Helikopterview Ontwikkelen

Helikopterview Ontwikkelen voor jezelf of je bedrijf [Uitleg & Betekenis]

Helikopterview Ontwikkelen is belangrijk wanneer jij jouw leven of bedrijf snel wilt ontwikkelen naar een nieuw niveau.

Vaak zie je dat er vanuit gewoonten en bezigheden een grote barrière ontstaat die ruimte voor vernieuwing in de weg staat. En op dat soort momenten komt Helikopterview hebben goed van pas. Het geeft je de mogelijk om tijdelijk afstand te nemen.

Je kunt Helikopterview toepassen om persoonlijke en zakelijke doelen te stellenVanuit je persoonlijke leven gezien is het belangrijk om van uitvoerder naar opdrachtgever te groeien. Vanuit je zakelijke leven gezien is het belangrijk om van werknemer naar eigenaar of zelfs investeerder te groeien. En als jij via deze methode naar jouw leven / bedrijf kijkt weet jij veel beter wat er moet gebeuren om jouw doel te bereiken.

Ik leg je via dit artikel uit hoe het zit en hoe je zelf helikopterview kunt ontwikkelen!

De Helikopterview Betekenis staat voor uitzoomen in je persoonlijke of zakelijke leven. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de situatie en welke acties je kunt nemen.Meer Leren over Persoonlijke Ontwikkeling of Ondernemen? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is Helikopterview? [Betekenis & Uitleg]

Helikopterview betekent dat je bepaalde zaken van bovenaf bekijkt in plaats van direct op de werkvloer. Je kunt dit doen op basis van data analyse / cijfers en kijkt altijd naar een groter geheel dan de wekelijkse planning. Je kunt bijvoorbeeld een lange termijn persoonlijk ontwikkelingsplan maken en regelmatig een analyse- en beoordelingsgesprek doen om de voortgang te meten.

Helikopterview Ontwikkelen heeft te maken met dingen loslaten en uitzoomen. Je wilt even LOS uit de dagelijkse werkelijkheid en orde op zaken brengen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de situatie en welke acties je kunt nemen.

Het voordeel van Helikopterview is ook dat jij emoties uit het proces haalt door puur naar de processen te kijken die plaatsvinden in de hele keten van jouw leven of bedrijf. Je leert keuzes maken op basis van cijfers / data en het (beter) behalen van lange termijn doelstellingen.

Veel mensen vinden het makkelijker om op die manier keuzes te maken...


Helikopterview Ontwikkelen

Je hebt geen training nodig om Helikopterview te ontwikkelen, want het is niet echt een fysieke opdracht. Het is meer een verandering van bewustzijn en je kunt het oefenen door er actief mee bezig te zijn. Je wilt hierbij ook de hulp en input van anderen meenemen die met jou / jouw project te maken hebben. Experts met een goede visie op het onderwerp uiteraard.

Een tip is om dit soort dingen buiten je oude, vertrouwde omgeving te doen. Zorg dat er geen afleiding is en maak er een ritueel / evenement van zodat je gemotiveerd blijft. Wanneer je dit voor je bedrijf doet zou je het bijvoorbeeld op een andere locatie kunnen doen en daarna lekker uit eten met de deelnemers.

Bij Helikopterview blijf je boven een bepaalde situatie hangen om goed in je op te nemen wat er precies gaande is. Zo hoop je een oplossing te vinden voor problemen!

Stel jezelf de volgende vragen om te kijken of je nog op het goede pad zit. Ze zijn zowel in je persoonlijke leven als in je bedrijf toe te passen!

  • Zit ik nog op het juiste pad door SMART doelen te stellen?

  • Ben ik nog met de juiste dingen bezig om ook echt die gewenste resultaten te behalen?

  • Zo ja, werkt het optimaal? Zo Nee, wat moet er gebeuren om dat te veranderen?

  • Stel ik de juiste prioriteiten gebaseerd op mijn cirkel van invloed en betrokkenheid?

  • Welke schakels in mijn leven / bedrijf zouden beter / efficiënter kunnen?

  • Zijn er dingen waar ik zelf niet mee bezig wil zijn die ik beter kan uitbesteden?

  • Wat zijn de beste keuzes die ik kan maken om de impact van mijn lange termijn problemen te verminderen?


Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Kernvaardigheden, Competenties en Eigenschappen ontwikkelen.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen