affiliate Netwerk?

Het Paypro betaal systeem en affiliate netwerk is in 2006 opgestart door Henk Jan Wils. Maar wat is het en wat kun je ermee? Paypro is een van de oudste platformen waar je online kunt betalen EN waar affiliate marketing mogelijk was. Dat affiliate netwerk; waarvan de kantoren in Groningen staan; is nog steeds een veelgebruikt affiliate netwerk voor online ondernemers. Het heeft voornamelijk opdrachtgevers die online cursussen en coaching trajecten aanbieden. 

Zit jij er aan te denken om te starten als adverteerder bij Paypro? Dan raad ik je aan om dit artikel even goed door te lezen! Hier beschrijf ik namelijk de belangrijkste zaken die jij als adverteerder moet weten voordat jij met online betalen of affiliate marketing aan de slag gaat! Zo geef ik via dit artikel uitgebreid antwoord op de vraag wat Paypro is en wat je ermee kunt!! 


Start via deze link als adverteerder bij het affiliate netwerk van Paypro!


Paypro: Wat is het en wat kun je ermee? 

Paypro is een online betaalsysteem met een gekoppeld affiliate marketing netwerk. Je kunt er als online ondernemer dus een online betaalomgeving mee bouwen voor je onderneming en online betalingen mee ontvangen (enkele betalingen / wederkerende betalingen). Via het affiliate netwerk laat je jouw digitale producten promoten door zelf aangebrachte OF affiliates die je niet kent. 


Hoe ontstond het betaal systeem en affiliate netwerk Paypro?

Volgens Henk Jan Wils was er behoefte aan een innovatief platform dat affiliate marketing mogelijk maakte in Nederland. Hierdoor kon Paypro genieten van een explosieve groei toen er weinig alternatieven waren.


Wat kun jij verwachten als adverteerder (of in Paypro's woorden: Merchant)? 

Wanneer jij gaat samenwerken met Paypro staat er een team van affiliate managers voor je klaar. Zij denken mee in mogelijkheden en kennen de aangesloten affiliates die matchen met jouw vakgebied. Een samenwerking met Paypro is dan ook altijd gericht om de situatie voor alle betrokken partijen te optimaliseren. 

Ook qua mogelijkheden en integraties heeft dit platform veel innovatieve dingen gedaan. Ze richten op gebruiksgemak en willen een breed scala van diensten uit handen nemen. 


Wat voor producten staan er op Paypro?

Paypro is een netwerk dat bekend staat om hoge affiliate commissies. Dit komt voornamelijk doordat het populair is bij (online) coaches die werken met digitale (kennis) producten. De ervaring leert dat de marges door hun schaalbare werkwijze een hoge commissie waard is.

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien staan er op het moment van schrijven meer dan 300 affiliate programma's online. Het grootste gedeelte werkt met enkelvoudige betalingen en eventuele gekoppelde upsells, maar in sommige gevallen worden er ook terugkerende / wederkerende commissies aangeboden. Dit zie je vaak bij de verkoop van maandelijkse abonnementen.


Op deze afbeelding zie je het aanbod van Paypro. Je ziet de productcategorieën en top 6 producten.


Voorbeelden van succesvolle campagnes via Paypro

Zoals eerder beschreven heeft een groot aantal ondernemers goede resultaten geboekt door samen te werken met het affiliate netwerk van Paypro. In deze paragraaf zal ik enkele campagnes beschrijven die ontzettend succesvol waren voor alle betrokken partijen. 


Harm van Wijk van Beleggen.com

Harm van Wijk is absoluut een succesverhaal op gebied van affiliate marketing. Een ondernemer die begrijpt hoe het werkt en niet bang is om te investeren in zijn relaties. Ik heb Harm persoonlijk nog ooit geïnterviewd en dit was een zeer interessant gesprek. Harm is namelijk een knokker die zich door niemand in de weg liet zitten. 

Toen Harm begon met zijn eigen bedrijf en de Trading Navigator stond hij er niet slecht voor, want hij had jaren bij banken gewerkt. Hij zette cursussen op voor beleggers en verkocht die voor 997,- euro. In ruil daarvoor kregen leden toegang tot zijn online video cursussen en de bijbehorende leden community met forum. 

In deze leden community komen wekelijks meerdere gastsprekers updates geven over de markt van hun expertise (denk aan goud; olie; cryptocurrencies; zilver en dividend aandelen). 

Mede door de agressieve affiliate marketing strategie van Harm, groeide zijn online community tot meer dan 60.000 leden. Hij gaf affiliates namelijk een ontzettend hoge commissie (500,- euro commissie op een verkoopprijs van 997,- euro) met extra mogelijkheden voor vergoedingen later in de funnel. 


Jacko Meijaard van Internetsuccesgids.nl

Online ondernemer Jacko Meijaard heeft zijn bedrijf zien ontploffen door de samenwerking met Paypro. Hij lanceerde zijn Affiliate Marketing Revolutie cursustraject, waarin hij andere ondernemers helpt met het toepassen van affiliate marketing (geld verdienen via internet). Jarenlang draaide hij mee in de pool van beste verkopers en momenteel staan twee van zijn digitale producten in de top 5 van Paypro. Hij zag zijn e-learning membership community groeien van 0 naar meer dan 11.000 leden in enkele jaren tijd. 

Qua verkoopstrategie heeft Jacko het altijd ontzettend slim aangepakt. Hij gaf een redelijk hoog percentage aan affiliates (27,- euro) op een eerste investering van 47,- euro. De echte waarde zat voor zichzelf echter op de dure upsell (bijna 1500,- euro). Daar kregen affiliates maar 100,- euro voor, wat een laag percentage van de omzet is. 

Jacko Meijaard staat er om bekend dat hij voor top-affiliates een leaderboard met interessante maandelijkse extra prijzen heeft, maar om dat te bereiken moet je als affiliate van goede huize komen! Zo geeft hij maandelijks 100,- euro en een nieuwe I-pad Air / Playstation 4 weg.


In deze Testimonial over Paypro zegt Jacko Meijaard hoe zijn samenwerking met Paypro is verlopen. Dit was erg positief.


Wat heeft Paypro verder te bieden voor adverteerders? 

  • Automatisch genereren van Facturen;

  • Debiteurenbeheer;

  • Fulfillment

  • Kant en klare overzichten voor BTW aangifte;

  • De beruchte One Click Upsell.

  • Wederkerende inkomsten en gespreid betalen. 


Wat kosten de verschillende diensten van Paypro?

Doordat het bedrijf verschillende diensten te bieden heeft, heb ik de kosten in aparte koppen benoemd. Ook zijn enkele afbeeldingen toegevoegd (in april 2021). Ik raad je dan ook altijd aan om even op de website te kijken naar de actuele kosten. 


Het online betaal systeem van Paypro.

Paypro werkt zowel samen met webwinkels als met websites. Transacties bij Paypro bestaan meestal uit vaste en variabele kosten. Precieze bedragen ga ik in dit artikel niet noemen en ik wil je graag doorverwijzen naar de onderstaande link. 

Bij Paypro heb je onder andere de mogelijkheid om met Ideal, Alipay, Wechat Pay, Visa, Mastercard, Bancontact en Sepa te betalen. Opvallend is dat PayPal niet mogelijk is. Via deze pagina kun je de actuele tarieven van Paypro bekijken! 


Dit zijn de kosten van extra services die Paypro als betaal netwerk voor klanten uit handen neemt.


Wil jij direct een betaalpagina aanmaken? 

Wil jij direct een betaalpagina aanmaken? Via Paypro werkt het super simpel! Een medewerker van Paypro laat je zien hoe het werkt in de onderstaande video.
De kosten van Affiliate Marketing bij Paypro.

In het onderstaande schema kun je zien hoe de kosten tussen Paypro en de adverteerders normaalgesproken verdeeld worden. Zoals je ziet kunnen de kosten oplopen wanneer jij op grote schaal dure producten verkoopt. Het is aan jou om te berekenen of je beter voor commission based of sale based kunt gaan. 

Wil jij berekenen of dit voordeliger is dan andere concurrenten? Maak dan een persoonlijke berekening van jouw producten!


Deze afbeelding laat de kosten zien die door adverteerders betaald worden om gebruik te maken van het affiliate marketing netwerk van Paypro.


Paypro heeft (gratis) koppelingen met WooCommerce; Magento; Zapier; Wishlist Member; Kajabi en Optimizepress.


Wil jij een affiliate marketing campagne aanmaken via Paypro?

Via de onderstaande video laat een medewerker van Paypro zien hoe je een affilliate campagne kunt opzetten bij Paypro. Ik zal op korte termijn zelf een video maken waarbij ik een affiliate marketing campagne opzet voor een van mijn klanten. 
Wat maakt Paypro (extra) interessant voor adverteerders? 

Paypro is erg bekend vanwege de online kennisproducten, dus op Paypro zijn veel affiliates te vinden die wel raad weten met deze producten. Je ziet vaak dat een bepaald affiliate netwerk een specialiteit heeft en daar vormt de kring van affiliates zich ook naar. 

Dit maakt Paypro een interessante partner voor online lifestyle coaches en andere ondernemers die richten op het geven van online video cursussen en e-learning trajecten. 

Echter, aangezien affiliate marketeers zich vaak gratis in kunnen schrijven bij verschillenden netwerken, zit er ook een belangrijke overlapping met het affiliate netwerk van IMU, dat sterk concurreert met Paypro. 


Zijn er nog concurrenten van Paypro die je moet bekijken?

Zelf ben ik een groot fan van het Plug & Pay betaalsysteem en affiliate netwerk. Deze lijkt qua aanschaf een stuk duurder, maar kan voor adverteerders met dure kennisproducten in combinatie met hoge volumes zeker voordeliger zijn. Zij rekenen namelijk alleen een vaste prijs, waar Paypro altijd een gedeelte van de inkomsten blijft claimen. Dit netwerk is via mijn persoonlijke link ook 14 dagen gratis te testen. 


Hoe kun je inloggen bij Paypro? 

Inloggen bij Paypro is snel gebeurd. Wanneer iets niet lukt kun jij altijd via de chat of telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Ik heb in het verleden regelmatig een bericht gestuurd en werd dan snel geholpen met mijn vragen. Wat dat betreft valt er niks slechts te zeggen over het team achter dit bedrijf.

Ben jij enthousiast geworden en denk jij dat Paypro geschikt is voor jouw online business? Start dan als adverteerder bij Paypro!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing voor Adverteerders

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen