Business Coaching

Wat is Business Coaching? {Betekenis & Uitleg voor Ondernemers}

Veel ondernemers lopen tijdens het groeiproces van hun bedrijf op bepaalde momenten tegen barrières aan. Dit kunnen barrières zijn op allerlei gebieden zoals doelgroep analyse; organisch bereik; stakeholders management; omzet; winst; oplopende kosten; klantenservice problemen; data analyse; distributie etc.

Je kunt er als Entrepreneur voor kiezen om alles zelf uit te zoeken, maar er zijn in jouw branche waarschijnlijk ook entrepreneurs die bezig zijn met business coaching en de problemen waar jij momenteel mee kampt voor hun eigen bedrijven hebben overwonnen.

Maar Wat is Business Coaching precies? Wat doet een Business Coach? Hoe kies je een Business Coach die bij jouw bedrijf en probleemstelling past? En voor wie is het interessant om met een business coach aan de slag te gaan?

Enkele dingen die ik je uit ga leggen via dit artikel! Houd er rekening mee dat je in deze kennisbank nog veel meer waardevolle informatie kunt vinden om jouw bedrijf te verbeteren... Kijk gerust eens rond via de website!   

Wat is Business Coaching? Wat doet een Business Coach? En voor wie is het interessant om met een business coach aan de slag te gaan? Ik leg het je uit!Meer leren over Ondernemen en het opstarten van een eigen bedrijf? Bekijk mijn Webshop!

Wat is Business Coaching?

Wanneer jij start met Business Coaching schakel jij iemand in om jouw door de barrières te leiden die opspelen tijdens de groei (of krimp) van jouw bedrijf. Je kunt het namelijk zowel voor positieve of negatieve situaties inschakelen. Beide richtingen kunnen grote veranderingen en gevolgen hebben voor jou als entrepreneur, dus het is verstandig om begeleiding te zoeken van experts met autoriteit in jouw vakgebied.

Bij Business Coaching is er sprake van Live Contact en coaching op basis van jouw specifieke situatie. Je gaat aan de slag met SMART Doelen Stellen en gaat deze met jouw coach bereiken. 

Naast Business Coaching zijn er ook Business Cursussen, waarbij jij zelfstandig leert over een bepaald onderdeel in jouw bedrijf. Je kunt Online Marketing Cursussen via een algemene Online Academie in mijn optiek niet zien als Business Coaching, vanwege het feit dat jouw coach (te) weinig rekening houdt met jouw specifieke situatie.


Business Coaching kun je inschakelen wanneer jij vastloopt met jouw bedrijf. Een goede Business Coach zorgt dat jij inzicht krijgt in jouw problemen en deze oplost.

Wat doet een Business Coach (of ondernemerscoach) Precies?

Business Coaching kun je inschakelen wanneer jij vastloopt met jouw bedrijf. Een goede Business Coach / Ondernemerscoach zorgt dat jij inzicht krijgt in jouw problemen en deze met je oplost. Belangrijk om te vermelden is dat een coach jou vaak een spiegel voorhoudt door goede vragen te stellen op het juiste moment. Het inzicht dat jij zelf krijgt op zo'n moment moet jou in actie brengen om (samen met jouw coach) naar de juiste methoden en tactieken te zoeken om dat probleem op te lossen...

Er is dus een adviserende rol en niet direct een uitvoerende rol.

Een Business Coach helpt jou met het bereiken van jouw zakelijke doelen. Dat wil overigens niet zeggen dat hij / zij geen coaching mag geven over persoonlijke zaken. Het wil simpelweg zeggen dat jij jouw samenwerking met een business coach primair start met het hoofddoel om vooruit te komen in jouw business.

Business Coaching kan bijv. in de onderstaande elementen

 • Doelgroep Bepalen en Leads Segmenteren op basis van jouw eigen autoriteit / ambitie

 • Waardevolle Producten en Lead Magnets Ontwikkelen op basis van data analyse en marktonderzoek doen

 • Effectieve en innovatieve Concurrentie Analyse en Stakeholder Analyse

 • Online Marketing Strategie Bepalen (Meer Online Bezoekers en inschrijvingen voor jouw Opt In Systeem)

 • Het matchen met online marketing tools en geautomatiseerde marketing

 • Efficiënte groei in Financiële Resultaten / Dienstverlening

 • Een Ondernemerscoach kan jou helpen / motiveren om met anderen te netwerken

 • Juridische Hulp bij geschillen met zakenpartners of overheidsinstanties

 • Een Sales Coach voor een optimale Sales en Acquisitie Strategie

 • Een Gezonde en Stabiele Balans tussen jouw zakelijke leven en persoonlijke leven


Hoe werkt Business Coaching?

Je hebt Business Coaching in verschillende vormen en dit is per coach verschillend. Het is ook afhankelijk van het soort bedrijf jij hebt; met wat voor problemen jij te maken hebt en in welke omzetcategorie jij valt. Je kunt je voorstellen dat de Business Coach van online ondernemer Jan Hendrik uit Waalre op een andere manier werkt dan het team van online business coaches van Elon Musk.

Hoe een Business Coach werkt is dus niet specifiek te benoemen. Vaak gebeurt het echter via de onderstaande vormen

 • Allereerst is het belangrijk om Periodieke en Incidentele Business Coaching te onderscheiden. Bij periodieke business coaching is een coach voor lange termijn betrokken, terwijl incidentele business coaching ook een eenmalig evenement kan zijn zoals het IMU Live Evenement voor Online Business Eigenaren.
 • Een Business Coaching sessie kan 1 op 1 plaatsvinden (live meeting; via telefoon of via Zoom Software);

 • Business Coaching kan ook via Retreat evenementen / Workations plaatsvinden;

 • Een andere vorm van Business Coaching is via het model van een Mastermind Groep. Hierbij coacht een Business Coach een groep ondernemers tegelijkertijd naar hetzelfde doel toe. In sommige gevallen gebeurt dit via live meetings / evenementen, maar steeds vaker ook door online presentaties te geven via webinar software zoals Webinar Geek;


Aangezien jij interesse hebt in Ondernemen en het verbeteren van jouw bedrijf denk ik dat het interessant voor je is om het onderstaande boek te lezen! Door de waardevolle inzichten heeft het in mijn online bedrijf voor een extreme groei in online webverkeer en extra omzet gezorgd!

Wat is een Business Coach? En heb jij er altijd een nodig om succesvol te worden? Via dit boek over Business Coaching kun jij ook zelf aan de slag!Bestel dit boek voor een Concrete Online Business Handleiding waarmee jij veel problemen ZELF al kunt tackelen!

Wat zijn de Risico's van Business Coaching?

Zoals eerder beschreven kunnen veranderingen in jouw bedrijf grote gevolgen hebben... Pas daarom op met wie jij in zee gaat!

Meestal zijn mensen die Business Coaching doen ook daadwerkelijk geschikt om dat te doen, maar door de enorme groei van online coaching de afgelopen jaren is het kaf lastig van het koren te scheiden. En mensen zijn steeds vaker bezig met het coachen van dingen die ze eigenlijk zelf niet echt goed beheersen.

In principe hoeft dit niet perse te betekenen dat ze er dan geen strategische sessie over zouden mogen organiseren, maar het kan risicovol zijn voor kwetsbare ondernemers die hier niet van op de hoogte zijn. En daarom blijft het een gevaarlijk onderwerp voor startende ondernemers die vatbaar zijn voor fraudeurs en Instagram Goeroe's...   

Het mes snijdt wat dat betreft aan meerdere kanten en ook serieuze business coaches hebben last van dit probleem. Mensen oordelen tegenwoordig maar al te graag over iedereen die werkzaam is in coaching. De mensen die niet deugen verpesten het behoorlijk voor de experts!

Een veelgenoemd voorbeeld hiervan kwam onlangs bij Radar; Kassa en programma's van Alberto Stegeman. Steeds meer zogenaamde business coaches gingen zich bezig houden met het snelle geld van online traden en beleggen. Er ontstond een explosieve groei in Crypto Currency Influencer Marketing, waar iedereen ineens met Crypto Currencies en NFT coaching bezig lijkt te zijn.

Veel traditionele coaches hebben geen tijd om de hele dag op social media kanalen zoals Instagram en Tiktok te zitten... 

Business Coaching Online is niet altijd de beste optie... Ga liever eerst eens zoeken naar coaches in jouw regio en zakelijk netwerk!Laat je niet al te veel leiden door gedrag op de bovenstaande Platformen...

Hoe kies jij een goede Business Coach?

Een geschikte Business Coach / Ondernemerscoach moet ervaring hebben in jouw specifieke vakgebied en eerder gewerkt hebben met soortgelijke probleemstellingen. In mijn optiek is het verstandig om vooraf een background-check te doen met klanten die hij / zij geholpen heeft, maar ook om te bekijken met wie hij verder samenwerkt. Zakelijke Netwerken van jouw partner kunnen namelijk een grote invloed hebben op de toekomst van jouw bedrijf.

De huidige staat van de Coaching Markt maakt dit extra belangrijk en het is belangrijk om te beseffen dat er verschil is tussen een "business coach" en een "expert". Beide kunnen jouw bedrijf een boost geven, maar waar een expert een absolute meester in een bepaald vakgebied is (bijvoorbeeld SEO); kan deze vaak geen sterk antwoord geven op verschillende vraagstukken. Een sterke business coach is vaak wat meer allround inzetbaar en heeft een netwerk van andere partners / stakeholders om aan je voor te stellen indien nodig...

De beste Tip die ik je kan geven is om af te gaan van betrouwbare mensen . Testimonials en Social Proof op het internet zijn lang niet meer zo eerlijk als vroeger en worden in sommige gevallen ook ingezet voor Spam en Scam doeleinden. Pas op met mensen op het internet, maar durf het iets meer binnen jouw lokale netwerk te zoeken.

Zit jij met jouw bedrijf in Amsterdam? Ga dan op zoek naar Business Coaching in Amsterdam. Zit jij in Utrecht? Ga dan op zoek naar Business Coaching in Utrecht. Ben jij gevestigd in Limburg? Dan heeft het weinig zin om op zoek te gaan naar Business Coaching in Amsterdam en doe jij er verstandig aan om lekker een ondernemerscoach in Limburg te zoeken...

Zaken Doen is al lastig genoeg! Ga het vooral niet NOG LASTIGER maken voor jezelf... 
Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen