Online Coaching Business

Online Trainer; Business Coach; Lifecoach of Lifestyle coach worden? ZO start je een online coaching business!

Op een dag heb je het... Je wilt een online coaching business starten en mensen gaan begeleiden naar meer succes... Je wilt jouw kennis over een bepaald onderwerp delen met een bepaalde doelgroep door Online Trainer; Coach; Lifecoach of Lifestyle coach worden... Misschien heb je al een offline coaching business, maar wil je die transformeren naar online! Maar hoe bepaal je of je hier goed genoeg voor bent en hoe pak je dit proces aan? Via dit artikel leg ik uit hoe je een online coaching business start; en hoe dat eventueel zelfs mogelijk is ZONDER opleiding! 

Disclaimer: hopelijk denk jij een beetje na voordat jij start als online coach, want het proces is niet super makkelijk. Er zal tijd en geld in geïnvesteerd moeten worden, maar in principe kan IEDEREEN dit gaan doen. Maar dat iedereen het KAN doen, wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen er ook CAPABEL voor is en dat iedereen het ook MOET doen. 

Echter: de keiharde werkelijkheid is dat jij een eigen coaching business kunt starten in een zelfgekozen onderwerp wat jou persoonlijk aanspreekt en waar jij meer in wilt groeien; en aangezien dit een jarenplan gaat worden; is het prima om klein te starten en je weg door een onderwerp heen te studeren waar je nog niet ALLES vanaf weet. Zo lang jij eerlijk bent naar je klanten dat je zelf ook studerende bent; maar GEEN ONZIN verkoopt en altijd de nodige stappen vooruit loopt is er niks aan de hand! 

Alleen dat je door het starten van jouw eigen online coaching business op deze manier keihard gaat groeien in je omzet; je vrije tijd en je manier van denken.

Een Online Coaching Business starten is voor IEDEREEN met een internet verbinding mogelijk. Dus wil jij aan de slag met een locatie onafhankelijk inkomen via een online coaching business? En denk jij dat je het in je hebt om jouw kennis met anderen te gaan delen als Online Trainer; Coach; Lifecoach of Lifestyle coach? 

Lees direct verder; en ik vertel hoe je een eigen online coaching business start, zonder opleiding!

Een Online Coaching Business starten is voor IEDEREEN met een internet verbinding mogelijk. Dus wil jij aan de slag als online trainer, online coach, online life coach of online lifestyle coach? Investeer in een online coaching business!Hoe het bouwen van een Online Coaching Business in zijn werk gaat staat centraal in de Online Marketing Tornado van IMU. Dit boek; en de daaropvolgende cursussen leggen het proces ontzettend helder uit als jij als online trainer; coach; Lifecoach of Lifestyle coach wilt worden.

Online Trainer; Coach; Lifecoach of Lifestyle Coach worden? Hier ga jij starten met jouw online coaching business!

Als jij Online Trainer; Coach; Lifecoach of Lifestyle Coach wilt worden zijn er een aantal zaken die jij in orde moet krijgen. Dit zijn bepaalde Persoonlijke Mindset Hacks; maar ook bepaalde marketing denkwijzen EN technische skills. 

Jij moet heel goed nadenken wat voor onderwerp voor jou zou kunnen werken; en ik kan jou uit ervaring vertellen dat er 3 "niches" zijn waar mensen ten alle tijden graag hun tijd en geld in willen investeren.

  • Meer Geld = Meer Vrijheid (Business Coach / Financiële Coaching / High Income Skills Coach);

  • Betere Relaties / Betere Sociale Krachten (Relatie / Liefde Coach);

  • Betere Gezondheid (Health / Fitness Coach);

Persoonlijk zou ik voor een van deze niches kiezen, waarin je mensen altijd meer succes en hopelijk geluk kunt verkopen en VAAK voor lange termijn kunt blijven betrekken in jouw online avontuur... 

Ik zeg niet dat projecten in andere niches NIET SUCCESVOL zullen worden, want er zijn allerlei kleine, vreemde niches die het in de online coaching wereld bizar goed doen, maar ik zou voor mezelf ALTIJD een veilige haven kiezen waar jij zelf persoonlijk keihard van groeit; zodat je deze kennis ook in het bedrijfsleven toe kunt passen.

Online Coaching Business Starten? 2 simpele basismanieren naar succes als online trainer / lifestyle Coach! 

Om te ondernemen via het internet heb je een KRAAKHELDERE doelgroep en een KRAAKHELDERE communicatie nodig. Jij wilt ALLEEN het type klant in jouw netwerk toelaten dat echt bij jouw aanbod past, want anders moet je geld gaan terugstorten aan mensen die niet gekregen hebben wat ze verwacht hadden. Je wilt dit helder voor elkaar hebben!  Op een gegeven moment zul je ook via internet moeten gaan adverteren en om die reden is het ook belangrijk om specifiek te zijn in je uitingen.

Low-End + Geautomatiseerd aanbod OF een High-End aanbod met veel persoonlijke aandacht...

Wanneer je een Online Coaching Business start kan dat (volgens mij) op 2 manieren en beide manieren focussen op een kraakheldere doelgroep en een sterk aanbod. Ik heb dit ooit van Eelco de Boer geleerd in een Webinar en mijn online marketing ervaringen en cursussen leerden me de rest.

  1. Het is namelijk zo dat je een volledig geautomatiseerd bedrijf kunt runnen waarmee je richt op weinig persoonlijke aandacht, maar een "Massa is Kassa" principe. Je kunt je hierbij voorstellen dat je een serie digitale producten gaat ontwikkelen in de vorm van video cursussen die enkele honderden euro's kosten. Door deze te adverteren kun je veel mensen in je funnel krijgen die jouw cursus gaan volgen; succesvol worden; en waar jij nooit direct contact mee hebt.

  2. Maar je kunt OOK enkele klanten zoeken die jij met persoonlijke begeleiding met het bereiken van een groot doel gaat helpen; en die het waard vinden om hoge prijzen te betalen voor de resultaten die jij voor ze oplevert. Door een super effectief aanbod te maken kun jij met de juiste mensen echt een mooie boterham verdienen als online trainer / coach. 

Je kunt dit ook combineren, maar dat is voor de beginfase niet zo'n goed idee. Er komt veel op je af dus je wilt een simpele, vaste strategie met een helder einddoel bouwen. En mijn persoonlijke voorkeur is altijd geweest dat het 100% automatisch moet kunnen lopen op lange termijn. Hoe sta jij daar in? Deel je die visie? 

Online Coaching Business als Trainer of Coach kan ernstig aanvoelen tijdens het opzetten, maar gaat na een paar maanden voor je werken!

Wanneer je de doelen en het aanbod van je online coaching business helder hebt kun je gaan produceren.

Je gaat er voor zorgen dat je een sterke Sales Funnel bouwt, waardoor jouw Online Coaching Business richt op een hogere Customer Lifetime Value (waarde per klant). Je kunt dit bijvoorbeeld doen door je klant mee te laten groeien in jouw eigen avontuur en ze steeds meer "verdiepende cursussen" te verkopen. Maar je kunt mensen ook helpen met het afsluiten van bepaalde abonnementen en daarmee wederkerende sales verdienen op lange termijn. 

Wat WEL belangrijk is, is dat je je gaat focussen op iets dat werkt en dat lange termijn blijft toepassen. Het meeste geld werd door online ondernemers verdient die en proces bouwden, volledig automatiseerden, optimaliseerden en opschaalden totdat ze financieel onafhankelijk waren. Op een gegeven moment kan de online business software jouw business voor een groot gedeelte overnemen en hoef jij alleen nog maar aanwezig te zijn voor de (eventuele) live elementen (Webinars / Besprekingen / Individuele Coaching) die jij aanbiedt in jouw online aanbod. 

Sommige mensen kiezen er juist voor om geen High End producten (2000+ EURO per klant) te doen om geen verantwoordelijkheid te hebben. Ze willen liever geen persoonlijk contact maar proberen de hele business te automatiseren tot het draait.

Welke online marketing strategie je ook kiest; je moet er altijd voor zorgen dat je met de juiste online coaching business tools werkt die jou een locatie onafhankelijke online coaching business kunnen garanderen, waarbij jij 100% via het internet kunt werken. Je moet er rekening mee houden dat je hier wel wat kennis en tijd in moet investeren, maar dit zal zich in de juiste markt met de juiste aanpak altijd x veelvoud terugbetalen.

Dat laatste geldt alleen wanneer jij volgens dit model het beheer van jouw website / leeromgeving / betaalsysteem ETC zelf in eigen beheer wilt opbouwen en houden (wat prima mogelijk is). Het is OOK een optie om zaken uit te besteden; en daarvoor kun je contact met mij opnemen; maar dan kost het uiteraard meer tijd! Dit is een prima optie voor ondernemers die momenteel al veel geld verdienen en hetzelfde aanbod simpelweg online willen gaan toepassen.

Startende online coaches / trainers / life coaches zouden zich wat mij betreft moeten focussen op het bouwen en runnen van hun eigen bedrijf.

De Online Coaching Business Software van IMU (die centraal staan in deze kennisbank) zijn niet de goedkoopste mogelijkheid, maar zorgen er wel voor duizenden online trainers en coaches voor dat ze hun handen vrij hebben en met een klein beetje kennis en ervaring een super functionele; mooie website en leeromgeving te kunnen bouwen die volledig interactief en met psychologische verkooptriggers EN automatische E-mail Marketing Funnels klanten blijft scoren.  

Klaar om hier meer over te horen? Bestel dan dat boek even, en schrijf je in op mijn Online Marketing x 10 mailinglijst! Daar neem ik je graag verder mee... 

Wil jij een Online Coaching Business Starten als Online Trainer; Online Coach; Online Lifecoach of Online Lifestyle Coach? Volg dan het stappenplan uit de Online Marketing Tornado richting jouw eigen online coaching business.Wanneer jij dit boek bestelt nemen expert ondernemers jou direct bij het handje om je te introduceren met het kernproces achter een online coaching business. Hierin staat het verkopen van zelfgemaakte digitale kennisproducten via jouw eigen online media kanalen; een website; een online betaalsysteem en een digitale leeromgeving centraal.  

Wanneer jouw online coaching business draait; focus jij op het verbeteren van je aanbod.

Wanneer jouw online coaching business na enkele maanden draait; blijf jij je constant focussen op het verbeteren van je aanbod en het optimaliseren van de resultaten van jouw klanten (live / online). Je kunt als het goed is steeds meer mensen gaan helpen wanneer het eenmaal gebouwd is en je zult zien dat je steeds beter in online marketing strategie zult worden; met een beter programma achter de hand; en dus steeds groeiende aantal leden + prijzen. 

Door echt voor de lange termijn te produceren kun jij zo honderden, misschien wel duizenden klanten helpen die in jouw Leeromgeving zijn gekomen via SEO / SEA en Social Media Marketing


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen