Hoe maak je een Gifje

Hoe Maak Je Een Gifje? Tips voor leukere marketing!

Top dat je in mijn artikel " hoe maak je een gifje?" terecht gekomen bent. Hierin ga ik het expliciet over het gebruik van Gifjes voor (Online) Marketing Campagnes hebben, maar ben jij geen marketeer? Dan kun jij aan het eind van dit artikel ALSNOG een Gifje maken!

Wat zijn Gifjes?  [En Hoe Maak Je Een Gifje?]

Iedere Facebook; Whatsapp of Telegram gebruiker heeft het wel eens voorbij zien komen: Een Gifje! 

Een gifje is een bestand dat bestaat uit meerdere foto's of kleine stukjes video's waarmee je een grappige emotie overbrengt. Vaak zijn ze geluidloos en gaat het alleen om de expressie!

Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om jouw personal brand of bedrijf te promoten. Lijkt het jou interessant om hier jouw online marketing strategie wat mee uit te breiden? Lees dan de volgende paragraaf!

Zo Niet, Skip door naar het onderste gedeelte van dit bericht! 

Hoe maak je een Gifje? Via dit artikel laat ik je zien hoe je een Gifje maakt en hoe je er je online marketing strategie mee kunt verbeteren!Benieuwd hoe jij jouw online marketing strategie kunt verbeteren via Tips en Tools? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat kun je zakelijk met een Gifje?

Wanneer jij een Eigen Bedrijf hebt denk jij meestal niet dat je ooit Gifjes als promotie zou gaan gebruiken. Maar het KAN wel! Een Gifje kan een leuke toevoeging zijn aan jouw social media strategie als online ondernemer.

Toch weten veel mensen niet wat ze er mee aan moeten... Daarom zal ik voor jou onderin dit artikel een boek delen waar ik zelf veel aan gehad heb. Het is waardevol voor je is als jij meer mensen zakelijk wilt leren inspireren via jouw online media kanalen en social media content!

Je kunt Gifjes gebruiken om je Marketing te verbeteren. Het zijn vaak grappige plaatjes waar mensen zich vanwege de emotie in herkennen, MAAR ze zijn ook super geschikt om korte, simpele en visuele boodschappen over te brengen...

Een visueel aspect zegt soms meer dan honderd woorden! En wanneer je een Gifje omvormt tot een filmpje kun je er eventueel ook nog een voice over bij zetten...


Hier enkele zakelijke ideeën om toe te voegen aan jouw online marketing kanalen

Met name Cijfers; Statistieken; Grafieken; Snelle beelden van een live evenement; of korte presentaties zijn goed te integreren in jouw media kanalen. Zorg dat je vooraf altijd een kort verhaal vertelt om het doel van jouw Giphy uit te leggen en mensen voor te bereiden...


  • Voeg een Gifje toe in jouw Facebook / Instagram Advertenties / Stories of op jouw Tijdlijn;

  • Voeg Gifjes toe in jouw Linked-In Advertenties / Artikelen / Discussies;

  • Voeg een Gifje toe in jouw E-Mail Marketing Funnel;

  • Voeg Gifjes toe in jouw online cursussen en leeromgeving;

  • Voeg een Gifje toe in jouw Online Membership Community;

  • Voeg Gifjes toe als "Signature / Handtekening" in jouw E-mail box;

Hoe maak je een Gifje? Via dit artikel laat ik je zien hoe je een Gifje maakt en hoe je er je online marketing strategie mee kunt verbeteren!Ben jij een Online Marketeer die Gifjes inzet? Wellicht kun je meer in je online strategie verbeteren!

Hoe maak je een Gifje? [Zo Makkelijk en Snel Mogelijk]

Ben jij veel met Sociale Media en Online Positioneren bezig? Dan denk ik dat het bovenstaande boek een TOPPER is om jouw content en denkwijzen te verbeteren. Het leert je om je media content te verbeteren aan de hand van Webpsychologie, neuromarketing en copywriting technieken.

Het is een SUPER boek en een perfecte toevoeging voor dit onderwerp! Daardoor kun jij nog meer plezier en resultaat uit jouw Gifjes halen!

Nu gaan we met de Giphy aan de slag!


Hieronder staan de meest gebruikte methoden uitgelegd! De Credits gaan naar de Onderstaande ondernemers!  

Als jij deze zelf wilt maken EN dat op de makkelijkste, snelste manier wilt doen kun je dat ZO doen:   • Apps die je op je telefoon installeert  (VIVA Video / Whatsapp)

  • Via je eigen telefoon (In combinatie met Giphy en Photoshop)


Veel succes met het maken van jouw Gifjes! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen