Promotie voor de Plug & Pay betaal software

Plug & Pay Review | Hoe werkt het Online Betaalsysteem en Affiliate Netwerk van IMU?

Sinds begin 2021 verdiep ik me in het Plug & Pay online betaal software en het bijbehorende affiliate netwerk van IMU. Waarschijnlijk sta jij op het moment dat jij dit leest voor een lastige keuze, die ik zo makkelijk mogelijk voor je probeer te maken! Via dit artikel ga ik o.a. de diepte in m.b.t. de features van Plug & Pay als online betaalsysteem, mijn ervaringen met klanten, voordelen, nadelen en voor wie dit systeem wel / niet geschikt is. Graag wil ik vermelden dat ik ook mijn eigen klanten help met het kiezen voor Plug & Pay!

De online marketing software tools van IMU (Phoenix; Huddle; Plug & Pay) zijn super krachtig! Ik ben een IMU ambassadeur die; omdat ik tevreden ben; volledig richt op de producten van IMU. Ik geloof echt in de kracht van IMU als bedrijf en het team van IMU heeft een hoge gunfactor bij mij opgebouwd doordat ik letterlijk alles te danken heb aan hun online marketing cursussen en de bijbehorende Tornado tools, waarmee je makkelijk een online business kunt bouwen

Ook de kennisproducten van het bedrijf zoals de online marketing Tornado (HET handboek voor online marketeers) hebben veel voor me veranderd (lees mijn review) en hebben me geïnspireerd om harder te werken aan de toekomst. Het is de kracht van Tonny, Martijn en de rest van Team IMU om succes "tastbaar" te maken en ze geven wat dat betreft veel inspiratie.

Via de Plug & Pay software zorg jij dat de betalingen van jouw online business op tijd binnen komen. Je integreert de betaalpagina's naadloos in je online business en kunt zowel losse bedragen als abonnementen aanbieden.Klik op deze afbeelding om te bekijken of er momenteel een kortingsactie is voor Plug & Pay!Ik ga dit artikel over Plug & Pay starten met het beschrijven van de verschillende features en wat testimonials, want er zijn duizenden ondernemers die Plug & Pay gebruiken in Nederland en veel daarvan hebben er een goede ervaring mee, waardoor ze hun volledige online business locatie onafhankelijk via het internet kunnen draaien.  

Op deze afbeelding zie je positieve reviews en testimonials van klanten

Ga jij als (startende) online ondernemer met de Plug en Pay betaalsoftware aan de slag? Dan is het wellicht een interessante toevoeging om ook mijn review over de E-learning membership community (IMU Plus) te lezen, waarin jij voor 497,- euro per jaar toegang krijgt tot alle online marketing content van IMU en alles leert over het bouwen en uitbreiden van jouw eigen online business!

Wat zijn de verschillende mogelijkheden / Features van de Plug & Pay betaal software?

Plug & Pay kent twee verschillende software services die beide richten op conversie optimalisatie, namelijk het online betaalsysteem en het affiliate marketing netwerk. Deze zal ik precies uitschrijven zodat jij weet wanneer het relevant voor je is! We starten met de betaal software en in de onderstaande afbeelding krijg je vast een eerste indruk over de verschillende conversie verhogende features.


In deze Plug & Pay Review lees je alles over hoe jij Plug & Pay kunt gebruiken om sterk converterende betaalpagina's te maken.Bekijk het bovenstaande overzicht van features die jij met Plug & Pay kunt toevoegen aan jouw betaalproces om de conversie te verhogen.


Wat zijn de mogelijkheden van Plug en Pay wanneer je het gebruikt als Betaal software?

Plug & Pay werkt als een betaal software dat jij via Mollie aan jouw website of webshop kunt koppelen. Met Plug & Pay kun jij effectieve, conversie verhogende betaalpagina's maken (templates) voor zowel eenmalige transacties als wederkerende abonnementen.

Je kunt Plug & Pay via Zapier koppelen aan systemen zoals Wordpress Wishlist (communities), CRM systemen; administratie en e-mail marketing software providers.

Plug & Pay staat bekend als het enige online betaal software in Nederland met kassakoopjes en een One-Click-Upsell. Wanneer dit slim gebruikt wordt kan dit het gevolg hebben dat klanten meer waarde opleveren wanneer ze jouw producten kopen. Dit heeft voor veel online ondernemers een positief gevolg gehad met meer winst op hun investeringen in advertenties op bijvoorbeeld sociale media.

Via de onderstaande video legt Martijn van Tongeren van IMU uit hoe een Upsell werkt en waarom dit zo'n krachtige strategie is voor meer omzet. Deze techniek, waarbij vaak kortingen worden aangeboden voor matchende producten, zorgde bij IMU voor extra verkopen bij 20% van de bezoekers! Doordat deze personen al enthousiast waren over IMU van plan waren iets te kopen, was de grens lager om een extra bestelling aan het winkelmandje toe te voegen. Dit zorgde voor een omzetstijging van 58% zonder extra marketing kosten!

Wil jij jouw online cursussen of producten aanbieden en zoek jij een betrouwbare, effectieve online betaal software? Dan is Plug & Pay in combinatie met een Huddle e-learning community wellicht iets voor jou! Het biedt mooie kansen voor de toekomst van jouw online omzet! In deze video legt Youri Meuleman (eigenaar Mailblue) uit hoe hij zijn resultaten kon verbeteren door met de upsell strategie van Plug & Pay te werken.

Hou er wel rekening mee dat dit doorgewinterde online marketeers zijn met jarenlange ervaring en die precies weten hoe ze dit spelletje moeten spelen om alles uit tools als Plug & Pay te halen. Je moet hier uiteindelijk ook je hele sales funnel op aanpassen.

Wat zijn de mogelijkheden wanneer jij Plug & Pay gebruikt als Affiliate Netwerk?

Affiliate Marketing is handig wanneer jij zo veel mogelijk waarde uit jouw advertentiebudget wilt halen. Je kunt met affiliate marketeers samenwerken zodat jouw producten door anderen gepromoot worden op "no cure no pay" commissiebasis. Dit zorgt er enerzijds voor dat jij zichtbaar bent in kringen die jij anders niet zou bereiken, en anderzijds dat jij kunt focussen op hetgene waar je goed in bent, namelijk online ondernemen!

Wat is de kracht van affiliate marketing als je het toepast via een netwerk zoals Plug & Pay?

Er zijn wanneer jij adverteert op internet weinig mogelijkheden die zo kosten effectief te schalen zijn als affiliate marketing. In het verleden waren online ondernemers veel bezig met het promoten van hun producten via influencers. Hierbij betalen mensen (veel) geld voor campagnes op bijvoorbeeld social media, maar konden daar moeilijk de resultaten van meten. Er werd dan bakken met geld betaal voor bereik wat "misschien ooit iets op zal leveren". Een uitspraak van Tonny Loorbach (IMU) die mij eeuwig bij zal blijven is deze: 

Veel vormen van adverteren zijn als een bord spaghetti tegen de muur aan gooien en hopen dat er wat blijft plakken. 

Dit is niet het geval bij affiliate marketing. Bij affiliate marketing hoef je namelijk alleen een commissie te betalen wanneer een verkoop is gerealiseerd. Mensen moeten eerst voor je aan het werk en door met jouw bedrijf aan de slag te gaan plaatsen ze zich in een positie om geld te verdienen door jouw producten te promoten.

Dit is voor affiliate adverteerders natuurlijk ontzettend interessant, want je kunt zelf kiezen met hoeveel affiliate partners je samenwerkt, met wie je samenwerkt en bepaald ook zelf de opbouw van jouw digitale producten, commissies en cookies! Daardoor heb jij alle touwtjes zelf in handen over hoe jij samenwerkt met jouw affiliates en hoe jij dit totaalproces inricht. Zo werken sommige online ondernemers met leaderboards waarin zij hun top affiliates extra belonen.

Door hier een slim proces met mooie beloningen omheen te bouwen kun jij er als online ondernemer voor zorgen dat jouw affiliates echt een team gaan vormen dat hard voor je wil werken. In de onderstaande video bespreken Tonny en Martijn van IMU wat je kunt doen om jouw affiliate marketing campagne zo effectief mogelijk aan te pakken!

Wat kun je verwachten als je start met het Plug & Pay affiliate marketing Netwerk van IMU?

De opleidingsmaterialen van IMU zijn zeer uitgebreid. Wanneer jij als adverteerder start met het Plug & Pay affiliate marketing netwerk krijg jij een online cursus in de vorm van een bootcamp waarin jou precies wordt uitgelegd hoe je jouw producten kunt aanmaken in Plug & Pay; waar je technisch gezien rekening mee moet houden; en hoe je een conversie gerichte affiliate marketing campagne op kunt zetten voor jouw producten of diensten.

In de onderstaande foto's zie je hoe de marketplace van Plug & Pay opgebouwd is.


Via het Plug & Pay affiliate netwerk kun jij jouw affiliate campagnes publiceren, waardoor affiliates jouw producten kunnen promoten als ze lid zijn van Plug & Pay.ZO ziet het affiliate netwerk van Plug & Pay er uit wanneer jij jouw (digitale) producten wilt laten promoten door affiliates..


het Plug & Pay affiliate netwerk laat jou naar een sterke campagne toe werken door te voorzien in de nodige technische tools. Plug & Pay is voornamelijk bekend bij online coaches en trainers die er digitale kennisproducten aanbieden.Zo ziet een affiliate campagne er uit wanneer je het publiceert binnen de Plug & Pay Marketplace.


Wat zijn de verschillen tussen de abonnementen en kosten van de Plug & Pay betaal software?

In de onderstaande afbeelding kun je de precieze kosten en features van de verschillende Plug & Pay abonnementen zien. Wanneer jij alleen een online betaal systeem nodig hebt en maximaal 500 betalingen per maand wilt doen, zit je goed met het Plug & Pay Premium abonnement voor 497,- euro per jaar. Je krijgt dan toegang tot een betaalomgeving met betaalpagina templates, upselling en salestriggers, abonnementen module, kunt statistieken bekijken, facturen versturen, betaalherinneringen versturen en ook administratie exporteren. Uiteraard kan ook elke keuze die je maakt getest worden via splittesten (A/B testen),

Wanneer jij meer betalingen nodig hebt en met jouw digitale producten toegang wilt tot de affiliate marketplace betaal je 1164,- euro per jaar voor het Plug & Pay Ultimate jaarabonnement. Je kunt dan samenwerken met de affiliates / affiliate marketeers die zich ingeschreven hebben bij het netwerk.

Zoals altijd, moet je er rekening mee houden dat een jaarabonnement altijd voordeliger is dan in termijnen betalen. Voor een Plug & Pay premium abonnement in termijnen betaal je 588,- euro en voor een Ultimate abonnement in termijnen betaal je 1500,- euro. Beide bedragen zijn exclusief btw!

Op de Plug & Pay Betaalpagina zie je de prijs en kosten van de verschillende abonnementen. Zoals je ziet kun je Plug & Pay / Plug and Pay ook 14 dagen gratis testen!Klik op deze link om er achter te komen of deze prijzen nog actueel zijn, EN of er toevallig een KORTINGSACTIE is voor Plug & Pay!

Wat zijn de nadelen van werken met Plug & Pay? 

Het is geen goedkope software. Je betaalt voor een stukje marketing en influencer status van IMU en de opleiding die je er bij krijgt. Er zitten een aantal geweldige features in die gebouwd zijn door online ondernemers die alles uit hun marketing willen halen en kunnen opschalen, maar Plug en Pay is zeker niet altijd de beste keuze voor kleine ondernemers die bijvoorbeeld veel klanten uit hun directe netwerk halen.

Wat dat betreft moet je je aanbod goed inrichten op de kracht van het systeem, door met upsells, downsells en kassakoopjes te werken. Je moet strategisch weten waar je op gebied van online marketing mee bezig bent om daar de voordelen van te benutten; en dat vergt een bepaald kennis niveau en een online marketing groeimindset. Als je deze theorie helder hebt kan Plug & Pay je omzet overigens veel hoger maken en dat is voor iedere ondernemer fijn!

Goed, dan gaan we nu naar de koppeling tussen Mollie en Plug & Pay kijken! Heb jij nog geen Mollie account? Dan kun je direct de voorwaarden bekijken door op de onderstaande afbeelding te klikken. Je bent in 15 minuten online als het moet, want het onboarding proces bij Mollie is erg sterk!  

Plug & Pay koppel je met Mollie. Hier is helaas geen andere optie voor momenteel, dus zonder Mollie kun jij ook niet met Plug & Pay aan de slag.Via deze link zie je de voorwaarden om aan te melden voor Mollie. Je koppelt Plug & Pay via Mollie aan jouw website / webwinkel / webshop.

Sommige van mijn klanten hebben problemen ervaren tijdens het koppelen van Plug & Pay en Mollie...

Als jij aan de slag wilt gaan met Plug & Pay is het verstandig om even research te doen naar de onderstaande situatie. Deze lijkt momenteel opgelost te zijn, maar ik wil het toch benoemen aangezien dit mij en een klant veel frustratie heeft opgeleverd. Tijdens het installeren van een klant heb ik tussen februari en mei 2021 meegemaakt dat Mollie; waarmee je Plug & Pay aan je website of webshop koppelt; niet akkoord ging met de website van mijn klant. Met andere woorden: hij had nog geen Mollie account en werd daar geweigerd vanwege grote drukte en nieuwe regels. 

Hierdoor werkte de externe koppeling niet en wij werden door IMU zo'n 2 maanden in onzekerheid gehouden, waar wij van verschillende kanten (helaas) ook verschillende verhalen hoorden. Mijn klant had Plug en Pay namelijk al gekocht en wij kwamen later pas achter de problemen bij Mollie. Hier werd door IMU in die periode geen communicatie over naar buiten gebracht, terwijl dit probleem minimaal 2 maanden heeft geduurd. In mijn review over mollie leg ik hier het een en ander over uit, maar ik ga benadrukken dat deze situatie ontzettend veel stress en tijd heeft gekost voor alle betrokken partijen.

Mijn klant is een ontzettend mainstream bedrijf (relatie coaching) met een nette website en Mollie gaf ook geen reden waarom ze deze klant geweigerd hadden. Dit schijnt (volgens reviews Trustpilot) regelmatig te gebeuren. Sterker nog: er zijn voorbeelden van bedrijven die geweigerd werden op het moment dat ze al maanden of jaren klant waren. Hier lijkt dus geen logica in te zitten en maakt Mollie voor mij als partner erg ongeloofwaardig. 

Achteraf heeft IMU dit probleem opgelost en hebben wij na vertraging onze business kunnen runnen; en het schijnt dat IMU hard bezig is om een extra integratie met een partner als Stripe in te bouwen om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Mollie is momenteel (in juni 2021) de enige optie om Plug en Pay te koppelen en IMU is er op de harde manier achter gekomen dat ze hier zelf (te) weinig invloed op uit kunnen oefenen. 

Nogmaals: momenteel is het opgelost en zouden klanten van IMU zelfs voorrang krijgen bij Mollie, maar wat mij betreft is dat eerst zien, dan geloven. Zorg er daarom in de basis ALTIJD voor dat jij een goedgekeurd Mollie account hebt voordat jij met Plug & Pay aan de slag gaat. 

In de onderstaande video leggen Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren de situatie omtrent Mollie uit.

Conclusie: wat moet je weten over de Plug en Pay betaal software?  

Omdat er twee totaal verschillende functies in het Plug & Pay systeem zitten, schrijf ik twee verschillende conclusies met toppunten en aandachtspunten. 

Wat zijn de toppunten van de Plug en Pay Betaal software.

  • Om jou te helpen schrijf ik bij deze de kernpunten uit dit artikel. Plug & Pay is een online betaal software EN affiliate marketing netwerk gebouwd door en voor online ondernemers.

  • IMU heeft een aantal slimme, conversie verhogende features toegevoegd die de omzet per aankoop structureel verhogen. Op het moment van schrijven (maart 2021) werden deze features nog niet bij concurrenten aangeboden. Deze features waren nog niet beschikbaar in Nederland en omdat IMU manieren zocht om het ROI van hun online business te verbeteren, oftewel meer geld over te houden, bouwden ze het zelf!

  • Plug & Pay is niet het goedkoopste systeem, maar wel het meest geavanceerde. Als jij een online ondernemer bent die meerdere aansluitende digitale producten heeft, kan de betaal software van Plug en Pay jouw omzet verhogen door de klanten in jouw winkelmandje een extra kassakoopje en een one-click-upsell aan te bieden.

Deze afbeelding geeft nog een laatste indruk over de Plug & Pay betaal software. Het is een van de betere systemen in Nederland.

Wat zijn de toppunten van het Plug & Pay affiliate netwerk? 

Voor klanten die hun producten willen promoten via affiliate marketeers heeft IMU ook een affiliate marketing netwerk toegevoegd. Hier kun jij als online ondernemer jouw digitale producten plaatsen en samenwerken met online marketeers die jouw materialen binnen hun eigen netwerk promoten. Dit zorgt voor een marketing campagne die gebaseerd is op lange termijn samenwerkingen met affiliates die bij jouw producten passen. Door dit slim in te zetten verbeter jij jouw online marketingstrategie en kun je jouw bedrijf zo kosten-effectief mogelijk opschalen.

  • 9000+ affiliate marketeers aangesloten bij Plug & Pay.

  • Het systeem werkt erg makkelijk en je krijgt goede begeleiding als affiliate adverteerder.

  • Je kunt veel verschillende "splittesten" doen en ook voor verschillende personen, verschillende betaalpagina's aanmaken met verschillende affiliate percentages.  

Martijn heeft veel actie gevoerd via Clubhouse, waardoor er veel nieuwe members bij zijn gekomen. Veel van deze mensen heeft hij geleerd dat het goed is om hoge affiliate commissies te geven, omdat het de omzet verhoogd. In korte tijd zijn er veel nieuwe opdrachtgevers bijgekomen. 

Wil jij de Plug & Pay betaal software 14 dagen gratis testen?

Wil jij de conversie van jouw website of webshop verhogen? Of wil jij aan de slag met affiliate marketing om jouw producten aan de man te brengen? Dan is het wellicht een mooie kans om de Plug & Pay software van IMU 14 dagen gratis te testen en goed in de betaal software rond te kijken hoe andere ondernemers in de marketplace het gebruiken.

Dit is op eigen risico, want wanneer je eenmaal bezig bent zul je merken dat het lastig is om niet te kopen... Via deze link kun jij Plug & Pay 14 dagen gratis testen. Heel veel succes met jouw online marketing avontuur! Als je iets aan deze review hebt gehad, zou ik het gaaf vinden als je me even op de hoogte brengt via Instagram.


Extra Kennisproducten over de kracht van de Plug & Pay software.

IMU staat voor consistent waarde leveren en investeert veel in heldere kennisproducten. Dat is iets wat je niet bij veel organisaties terugziet. Zelf heb ik hier ontzettend veel van geleerd, maar dit is ook voor de klant mega interessant.


Op deze afbeelding zie je een foto van het e-book Klik op deze afbeelding om De Ultieme Checkout te downloaden! 


Lees in dit gratis E-book alles over hoe je via Plug & Pay je verkooppagina's en betaalproces optimaliseert.

Wil jij weten waar een effectieve betaalpagina aan moet voldoen? Je leest in IMU's Ultieme Check-out E-book alles over de kracht van een conversie verhogend en doelgericht betaalsysteem EN hoe je dat met Plug & Pay kunt doen.


Op deze afbeelding zie je het affiliate marketing E-book van IMU over Plug & Pay. Hierin leer je alles over het inzetten van affiliate marketing.Klik op deze afbeelding om het E-book over affiliate marketing te downloaden! 


Lees dit gratis E-book van Plug & Pay alles over het bouwen van een doelgerichte affiliate marketing strategie.

Wil jij weten hoe je een doelgerichte affiliate marketing campagne kunt bouwen voor jouw bedrijf? Je leest in IMU's Affiliate Marketing E-book alles over de kracht van affiliate marketing en hoe je dit via Plug & Pay in kunt zetten voor meer omzet!


Op deze afbeelding zie je alle IMU Plus online marketing curusssen. Deze zijn ontzettend leerzaam voor startende online marketeers.Via IMU Plus krijg je toegang tot alle online marketing cursussen van IMU.


Start met de IMU Plus Online Marketing Community en krijg toegang tot alle online marketing cursussen.

In het IMU Plus ledengedeelte sparren ondernemers met elkaar over online business. Voor 497,- euro per jaar krijg je toegang tot alle online cursussen, seminar en Webinar opnames die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt + exclusieve "build your business bootcamps". Je leert van A tot Z een business bouwen via een business plan en de IMU methodes en krijgt binnen elk onderdeel van jouw online business alle (virtuele) begeleiding die je nodig hebt.

Veel succes in jouw keuze voor Plug & Pay betaal software! 

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down