Schaalbaar Ondernemen

Schaalbaar Ondernemen | Wanneer Is jouw business geschikt voor affiliate marketing?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Schaalbaar Ondernemen terecht gekomen bent. Als jouw bedrijf schaalbaar is, kun jij op een gegeven moment aan de slag met affiliate marketing!


Waarom dit artikel over Schaalbaar Ondernemen?

Regelmatig krijg ik van ondernemers de vraag of hun bedrijf geschikt is voor een affiliate marketing campagne; en zo niet; wat ze moeten doen om hun producten / diensten voor affiliate marketing te optimaliseren. Daarom leg ik in dit artikel uit waaraan een perfect affiliate marketing product voldoet. Wil jij meer leren over hoe jij een marketing funnel kunt inrichten gericht op wederkerende inkomsten en voor klantwaarde voor lange termijn?

Twijfel jij of jouw online business geschikt is om affiliate marketing in te zetten als groeistrategie? Lees dan snel verder! En heb je vragen of feedback en wil je even sparren?


Wat voor producten zijn minder geschikt voor een affiliate marketing groeistrategie?

Affiliate Marketing is een aparte manier van adverteren, waarbij je weliswaar ALLEEN betaald voor resultaten, maar waar ook externe kosten aan verbonden zijn. Daarnaast kiezen sommige ondernemers ervoor om hun producten door iedereen te laten promoten, zonder daar kieskeurig in te zijn. Zo kan het gebeuren dat wanneer jij jouw affiliate campagne met gunstige voorwaarden inricht, honderden of duizenden affiliates jouw producten via hun online media kanalen gaan promoten.

Het is daarom belangrijk dat jij jouw aanbod klaar maakt om te richten op de grote massa. Je kunt dit pas doen wanneer jouw online marketing funnel daar volledig klaar voor is. Alle kanalen zoals jouw zoekmachine optimalisatie, advertenties, website, e-mail marketing en betaalpagina's moeten met elkaar samenwerken. Het doel van affiliate marketing is om veel (nieuwe) potentiele klanten te bereiken via het netwerk van allerlei influencers of business partners. Jij wilt namelijk geen Nee verkopen wanneer anderen jouw producten gaan promoten.

Eigenlijk alle fysieke producten met lage marges. Wil jij een online of offline business starten? Dan zijn dit geen slimme producten om op te richten. ZELFS wanneer het je passie is, zou ik me persoonlijk afvragen of je producten met een lage marge wilt gaan verhandelen.

Het is ontzettend simpel. Wanneer je bedrijf draait en jij jezelf ontwikkeld, kost het je niet meer moeite om dure producten te verkopen in plaats van goedkope producten. Het enige verschil is dat je voor dezelfde omzet veel meer klanten, administratie en klantenservice nodig hebt.


Wat voor producten zijn geschikt voor affiliate marketing?

Je moet in de basis op zoek naar tijdloze, schaalbare producten met een hoge winstmarge. Veel online ondernemers gaan om die reden aan de slag met hun eigen serie digitale producten. Met deze producten vervullen ze een bepaalde behoefte van de klant en binden deze voor lange termijn aan hun bedrijf, door vervolgproducten of zelfs wederkerende abonnementen aan te bieden. Zo groeit jouw klant als het ware mee met de voortgang van jou als ondernemer.

Deze digitale producten zijn erg geschikt voor affiliate marketing campagnes. Mensen raken steeds meer gewend om digitale producten te kopen om in zichzelf te investeren. Er zitten dan ook veel voordelen aan een assortiment met digitale producten. Je bouwt en beheert alles vanuit jouw laptop en hoeft weinig investeringen te doen. Je moet alleen investeringen doen in je eigen mindset, technische kennis / software en je werkwijze.

Een aantal andere voordelen zijn dat deze producten eenmalig geproduceerd worden. Dit kost tijd, maar hoeft niet duur te zijn. Ook op gebied van distributie zijn het droomproducten, doordat ze geen verzendkosten of lange verzendtijden hebben en niet fysiek opgeslagen hoeven te worden. Je kunt ze zoveel verkopen als je kunt zonder dat je er extra tijd in hoeft te steken. Je laat de klant inloggen op jouw server, downloaden of zelfs streamen. Wanneer producten achterhaald raken, kun je ze simpel aanpassen. Hierdoor valt het promotie en verkoopproces ook te automatiseren.


Voorbeelden van digitale producten


 • E-boeken / Handleidingen / Onderzoeksrapporten

 • Software applicaties (Apps / Computer programma's / Games)

 • Online Cursussen / Tutorials / Studiematerialen -> boeken + werkboeken.

 • Videotrainingen / Opnames van live evenementen / Webinars / Seminars / Trainingen

 • Bouw een actieve online community

 • Online Coaching Trajecten

 • Audio- en muziekfragmenten

 • Business templates om te gebruiken

 • Templates voor Grafisch design / Stock-Foto's / Stock-Video's / Presentatie Templates /


Wat kun jij als ondernemer iemand leren? En is daar voldoende ruimte voor groei mogelijk?

In een ideale omstandigheid heb jij vroeger een vak geleerd waar jij in door kunt / wilt. Er zijn vaak maar enkele aanpassingen in nodig om jouw "vak" van een uitvoerende naar een onderwijzende rol te brengen. Wat kun jij als ondernemer iemand leren? Wat is een bepaalde vaardigheid die jij kunt (leren) overbrengen? En is dit iets waar mensen op zitten te wachten EN in willen groeien? Of is het 1x verkopen en ben je daarna je klant weer kwijt?

Dit zijn vragen die belangrijk zijn wanneer jij aan de slag gaat met het ontwerpen van jouw digitale programma's. Je moet jouw online aanbod namelijk ontwikkelen voor succes op lange termijn. Een tijdje terug schreef ik een review over het boek Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Dit boek leerde mij denken in mogelijkheden en hielp me om een plan te schrijven om waarde te kunnen bieden aan anderen. Waarschijnlijk kun je er een mooie boodschap uithalen als je mijn review leest.


Waar willen mensen (graag) in investeren?

Volgens Think and Grow Rich kun jij altijd op lange termijn geld verdienen wanneer mensen het idee hebben dat ze er zelf meer geld door gaan verdienen. Hoe meer geld het wellicht oplevert, hoe beter het verkoopt en een investering waard is. Mensen willen hun persoonlijke situatie, hun online business resultaten en hun inkomsten altijd verbeteren. En voor deze onderwerpen durven ze ook geld te investeren, MITS ZE GELOVEN dat het de investering dubbel en dwars terugbetaald.

Lukt het jou daarnaast om ook een status symbool / merkbeleving aan jouw producten toe te voegen door op een meer succesvolle doelgroep te richten? Dan kun je verwachten dat mensen graag in jouw producten of diensten investeren. Een mooi voorbeeld hiervan is de millionaires club van ondernemer Tony Robbins, die eigenlijk zelf vooral bekend is als motivational speaker. Deze man kan mooi spreken en organiseert evenementen waar ondernemers komen "voor levensveranderende ervaringen en business". Mensen betalen daar graag 10.000 + dollar voor per evenement en wanneer jij lid wilt worden van zijn netwerk en zakenclub betaal je jaarlijks 100.000 dollar.

Je staat ervan te kijken hoeveel ondernemers het als een waardevolle investering en trophy zien als ze een Instagram post over dit evenement kunnen plaatsen. Tony Robbins verkoopt letterlijk GELUK. Ik noem dit ook wel het aanleren van "High Income Skills", waarmee mensen hun leven kunnen veranderen.


Voorbeelden van High Income Skills

 • Leer Copywriten OF leer anderen Copywriten.

 • Leer Sales / professionele deals maken / zakelijke communicatie OF leer anderen dat.

 • Ondersteun Juristen / Rechters / Advocaten OF leer anderen dat.

 • Leer Financiële dienstverlening OF leer anderen dat.

 • Leer Investeren / Beleggen / Traden OF leer anderen dat.

In de basis geldt, dat hoe groter de deals zijn die jij als ondernemer of werknemer doet, hoe groter het aandeel en bijbehorende salaris is. Maar waar je een bepaalde deal maar enkele keren per jaar kunt doen, is het ook mogelijk om anderen te leren hoe ze die deal moeten sluiten. En wanneer jij iemand iets wilt leren, kan dat in principe volledig geautomatiseerd worden.

Dus wanneer jij 1 iemand iets kunt leren, kun jij ook 10 mensen iets leren. Doe je dit via het internet en blijf je hier consistent mee bezig? Dan kun je dit ook honderden of duizenden mensen datzelfde trucje leren. En als je het dan slim aanpakt zorg je dat al die mensen lid blijven van je community.

Het enige wat jij nodig hebt is een vakgebied, de juiste Mindset, de juiste aanpak en het geduld om voor de lange termijn te blijven bouwen.


Extra Tip: Zorg voor multimedia en multi-channel. 

Gebruik meerdere vormen van multimedia in jouw content zodat het afwisselend blijft voor jouw klanten en volgers. Promoot jouw online business projecten ook via gratis en betaalde mogelijkheden en op meerdere kanalen zoals Instagram, Facebook, Pinterest en Google. Je zult zien dat het verassend effectief werkt wanneer jij meerdere media kanalen met elkaar combineert om jouw doelgroep te bereiken.

In marketing termen heet dit een marketing funnel (trechter). 


Conclusie: wanneer is jouw online business geschikt om affiliate marketing toe te passen als groeistrategie? 

Jouw online business is geschikt om affiliate marketing toe te passen wanneer jij een volledig digitaal productaanbod hebt gebouwd. Dat wil zeggen dat jij voornamelijk werkt met digitale (kennis) producten die jouw klanten (online) en on demand kunnen gebruiken. Je moet er voor zorgen dat je mensen helpt met een (langdurend) probleem, waarvoor zij op lange termijn lid bij je willen blijven. Hoe meer ongemak het ze oplevert, hoe meer kans jij hebt dat ze willen investeren in een oplossing voor het probleem.

Bij voorkeur leer je ze iets waar ze jaren mee bezig blijven, bijvoorbeeld in hun business. Jij helpt ze door online cursussen op te zetten en blijft deze cursussen verdiepen en vernieuwen. Zo geef je jouw online klanten de mogelijkheid om met je mee te groeien.

Zoals ik al uitgelegd heb, wil jij aan de slag met een combinatie van online en offline contactmomenten met jouw klanten. Het grootste gedeelte van de

Jij hoeft nu geen tijd meer te investeren om klanten individueel te helpen, maar organiseert wekelijkse coaching-calls waar mensen vragen kunnen stellen.

Wanneer jij de totale marketing funnel geautomatiseerd hebt en jouw online basiscursussen klaar (online) hebt, kun jij overwegen om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Concreet gezien hoef jij nu geen werk meer te verrichten behalve marketing en wekelijkse


Wil jij leren hoe je jouw business volledig online proof (schaalbaar) maakt? 

Zelf heb ik mijn bedrijf gebouwd op deze manier en ik ben daarbij geholpen door de online marketing cursussen; de Online Marketing Tornado en software tools van de Internet Marketing Unie. Ze leren online ondernemers via hun cursussen precies hoe je jouw bedrijf op een schaalbare manier bouwt en exploiteert, zonder daarbij afhankelijk te zijn van plaats of tijd.

Dit is voor iedereen te leren en kost geld en tijd om te leren, maar kan je wel volledig vrij maken in jouw doen en laten.


Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing voor Adverteerders.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen