Wat is een Visionair

Wat is een Visionair? [Betekenis; Uitleg & Voorbeelden]

Anno 2022 is er in steeds meer landen vrijheid van meningsuiting en dat zorgt ervoor dat mensen opstaan voor hun rechten en hun innovatieve meningen / gevoelens met de wereld durven delen. Er is een duur woord bedacht om deze mensen te beschrijven: Een Visionair Persoon (of Visionaire Personen)...

Maar Wat is een Visionair? Wanneer ben je visionair? En wat maakt visionairs anders dan anderen?

In dit artikel sta ik stil bij Visionair Denken en Visionair Ondernemen. 

Wat is een Visionair? En wat maakt visionairs anders dan anderen? In dit artikel leg ik het je uit!Benieuwd naar Meer Persoonlijke Ontwikkeling Tips & Ideeën? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is een Visionair?

Een Visionair (of visionair persoon) heeft zijn eigen doelen en denkwijzen en weet de juiste podia voor zichzelf te creëren OF samen te werken met anderen om die te delen. Hiermee inspireren ze anderen om actie te ondernemen en realiseren bepaalde veranderingen. Het kan een Entrepreneur zijn zoals een online ondernemer of content creator, maar visionaire personen kunnen ook op andere vlakken uitblinken. De betekenis van Visionair komt van het woord Visie af. Eerder schreef ik een artikel over het stellen van een missie en visie statement voor een ondernemer / onderneming en dit kun je gebruiken als back-up informatie als je wilt.

Visionairs zijn mensen die risico's durven nemen om (grote) doelen te stellen en bereiken. En vaak doen ze dit om iets te bereiken dat belangrijker is dan "geld verdienen". Want in de meeste gevallen krijgen visionairs de meeste aandacht wanneer het om maatschappelijke doelen gaat.

Een visionair heeft goede zakelijke gewoontes opgebouwd en neemt actie wanneer dat nodig is. Ze hebben ondernemend gedrag ontwikkeld en zijn niet bang om hun kennis en ervaring te delen met de wereld. Ze kunnen social media platformen gebruiken; maar ook boeken schrijven; films maken;  of talkshows hosten

Visionaire Personen zijn niet altijd door iedereen geliefd...

Wat voor de ene persoon een absolute ramp is; is voor anderen iets dat in hun wereld niet bestaat of erkend wordt. Denk bijvoorbeeld aan racisme in Nederland. Ik heb me er persoonlijk nooit veel bij voor kunnen stellen, maar volgens politici en influencers zoals Silvana Simons en Akwasi EN de steun die zij krijgen van hun achterban is er behoorlijk wat mis.

Niet iedereen heeft dezelfde belangen en is een stakeholder in hetzelfde probleem. En dat kan wel eens tot problemen leiden omdat die zich afvragen "of het niet wat overdreven is" als er weer een demonstratie plaatsvindt. Regelmatig krijgen Visionaire personen haat en soms zelfs geweld terug van hun non-believers of tegenstanders.

En dat is de keiharde realiteit van zowel Entrepreneurs; Online Ondernemers en Visionairs... Ze moeten over hun visies en gedachten durven schrijven / praten en het is daarbij moeilijk om niemand tegen de schenen te schoppen. 

Voorbeelden van Risicovolle Visionaire Ideeën

 • Er zijn Visionairs geweest die het bestaan van bepaalde politieke denkwijzen bedreigden en daarom in de gevangenis werden gegooid ;

 • Er zijn Visionairs geweest die strijden voor wereldvrede, maar waarbij op de achtergrond ook oorlogsmisdaden werden gepleegd ;

 • Er zijn Visionairs geweest in de politiek die veel haat kregen en zelfs vermoord werden (Pim Fortuyn) ;

 • En er zijn Visionairs geweest die niet meer welkom zijn in hun thuisland en met massale bedreigingen moeten leven ;

Houd er rekening mee dat in ieder land en iedere regio bepaalde visionairs kunnen opstaan en zich positioneren via de media kanalen die ze voor handen hebben. En het is afhankelijk van wat er speelt in een bepaalde maatschappij op welk vlak dat is...


Voorbeelden van Visionaire Personen buiten de Zakenwereld

Visionaire Personen zijn mensen die GROOT durven te denken. We noemen dit ook wel eens Thought Leaders. Je kunt denken aan kunstenaars, filosofen, schrijvers, artiesten en vredesstrijders. Hieronder zie je een aantal voorbeelden!

 • Mahatma Gandhi

 • Che Gueverra

 • Martin Luther King

 • Winston Churchill

 • Nelson Mandela


Voorbeelden van Visionaire Personen in de Zakenwereld

 • Elon Musk (Entrepreneur achter o.a. Tesla en SpaceX)

 • David & Victoria Beckham

 • Steve Jobs (Entrepreneur achter Apple)

 • Richard Branson (Entrepreneur achter Virgin Galactic)

 • Hugh Hefner (Oprichter en Eigenaar van het Playboy Merk)

 • John Lennon (Oprichter van de Beatles)

 • Guy Laliberte (Entrepreneur achter Cirque Du Soleil)

Wat is een Visionair? En wat maakt visionairs anders dan anderen? In dit artikel leg ik het je uit!

Hoe word je een Visionair? 

Visionairs lopen vooruit op de massa en vaak komt dit vanwege een sterke positie in een innovatieve massabeweging of industrie. In sommige gevallen komt dit als reactie op een slechte situatie in het verleden zoals armoede, onderdrukking, misbruik of oorlog.

Mensen staan op om zich te verdedigen en weten massale steun te ontvangen van anderen die in dezelfde situatie zitten... Maar waar liggen de kansen? En wat moet je doen om tot een Visionair Persoon te groeien waar mensen respect voor hebben?

Je zult je in ieder geval moeten specialiseren in een bepaald onderwerp / vakgebied en daar echt in uit moeten blinken, zodat anderen jouw denkwijzen gaan adopteren. Je kunt niet zomaar een sprookje vertellen, maar moet ook het leven leiden dat past bij het verhaal dat jij vertelt.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan en kent een aantal regels, zoals dat jij consistentie moet tonen en autoriteit / expert status op moet bouwen. Heb je ooit gehoord van de 10.000 uren regel? Dat je 10.000 uren ergens mee bezig moet zijn geweest om er een expert in te worden?

Zo kun je dit onderwerp ook wel zien...

Door je kennis te delen op publieke podia en zakenevenementen kun je steeds meer publiciteit naar jezelf toetrekken en als visionair influencer gezien worden. Hierbij helpt het als jij het beste voor hebt met de wereld en bepaalde minderheden verdedigt, maar er zijn absoluut voorbeelden van visionaire personen die juist ontzettend populair worden door op de belangen van al succesvolle doelgroepen te richten.


Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Persoonlijke Ontwikkeling Training Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Mindset Hacks Categorie waarin ik aandacht besteed aan het ontwikkelen van ondernemend gedrag; succesvoller worden; mindset veranderen; de beste boeken over zelfontwikkeling; en het voorkomen van een instant gratification mindset. Wil jij meer leren over het verbeteren van jouw mindset en/of leefsituatie? Bekijk dan hoe je om kunt gaan met nieuwe vaardigheden ontwikkelen; SMART doelen stellen en jouw problemen oplossen...

En natuurlijk mijn webshop en alle evergreen content op mijn website over deze onderwerpen!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren!

Reactie plaatsen