Affiliate Campagne Optimaliseren

Hoe optimaliseer jij als affiliate adverteerder je campagne voor meer affiliate inkomsten?

In dit artikel gaan we aandacht besteden aan het optimaliseren van jouw affiliate campagne! Dit is namelijk super belangrijk om uiteindelijk ook sales te draaien. 

Het inschrijven bij een affiliate netwerk is 1; maar waarom zouden affiliates jouw aanbod uitkiezen tussen alle concurrentie? Er zijn duizenden Nederlandse affiliate programma's!

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden; en die ga ik je in dit artikel precies uitleggen. Daaruit volgt later nog een specifiek stappenplan! 

Hierbij besteed ik aandacht aan de kenmerken van een goede affiliate campagne; en hoe jij als adverteerder rekening moet houden met concurrentie en jouw marktpositie.


Hoe optimaliseer jij als affiliate adverteerder je campagne voor meer affiliate inkomsten? 

Je kunt Affiliate Campagnes op verschillende manieren bekijken, maar in de meeste gevallen haalt Nederlandse Affiliate Marketing niet dezelfde status als bijvoorbeeld USA. 

Dat wil zeggen: in Amerika is Affiliate Marketing echt een "beroep". In Nederland is Affiliate Marketing meer een manier om snel en effectief je funnels te vullen met nieuwe leads

In veel gevallen denken online ondernemers hier makkelijk veel extra omzet mee te kunnen maken, maar met de foute mindset en planning kom jij bedrogen uit! 

Een affiliate Campagne draait VEEL minder om jou dan om de affiliate publisher.

Hoewel veel online ondernemers denken dat zij in het middelpunt van de belangstelling moeten staan, ben ik van mening dat de affiliate campagne niet om jou draait. 

Jij moet er juist veel geld, tijd en moeite insteken om jouw affiliates gemotiveerd te houden. Anders zullen er weinig mensen met jouw producten aan de slag gaan!

Graag zou ik willen laten weten dat Affiliate Marketing een voorrecht is voor internet ondernemers. Een manier om jouw producten op effectieve wijze te laten promoten.

Hier dien je een goede planning voor te maken en wijs mee om te gaan! Doe je dat? Dan kun je er ontzettend  veel geld mee verdienen.

Affiliates kunnen honderden, duizenden andere campagnes promoten met enkele drukken op de knop, dus zorg er maar voor dat je ze een voordeel geeft om jou te kiezen. 

Deze markt wordt steeds concurrerender en de marges voor affiliate ondernemers worden hoger, waardoor de marges van jou als adverteerder lager worden. 

Daarom moet je het zien als een investering in de toekomst waarbij jij puur betaald voor leads. Deze leads ga jij zo effectief mogelijk benaderen met een geoptimaliseerde sales funnel strategie en een krachtig portfolio van lange termijn producten die schaalbaar te verkopen zijn.


Onderdelen van een succesvolle affiliate campagne die veel inkomsten oplevert voor de adverteerder.

Ik schreef eerder al een aantal artikelen over waar affiliate adverteerders rekening mee moeten houden. Dit had betrekking op meerdere onderdelen, zoals:

Hoe maak jij jouw business schaalbaar?

Hoe bouw jij een effectieve Sales Funnel voor affiliate marketing

Hoe bouw jij een krachtig Affiliate Sales Force


Affiliate Marketing draait ook om goedkope media aandacht en Backlinks.

Ik zou er rekening mee houden dat een affiliate marketing campagne niet alleen om omzet draait, maar ook om media aandacht en reclame! 

Wanneer jij affiliate marketing in gaat schakelen komt er (als het goed is) aandacht vanuit het affiliate netwerk; vanuit de affiliates EN als je geluk hebt ook nog vanuit de normale media. 

Doordat affiliates je gaan promoten komt je naam vaker op het internet te staan en zul jij vaker in de pers verschijnen. Je kanalen zullen groeien en dit zal opvallen op het internet.

Je gaat als online ondernemer veel views pakken en mensen gaan je benaderen om samenwerkingen te doen in ruil voor die commissie. 

En in veel gevallen zorgt dit ervoor dat jij uitgenodigd wordt voor interviews of coaching sessies op kanalen die uiteindelijk wel of geen verkopen opleveren.

Voor jou als ondernemer is dit onbelangrijk, want zolang je de kwaliteit van de media sterk houdt, is meer aandacht alleen maar beter!

En wanneer geen verkopen gedaan worden is dit allemaal gratis publiciteit die jij kunt selecteren op bereik en ervaring. 

En alle verkopen die binnenkomen kun jij op lange termijn blijven monetizen in jouw funnel. 


Hoe zet je een sterke affiliate campagne op? 

Allereerst zorg jij dat jouw bedrijf klaar is voor affiliate marketing! Dat doe je door je bedrijf volledig schaalbaar te automatiseren via digitale kennisproducten.

Je zorgt voor een logische volgorde in jouw Sales Funnel en verwerkt daar de Affiliate Commissies in die affiliates kunnen verwachten. 

Op gebied van commissies laat je duidelijk uitrekenen wat het je allemaal gaat kosten en wat jij overhoudt per verkocht product. Zeker in de eerste fase ga je niet zuinig doen met commissies, want dit is het eerste moment dat jij affiliates een eerste indruk kunt geven. 

In het artikel "bouw een onverwoestbare affiliate salesforce" leg ik meer uit over hoe je om kunt gaan met een eigen sales team van affiliates! 

Je zorgt er voor dat jouw affiliates in meerdere fases kunnen instappen met promoten. Oftewel je zorgt voor verschillende producten voor verschillende bezoekers.

Kies jij voor een Open of een Gesloten Affiliate Constructie? Oftewel geef jij open toegang tot het promoten van jouw producten?

Naar mate jouw bedrijf groeit, zou ik dit sneller los durven laten. Zorg hierbij echter wel precies dat je weet waar je mee bezig bent. 


Schrijf je in voor mijn affiliate marketing Facebook groep!

Wil jij direct meer leren over affiliate marketing als beginner of je mening delen als ondernemer die al met affiliate marketing werkt?

Schrijf je direct in voor de Affiliate Marketing Cursus voor adverteerders; waarin ik jou via de juiste volgorde ga helpen met het opzetten van dit traject! 

Samen weten we meer dan alleen en ik nodig regelmatig interessante partners uit die hun visie en ervaringen delen omtrent affiliate marketing! 


Conclusie: Hoe optimaliseer je als adverteerder je affiliate campagne?

Dus: Hoe optimaliseer jij als affiliate adverteerder je campagne voor meer inkomsten?

  • Je moet rekening houden met de concurrentie positie en met de marges die jij hebt in de rest van je Sales Funnel.

  • Je moet zorgen dat je affiliates de juiste materialen krijgen om jouw producten te verkopen en hierin begeleid worden.

  • Het succes van jouw affiliate is JOUW succes. Gratis publiciteit is prima, maar het liefste richt jij op meer verkopen.

  • Je moet zorgen dat affiliates positief ten opzichte van jou als ondernemer, jouw producten en hun eigen commitment staan. Investeer tijd en geld in ze!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing voor Adverteerders

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen