Burn Out KLachten

Burn Out Klachten, Symptomen, Oorzaken, Kenmerken en jouw weg naar herstel!

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Burn-Out Klachten en Herstel terecht gekomen bent.


Waarom dit artikel over Burn-Out Klachten en Herstel?

Een van de belangrijkste, meest verspreide problemen binnen de Nederlandse samenleving die mensen te verduren krijgen zijn Burn Outs en Overspannenheid. Volgens onderzoek van de Nederlandse Gezondheidszorg krijgt 1 op de 6 mensen in hun leven te maken met een Burn Out.

Opvallend is dat mensen gemiddeld 30 dagen de ziektewet in gaan vanwege een Burn Out, maar dit kan in sommige gevallen sterk oplopen en sommigen worden nooit meer de persoon die ze ooit geweest zijn. Daarom deel ik onderin dit artikel mijn favoriete boek over Persoonlijke Ontwikkeling; Voor Jezelf Kiezen en een Leven Bouwen waarin je niet altijd zo gejaagd hoeft te leven. Zie het als Burn-Out Preventie!

Een Burn-Out kan leiden tot werkloosheid en grote mentale klachten zoals Depressie, Verslavend gedrag, Angstklachten en zelfs Zelfmoordneigingen... Omdat het zo'n heftig onderwerp is, is het goed om even stil te staan bij de klachten, symptomen, oorzaken, kenmerken en manieren om Burn-Out te voorkomen EN herstellen van een Burnout!

Hopelijk heb jij (nog) geen last van een Burn Out! Je kunt de check doen in dit artikel!

Heb je een Burn Out of ben je overspannen? En wat is het verschil tussen deze twee zaken? In dit artikel leg ik het je uit!

Wat is de Betekenis van een Burn Out? 

Een Burn Out is een stress gerelateerde ziekte waarbij je grote klachten kunt krijgen! Een burn out volgt meestal uit lange termijn overbelasting en mensen die het krijgen geven aan dat ze het niet echt aan zien komen wanneer het gebeurt. Het lijkt er op dat ze niet om kunnen gaan met de stress en ook vooral geen balans kunnen vinden in hun persoonlijke en zakelijke leven.

Achteraf denken ze wel dat ze te hard gewerkt hebben en dat ze over hun grenzen zijn gegaan, maar op het moment zelf willen ze zich (blijven) bewijzen aan degene die de Burn Out veroorzaakt.

 • Werk dat niet bij je past (een foute werkgever);

 • Een foute liefdesrelatie;

 • Moeite met sociale relaties / sociale angst;

Burn Out of Overspannen? Het gevoel ontstaat vanwege overmatige stress en geen nee kunnen zeggen...

Heb jij een Burn Out of ben jij overspannen? Veel mensen weten het niet...

Burn Out Klachten en symptomen zijn bij Mannen en vrouwen hetzelfde. Beide sekses ervaren zowel Psychische EN lichamelijke klachten wanneer stress hun leven over neemt en ze een overspannen gevoel krijgen!

 • Veel piekeren en blijven malen over dingen uit het verleden / de toekomst...

 • Moeilijk ontspannen en steeds een gejaagd gevoel;

 • Prikkelbaarheid en boos reageren op de mensen om je heen;

 • Somberheid; Huilbuien; geen zin om iets te doen;

 • Steeds meer angsten voor kleinere dingen;

 • Lastig concentreren en aandacht bij bepaalde taken houden;

 • Je verliest grip op jezelf en je werk. Dit geeft vaak problemen op gebied van jouw zelfvertrouwen en schuldgevoelens;

Lichamelijke Burn Out Kenmerken / verschijnselen / klachten die regelmatig voorkomen..

 • Duizeligheid;

 • Hoofdpijn;

 • Misselijk;

 • Slecht Eten; Maagpijn; Darmklachten;

 • Veel behoefte aan drank / drugs / medicijnen;

 • Paniekaanvallen;

 • Chronische Vermoeidheid / Moe zijn;

 • Bovenstaande klachten vaak in combinatie met slaapproblemen;

Heb jij een burn out of ben jij overspannen? Hopelijk kom je er via dit boek achter!Dit boek is EEN van de betere boeken op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het zet je zeker aan het denken of je goed bezig bent...

Wat te doen tegen een Burn Out? Hoe kun je een Burn Out voorkomen of herstellen?

Je bent gedeeltelijk zelf verantwoordelijk voor een Burn Out of Overspannenheid. Niet altijd bewust, maar als je logisch nadenkt kun je wel herkennen dat het niet helemaal lekker gaat. Een voorbeeld hiervan is dat jouw baas op het werk misbruik van je maakt of je te veel druk op legt. Er blijven steeds minder avonden in de week over om iets met je partner te doen; of er is zelfs geen ruimte voor een partner! Je kunt dan aan de bel trekken of jezelf maandenlang laten doorploeteren.

Een spreekwoord wat mij vanaf mijn jeugd is aangeleerd is: "voorkomen is beter dan genezen" en dat is een prachtige uitspraak.

10 Tips die kunnen helpen om een Burn Out te voorkomen:

1. Ga naar buiten en SPORT! Gevarieerde activiteiten en lichamelijke beweging zorgen ervoor dat jij minder eentonigheid voelt;

2. Zorg dat jij jouw leef-omgeving blijft upgraden. Maak bijvoorbeeld iets moois in je huis zodat jij gelukkig blijft en niet in de rotzooi zit;

3. Eet gezonde, gevarieerde maaltijden en combineer deze altijd met groenten en fruit;

4. Mediteer; doe aan Yoga en verdiep je in Mindfullness;

5. Maak tijd voor hobbies en leer nieuwe dingen;

6. Ga op tijd naar bed en sta op tijd op!

7. Spreek regelmatig af met vrienden. Jouw sociale leven is alles wat je hebt buiten je werk!

8. Ga overdag over straat en geniet van zonlicht. Dit zorgt voor een gezonde huid en vitamines;

9. Ga regelmatig op een gezonde manier dansen en feesten. Pas dus op met alcohol en drugs!

10. Denk na over wat je gelukkig(er) maakt en doe je best om jouw leven constant te upgraden!

Heb jij heel veel last van klachten en heb je het idee dat je die niet zelf kunt verhelpen? Ga dan VOORAL op zoek naar een geschikte Burn Out Psycholoog en Therapie! Meldt jezelf bij je huisarts; een bedrijfsarts of een speciale kliniek om een gesprek te voeren over je klachten en de symptomen te bespreken.

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over problemen oplossen.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen