Je Passie Vinden

Wil jij Je Passie Vinden en ontwikkelen? Lees de Betekenis en Voorbeelden van Passie / Gepassioneerd leven!

Je Passie Vinden is moeilijk, maar kan alleen door te experimenteren met nieuwe dingen. Maar wat betekent Gepassioneerd? En wat betekent Passie? En heb jij jouw passie al gevonden? Of zou jij liever een meer gepassioneerd leven leiden? Dat zijn zaken die in dit artikel centraal staan. Je leert hier je passie vinden en ontwikkelen om een mooiere toekomst te bouwen; en in de toekomst misschien zelfs geld te verdienen met jouw passie!

Dus lees door als je nieuwsgierig bent en wilt weten hoe het zit, want in dit artikel leg ik je in simpele taal uit wat de definitie van passie is en hoe jij bewuster bezig kunt zijn met het  ontwikkelen van jouw passie!

Wat Betekent Gepassioneerd? Dat is iets wat in dit artikel centraal staat. Je leert je passie vinden om een mooiere toekomst te bouwen!

Hoe omschrijf je Passie het beste? [Uitleg en Voorbeelden]

Waar Ligt Mijn Passie? Dat is een vraag die ik mezelf vroeger nooit echt stelde... Ik was vaak bang om nieuwe dingen te proberen en kon uren naar Netflix kijken! Achteraf heb ik daar best veel spijt van gehad en hoop om die reden andere mensen te inspireren om goed na te denken over hun leven en toekomst. 

Een Passie is iets wat jij ontzettend leuk en interessant vindt om te doen. Je zou het liefst de hele dag met deze activiteit bezig zijn en spendeert veel tijd om er meer over te leren en jezelf op dit vlak te ontwikkelen. Je bent bereid er geld in te investeren en het kan een groot en belangrijk deel van je leven gaan vormen. Een deel van je leven waar ook je sociale netwerk zich op den duur naar gaan vormen (familie; vrienden; kennissen; collega's). Als jij ergens gepassioneerd over bent durf jij je volledig te laten gaan en vertel jij iedereen (tot vervelens toe) die het horen wil over dit onderwerp.

Daarom is het belangrijk om een gezonde passie te hebben. Een passie die (indien mogelijk) iets nuttigs bijdraagt aan het leven van andere mensen. Als dit het geval is zou jij er op lange termijn misschien wel geld mee kunnen verdienen door er een bedrijf omheen te bouwen. In tijden van het internet is dit heel goed mogelijk als jij ondernemend gedrag vertoont! Het zal niet van de ene op de andere dag jouw volledige inkomen kunnen veranderen, maar als jij met discipline en doorzettingsvermogen blijft bouwen kun jij een mooi leven en een carrière rondom jouw passie bouwen.

Maar welke passies zijn er eigenlijk? Ik zal je een aantal voorbeelden van Passies geven!

Voorbeelden van gezonde passies [Misschien niet altijd nuttig, maar wel leuk!];

 • Muziek maken en/of Dansen;

 • Fotografie; Grafisch Ontwerp of Video's maken;

 • Lekker Eten of Koken (snoep / gebak / luxe gerechten);

 • Online Marketing;

 • Sporten en een Healthy Lifestyle;

 • Kunst Maken zoals Muziek; Gedichten; Verhalen of boeken schrijven;

 • Masseren; Liefde; Tantra; Seksualiteit;

 • Reizen en Cultuur;

Tip: Kijk eens wat jouw kennissen en vrienden in hun vrije tijd doen! Vaak zitten daar interessante dingen tussen waar ze jou meer over willen leren als je dat vraagt!

Voorbeelden van Ongezonde Passies [Pas hier mee op!]

 • (te veel) Feesten;

 • Gokken of Beleggen;

 • Social Media en veel Gamen;

 • Alcohol en Drugs;

 • Vechten en agressieve / uitdagende prikkels opzoeken. Denk bijvoorbeeld aan vechtsporten of Hooligans.

 • Leveren jouw passies je geen plezier op, maar vooral problemen? Dan kan dat een indicator zijn!

Hou er rekening mee dat ALLES waar TE voor staat, te veel is en kan leiden tot een ongezonde passie; of zelfs een verslaving. Dat wil dus ook niet zeggen dat jij geen ongezonde passies mag hebben, maar deze moeten niet de overhand over jouw leven krijgen. Want een passie kan grote gevolgen hebben! Maar als jij aan de andere kant nooit je passie vindt; of nooit iets gaat doen dat jij echt interessant vindt zul jij een saai en monotoon leven leiden.

Moet een Passie altijd toekomst hebben of Leuk zijn? 

Wanneer je passie vinden op dit moment centraal staat in je leven hoef je niet direct op zoek te gaan naar iets dat in de toekomst jouw baan kan vervangen, maar het is niet onverstandig om iets te kiezen waar voldoende groei in zit! WEL zou ik oppassen met dingen die andere mensen niet leuk vinden. Niet alleen is het niet tof als andere mensen jou steeds voor de gek houden vanwege je passie, maar het is ook stukken leuker als jij jouw passie met andere mensen kunt delen die daar ook gepassioneerd over zijn! Want niks is zo erg dan een Passie ontwikkelen voor iets waar niemand iets over wil horen; of waar iedereen om moet lachen!

Moet een Passie Leuk zijn? (Extra Tips voor het vinden van je passie!)

Probeer te kiezen voor Nuttige Passies en ga je daar meer in verdiepen. En denk na over wat jouw passie voor andermans leven kan betekenen! Het is namelijk een fabeltje dat Passie altijd leuk moet zijn. Er zijn voorbeelden genoeg die nuttig, maar niet leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vechtsporten en krachttrainingen die mensen jaren blijven beoefenen zonder dat ze echt leuk zijn. 

Sommige mensen houden zich ook de hele dag gepassioneerd bezig met de aandelenbeurs omdat ze er op lange termijn hun financiële situatie mee kunnen verbeteren. Dit is niet perse een leuke passie, maar wel een nuttige als je er op lange termijn succesvol in bent. Hetzelfde geldt voor online marketing of social media marketing!

Waar ligt mijn passie? Dat is de vraag die centraal staat in dit artikel! Heb jij jouw passie al gevonden?Heb jij jouw passie al gevonden? En he

Moet je Passie vinden of ontwikkelen?

Passie moet je vinden EN ontwikkelen. Dit hoeft geen makkelijk proces te zijn, maar ik raad je aan om er van te genieten en met nieuwsgierigheid op zoek te gaan naar iets wat jou en jouw persoonlijkheid ligt! In principe zijn er volgens de Amerikaanse Literatuur die ik in mijn persoonlijke ontwikkeling academie gebruik 5 stappen die jij MOET zetten om je passie te vinden EN er een bedrijf omheen te bouwen.

Wil jij Gepassioneerd leren leven? Via deze stappen kun jij je passie vinden!

Wat betekent Gepassioneerd? Leven met Passie kun je op meerdere manieren beschrijven. Gepassioneerd Leven betekent met veel enthousiasme leven en focussen op hetgene dat jij belangrijk en leuk / interessant vindt.

 1. Ga experimenteren met verschillende dingen wanneer jij jong bent!

 2. Identificeer zo snel mogelijk de dingen die jij leuk en interessant vindt om te doen;

 3. Investeer hier meer tijd en geld in om er snel beter in te worden en denk na over de toekomst;

 4. Ga Doelen Stellen en groei door van gezonde interesse naar het level van pure fascinatie. Je komt hierna steeds dichter bij Meesterschap;

 5. Fascinatie + Meesterschap = Je Passie vinden & ontwikkelen... 

Uiteindelijk zul jij succesvol worden in hetgeen waarover jij gepassioneerd bent. Wanneer jij jouw passie om weet te zetten in een levensstijl of beweging die invloed heeft op andere nemen, kan passie gecombineerd met leiderschapskwaliteiten ontwikkelen zorgen voor een geweldig avontuur waar jij vele levens mee kunt veranderen!

Is het mogelijk om van je Passie je Werk te maken? 

Er wordt wel eens gezegd: Wie Handelt vanuit passie heeft geen werk maar een leven! Want ja, een Passie kan Professionaliteit worden als jij je flink ontwikkeld in het juiste onderwerp! Je kunt van je passie je werk maken!

Dat is de reden dat ik mensen aanraad om positief georiënteerde passies te vinden, omdat ze er dan wellicht in de toekomst iets mee op kunnen bouwen waar ze geld mee kunnen verdienen. Dat gaat meestal makkelijker als je het niet stiekem hoeft te doen en je er niet voor schaamt, zoals bij passies die wat duister zijn.

Geld te verdienen met jouw Passie?

Wellicht kan jouw passie in de toekomst doorgroeien tot jouw beroep door er bijvoorbeeld een website, een online community of een (online) cursus over te starten! Er zijn veel mogelijkheden voor een eigen blog of je kunt een eigen website maken over jouw favoriete onderwerp. Succesvol Worden en Leven als online ondernemer is in het begin niet makkelijk, maar kan op lange termijn iets heel moois opleveren!

Er zijn veel personen die dit voor elkaar krijgen nu de software om dit voor elkaar te krijgen steeds goedkoper en toegankelijker wordt. Ook de kennis en ervaring om dit toe te passen is via cursussen beschikbaar, bijvoorbeeld via deze online marketing cursus 

Kijk voor meer informatie in mijn Internet Marketing Unie Kennisbank, waarin je leert om een eigen bedrijf te starten over jouw passie!

Lees bijvoorbeeld mijn artikel Internet Marketing Voor Beginners om hier meer over te leren...

Stop er gewoon nooit mee! Verander je doelen wanneer deze naar nieuwe levels groeien, maar houd altijd het einddoel voor ogen en geef nooit op! :-) 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Kernvaardigheden, Competenties en Eigenschappen ontwikkelen

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen