Werkloos en Nu

Werkloos en Nu? Deze keuzes kun je overwegen wanneer je werkloos raakt!

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Werkloosheid terecht gekomen bent. 


Waarom dit artikel over Werkloosheid?

Volgens dit artikel van het Centraal Bureau voor Statistiek zijn zo'n 335.000 mensen werkloos in Nederland. Dat is meer dan 3% van de totale beroepsbevolking... Het gaat hierbij om personen tussen de 15 en 75 jaar die in 2021 zelf aangegeven hebben op zoek te zijn naar werk.

Misschien behoor jij tot die groep; bent werkloos geraakt; begint te stressen en vraagt jezelf af wat je nu moet doen om aan de bak te komen! Je bent bijvoorbeeld Werkloos geraakt na je Studie of hoefde niet meer terug te komen na je Zwangerschap. Gelukkig zijn er dan meestal nog wel kansen te vinden en heb je nog een heel leven voor je om een nieuwe richting in te slaan.

Erger is het als je op oude leeftijd onverhoopt werkloos raakt. Want je ziet ook steeds vaker dat mensen werkloos raken op oudere leeftijd (bijvoorbeeld 55 plussers). Op deze leeftijd is het niet altijd meer makkelijk om aan nieuw werk te komen, mede doordat mensen in sommige gevallen met ziektes of lichamelijke beperkingen zitten. 

In welke situatie jij zit maakt niet uit, als we het er maar over eens zijn dat jij dit probleem graag wilt oplossen en weer aan de slag wilt met een nieuwe richting in jouw leven. 

Daarom zet ik in dit artikel enkele logische mogelijkheden voor je op een rij die jij kunt overwegen!

Ben jij Langdurig Werkloos en wil je een nieuwe richting in? Lees in dit artikel de mogelijkheden om een nieuwe kans te pakken!

Dus jij bent Werkloos... En Nu? 

Werkloos thuis zitten is niet altijd de beste oplossing. Gratis geld is wel relaxt, maar bouw jij niet liever aan iets wat bijdraagt aan jouw leven? En iets waarop je trots mag zijn op lange termijn? Dan is het beter om je (opnieuw) ergens in te gaan verdiepen! Je kunt dit op verschillende manieren doen, maar ik zou je aanraden om er goed over na te denken. 

Je wilt niet dat je over een jaar; of wellicht over 2 jaar weer op hetzelfde punt zit en iets gekozen hebt waar je eigenlijk geen zin in had. Want dan sta je weer opnieuw op hetzelfde punt en moet je WEER opnieuw beginnen. Dat is iets waar veel mensen last van hebben: ze kiezen voor een korte termijn oplossing en het 'snelle geld". Iets wat gegarandeerd de rekeningen betaald elke maand.

Wat je ook wilt... Het is in ieder geval tijd om nieuwe doelen te stellen en daarmee uit je comfort zone te stappen! Je kunt starten met het (opnieuw) stellen van een levensdoel om te analyseren of jij nog op de goede plek stond in je laatste baan. Met andere woorden: voelde jij dat jouw werk genoeg bijdroeg aan jouw leven om er met plezier en trots heen te gaan?

Ga op zoek naar jouw perfecte nieuwe werkgever.

Wellicht weet jij precies waar je kansen liggen en wil jij werkzaam blijven in een bepaald vakgebied. Ik zou dan aanraden om een aantal bedrijven te benaderen die een goede reputatie hebben in de branche. Wellicht kun je op korte termijn instromen om een zelfde baan te vinden als je in het verleden had.

Inschrijven bij een uitzendbureau.

Als je iets anders wilt gaan doen en snel werk wilt hebben, kun je contact opnemen met een uitzendbureau. Uitzendbureaus hebben vaak een groot aantal verschillende opdrachtgevers in hun "portfolio" waaraan ze jou als werkzoekende kunnen matchen. Je kunt je inschrijven bij een uitzendbureau om de periode zo kort mogelijk te maken en snel opnieuw aan het werk te zijn. Je kunt vaak redelijk snel een nieuwe baan krijgen, maar deze zijn niet altijd binnen jouw vakgebied. 

Je kunt ook een Eigen Bedrijf Starten. 

Wellicht wil jij niet meer voor een baas gaan werken, maar wil jij liever een eigen bedrijf starten. Dit is een goede optie voor mensen die veel geduld en veel commitment kunnen tonen. In mijn Kennisbank met ideeen over het starten van een eigen bedrijf lees je hier meer over! Ik raad je ook aan om eens te bekijken welke competenties; eigenschappen en vaardigheden jij bezit EN wilt verbeteren, zodat jij kunt inschatten hoe capabel jij bent om te gaan ondernemen op eigen risico...

Ga je verdiepen in Persoonlijke Ontwikkeling om te kijken waar jij zin in hebt en hoe jij de toekomst in wilt vullen... 

Kies jouw eigen toekomst op basis van eigen behoeften...

Je kunt van alles gaan doen, maar zorg ervoor dat je een duidelijke keuze maakt en daar achter blijft staan. Alleen dan zul jij op lange termijn succesvol worden in hetgeen jij voor ogen had. Je hebt het recht om keuzes te maken en hoeft je niet te schamen als jouw keuze niet de "gemiddelde" keuze is die andere mensen maken. Doe waar je gelukkig van wordt!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over problemen oplossen

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen