Betalingsdrempel

Wat is een Betalingsdrempel?

Wat is een Betalingsdrempel? En waarom worden betalingsdrempels door de meeste affiliate netwerken ingezet om de kwaliteit van het betaalproces te verbeteren? En waarom moet jij goed opletten wat de betalingsdrempel is voordat jij een affiliate programma kiest? 

In dit artikel leg ik je het uit!

Wat is een betaaldrempel? En waarom passen veel affiliate netwerken betalingsdrempels toe? Ik leg het uit!

Wat is een betalingsdrempel?

Een betalingsdrempel zie je vaak terugkomen binnen het affiliate marketing verdienmodel. Affiliate netwerken stellen betalingsdrempels in om het administratieve proces makkelijker te maken voor affiliate publishers EN zichzelf. 

Als jij bijvoorbeeld affiliate bent voor affiliate programma's zoals bol.com; Vakantieveilingen; Booking.com of Amazon krijg jij voornamelijk affiliate commissies ter waarde van enkele euro's. En als de organisatie jou facturen en uitbetalingen moet opsturen voor elke verkoop die jij doet is het einde in jouw (en hun) administratie binnen enkele dagen zoek.

Daarom pakken ze het liever wat meer geautomatiseerd aan en werken ze met betalingsdrempels die voor iedereen haalbaar zijn. In de praktijk liggen deze vaak tussen de 50,- en 100,- euro, maar dit is per netwerk verschillend. 

Waarom moet je goed opletten wat de betalingsdrempel is? 

De betalingsdrempel is niet SUPER belangrijk als jij op lange termijn gaat ondernemen via internet. Want als jij voorbereid start met online ondernemen via affiliate marketing WEET je dat het niet de juiste manier is om binnen enkele weken tienduizenden euro's per maand te verdienen. 

Maar het is wel belangrijk om te weten waar je mee bezig bent. Zo kan een betalingsdrempel van enkele tientjes tot honderden euro's er bij de bovengenoemde partners ervoor zorgen dat jij lange termijn niet bij jouw verdiende geld kunt. Niet alleen zit er een betalingsdrempel aan jouw verdiende inkomen, maar je moet ook nog rekening houden met een garantieperiode en goedkeuringsperiode.

Voor mij betekende dit dat ik het eerste jaar van mijn affiliate avontuur geen betalingen ontving vanuit bol.com. En hier moet jij ook rekening mee houden als je werkt via SEO / zoekmachine optimalisatie. Wil je hier sneller in groeien? Dan is het belangrijk om een cursus zoekmachine optimalisatie te volgen en hard te werken om zo hoger ranken in google mogelijk te maken voor jouw website / social media kanalen!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing Begrippen. Als jij dit een interessant artikel vond kun jij ook eens naar mijn internet marketing begrippenlijst kijken, waarin meer interessante begrippen en tactieken worden uitgelegd.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen