Mindset Veranderen

Jouw Mindset Veranderen? Lees eerst wat Mindset Betekent en welke Training nodig is!

Je Mindset is in mijn optiek je meest kostbare bezit! En je Mindset Veranderen kan grote waarde opleveren, zeker als je vroeg in je jeugd of je carrière zit. Want er zijn vele voorbeelden te benoemen van mensen in een uitzichtloze situatie die door hun Mindset te veranderen volledig anders in het leven kwamen te staan. 

Maar dat Mindset Veranderen VOOR MIJ veel heeft betekent; wil niet zeggen dat het VOOR JOU veel zal betekenen. Want er zijn ook veel mensen die Mindset afdoen als "gebakken lucht" of "Geldklopperij"; zeker wanneer honderden tot duizenden euro's betaald moet worden voor Mindset Cursussen; Mindset Training of om op conferenties of Webinars naar "Mindset Guru's" te luisteren. 

En toch gebeurt het MASSAAL dat mensen in Mindset investeren en zeker startende ondernemers hebben er ontzettend veel baat bij om zich met inspirerende personen te omringen. Ik denk dan ook dat het geloof in Mindset voor iedereen verschillend is; en ook door iedereen opgevat mag worden zoals die daar zelf behoefte aan heeft.

Maar wat is Mindset? Wat kun je doen om je Mindset te veranderen? En wat betekent Mindset precies voor mensen zoals jij en ik? DAT en MEER ga je leren in dit artikel!

Je Mindset Veranderen is nodig als jij niet positief in het leven staat en met zin naar de toekomst kijkt. Mindset is het meest kostbare bezit van de mens!Er is maar 1 kleine stap nodig om jouw Mindset te Veranderen. Durf jij die te nemen na het lezen van dit artikel?

Wat betekent Mindset? 

Heb jij wel eens van het spreekwoord "Waar een Wil is; Is een Weg" gehoord? Dat is een mooie opener om uit te leggen Wat Mindset Is. Mindset is in mijn optiek de manier waarop jij naar de wereld om je heen kijkt EN gelooft dat jij daar op jouw eigen manier invloed op kunt uitoefenen.

Enerzijds om aan jouw doelen te werken en te groeien als persoon; anderzijds om tegenslagen te verwerken en niet te veel aandacht te besteden aan externe factoren die je tegenwerken en demotiveren; maar waar jij persoonlijk weinig invloed op kunt uitoefenen. Want hoe zonde is het als je daar veel tijd aan spendeert? 

Richt je liever op de zaken die je kunt veranderen en werk aan een "rijke Mindset"; in plaats van een "arme Mindset"; waarin jij aan een Mindset bouwt; waarbij jij richt op de denkwijze dat jij voor al jouw problemen een oplossing kunt vinden als je goed genoeg zoekt. 

The Body Has Limitations; The Mind has Not; focus on Improving your Mind Where Your Body Isn't Capable;

Investeren in Mindset kan jou simpelweg leren dat jij op jezelf moet focussen als je doelen wilt bereiken; en dat jij ZELF degene bent die de keuze heeft om positief of negatief te denken. Als je dat eenmaal begrijpt en toepast in je leven; zul jij op een andere manier met problemen EN overwinningen om kunnen gaan.

Een aantal voorbeelden van wat "een arme Mindset" betekent.

Wat ik met de bovenstaande paragraaf bedoel is het volgende:

  • Mensen denken vaak dat ze grote problemen hebben; of dat het leven ze tegenzit;

  • Mensen denken vaak dat anderen veel meer geluk hebben gehad dan zij; waardoor ze andere kansen krijgen;

  • Of ze denken dat het door een ander netwerk / of een andere achtergrond komt dat anderen succesvoller zijn dan zij;

  • Mensen denken vaak dat ze rekening moeten houden met anderen; en daarbij niet voor hun eigen leven mogen kiezen;

  • Bijv: Ik wil graag een winkel voor computers starten; maar dat kan niet want er is in mijn dorp al een winkel die dat verkoopt;

  • Op allerlei manieren zien ze beren op de weg die er voor zorgen dat bepaalde keuzes "nu niet uitkomen";

Wanneer jij inziet dat het NOOIT het goede moment is om dingen in je leven te veranderen; of dat het nooit ideaal is om vanaf 0 een nieuwe hobby te starten; zul jij ALTIJD kunnen beginnen met jezelf ontwikkelen en bepaalde acties nemen om te groeien. En omdat de eerste stapjes richting een bepaald doel vaak klein zijn; moet je met een lange termijn visie werken en accepteren dat het zetten van kleine stapjes de enige methode is om uiteindelijk tot grote resultaten te komen. 

Dit noemen we de RIJKE Mindset.

Een aantal voorbeelden van wat "een rijke Mindset" betekent.

  • Ik heb het nog nooit gedaan, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet kan. EENS moet de eerste keer zijn en als ik faal; leer ik er van!

  • Ik investeer in product x om doel Y makkelijker te behalen; en ga er van uit dat dat zich evenredig uitbetaalt;

  • Ik kan alles bereiken wat ik wil; als ik maar ERGENS een zaadje plant en daar genoeg tijd aan besteed om te bouwen;  

  • Ik ga .... bestuderen zodat ik slimmer word op dat vlak; en zo groei ik op lange termijn naar een extra waardevolle positie toe; zelfs al levert het vandaag niks op.

Je ziet dat het bij de rijke Mindset niet uitmaakt of er vandaag resultaat komt; omdat je met een positief gevoel naar de toekomst kijkt en niet alles af laat hangen van eventuele fouten die je zou kunnen maken. Je raakt niet ontmoedigt en durft een risico te nemen.

Met die lange termijn visie; is het veel makkelijker om "met een sterke Mindset" stappen te blijven zetten om iets in jouw leven te verbeteren en doelen te bereiken. Als je maar ergens een bepaalde richting gaat zoeken om op een positieve manier te veranderen / verbeteren.

Bekijk de onderstaande video eens om een Mindset & Motivational video te bekijken. Dit soort dingen werken voor mij perfect! 

Ze maken mijn slechte tijden minder schadelijk EN mijn goede tijden EXTRA krachtig! 


Mijn veranderingen in Mindset toen ik startte met online ondernemen.

Voor mij begon het veranderen van mijn Mindset door een boek te lezen genaamd Think and Grow Rich, waarvan ik later ook mijn Think and Grow Rich Samenvatting heb gepubliceerd. Dit boek; dat door veel mensen beschouwd wordt als DE PERSOONLIJKE ONTWIKKELINGSBIJBEL; kwam op mijn pad toen ik heel graag vooruit wilde; maar al verschillende eerdere pogingen had verkloot omdat ik geen grip op mijn gedachten kreeg.

Ik bleef in een negatieve spiraal zitten en wist niet hoe ik dingen moest structureren en plannen; wat er voor zorgde dat ik van links naar rechts en van boven naar geleden bleef dwalen; zonder echte keuzes te maken. En wat dat betreft kwam het echt op het juiste moment; omdat ik al zo lang en hard naar verandering aan het zoeken was.

Het is een super krachtig boek om dingen te begrijpen die je eigenlijk al jaren van jezelf weet, maar die niet standaard boven komen wanneer je met bepaalde problemen zit. Het boek is niet voor niks internationaal vertaald en honderden miljoenen keren verkocht...

Wat het mooie is aan dit boek; is dat het je echt aan het denken zet. ZEKER als je op een punt zit dat je heel erg hongerig naar oplossingen voor bepaalde problemen zoekt. Het is universeel en kan gebruikt worden om verschillende problemen te verhelpen. Je kunt het zien als een spiegel die je jezelf voor houdt.

Top Quite uit Think and Grow Rich: Anything the mind can Conceive and believe; it can achieve!

Is Mindset voor iedereen belangrijk? 

Ik denk dat iedereen er verstandig aan zou doen om zich te verdiepen in het verbeteren van de Mindset. De kans is groot dat jij tijdens het leven op bepaalde barrières stuit, waar jij op een kalme manier creatieve oplossingen voor moet vinden. Of dat nu op het werk; in jouw relatie; in jouw bedrijf OF in jouw familie is; is wat mij betreft onbelangrijk. 

Want er zijn op vele manieren tegenslagen te bedenken die jouw succes in de weg staan en het punt is, dat als jij steeds meer problemen ziet; de kans op een oplossing steeds kleiner wordt. Daar niks aan veranderen noem ik een ongezonde; of slechte Mindset. En als jij daar te lang mee rond blijft lopen kan het zomaar zijn dat je op een dag besluit om niets meer te proberen en voor een makkelijke weg te kiezen zonder risico. 

En op dat soort momenten kan ALLES wat een DUURZAME manier verlossing geeft; aangegrepen worden om jou extra kracht geven. Dit is voor sommige mensen het geloof in een bepaalde religie; en dit kan voor sommige mensen ook geloven en investeren in Mindset zijn. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar een manier hebt om met tegenslagen om te gaan, elke keer weer opnieuw. En zo kan ieder probleem op jouw route een krachtpunt opleveren waardoor jij als persoon of bedrijf steeds grotere doelen kunt bereiken.

Mindset = "You Have Your Mind Set"; oftewel je focust op een doel en dat is ZO belangrijk voor je dat je er niet meer mee stopt totdat je het hebt behaald.

Je Mindset veranderen moet je zelf doen en daar kan niemand je bij helpen als je het zelf niet wilt. De kans is het grootste als je jezelf koste wat kost wilt verbeteren met een einddoel in gedachten.

Wanneer is het verstandig om te overwegen je Mindset te veranderen?

Je Mindset veranderen moet je zelf willen en doen en daar kan eigenlijk niemand je bij helpen als dat niet het geval is. De kans op blijvende verandering is het grootste als je jezelf koste wat kost wilt verbeteren met een bepaald einddoel in gedachten. Je Mindset Veranderen is nodig als jij niet positief in het leven staat en niet meer met een positief gevoel naar de toekomst kijkt. 

Ook wanneer jij (onbewust) op de automatische piloot bent gaan leven en / of problemen ervaart met de relaties in jouw omgeving is het een goed moment om eens na te denken wat je eigenlijk wilt bereiken. Want in veel gevallen hoef je niet direct volledig te veranderen, want je kunt ook gewoon verbeteren!

Wat kun je doen om je Mindset te veranderen OF verbeteren?

Je kunt onderzoek gaan doen naar hoe je hersenen werken; hoe je leert; hoe je angsten werken en dat soort zaken. Een ander idee is dat je kunt onderzoeken waarom je op een bepaalde manier reageert op tegenslagen; om te voorkomen dat je een volgende keer even kwetsbaar bent. 

Je Mindset Veranderen

Soms moeten mensen hun Mindset totaal veranderen, bijvoorbeeld als ze echt negatief denken en blijven hangen in het verleden. Dit is de moeilijkste fase, omdat je nog weinig ervaring hebt met het onderwerp en wat jouw hersenen kunnen bereiken als je je op iets nieuws richt. 

Een belangrijk besef is dat verandering tijd kost en het lastigste is dat je het vol moet houden; ook wanneer je geen resultaten ziet. 

Je Mindset Verbeteren

Wanneer jij je basis Mindset al in orde had; of via verandering in de juiste richting krijgt; is het belangrijk om je Mindset constant te blijven verbeteren. 

Om dit te bereiken is het goed om met anderen om te gaan die dezelfde denkwijze of hetzelfde toekomstperspectief hebben. Dat werkt in de praktijk stukken beter dan steeds met mensen om te gaan die met een andere Mindset leven.

Om hier meer over te leren kun je mijn review lezen over Think and Grow Rich en nadenken over de verschillende peilers van succes die in dit Mindset Boek centraal staan.

Check ook de Trailer van de film die onlangs over het Think and Grow RIch boek verschenen is!

Heb je training nodig om jouw Mindset te veranderen?

Je bent helemaal vrij om dit proces voor jezelf in te vullen zoals dat in jouw schema of behoeften past. 

Uiteraard kost het tijd om anders te leren denken en om je te verdiepen in materialen waarmee jij jouw Mindset kunt veranderen. Het goede nieuws is dat er ontzettend veel goede, gratis content is; en het slechte nieuws is dat er veel gratis content is. 

Je kunt via het internet in principe jaren Mindset content blijven volgen en je zult er veel wijzer van worden; als je maar een aantal kanalen weet te vinden die echt de moeite waard zijn. 

Daarnaast kun je boeken lezen van ondernemers en experts die zich richten op het veranderen van de Mindset. Ik kan de onderstaande twee krachtige boeken aanraden om te beginnen!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Mindset Hacks

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen