Verdiep je in Internet Marketing via de Internet Marketing Unie!

De Internet Marketing Unie Handleiding / Review 2021

Inleiding: waarom schrijf ik deze handleiding en review over de Internet Marketing Unie? 

In deze handleiding en review schrijf ik over mijn ervaring met de Online Marketing Unie (afgekort IMU) en waarom ik het gebruik als basis voor mijn online marketingstrategie. Ik deel in dit artikel relevante informatie over de achtergrond van het bedrijf; wie de perfecte doelgroep is; en wat de (potentiele) kracht van verschillende producten en diensten in hun assortiment is.

Dit doe ik om jou als (toekomstige) online marketeer / ondernemer voor te stellen aan deze inspirerende club van internet ondernemers die met hun online marketing boek, de online marketing cursussen in hun membership community en geoptimaliseerde software applicaties zoals PhoenixHuddle en Plug & Pay dagelijks een positieve invloed hebben op de online zichtbaarheid en resultaten van tienduizenden ondernemers in Nederland en België!

Enerzijds geloof ik dat IMU de meest toegankelijke, uitgebreide betaalde online marketing cursussen heeft gemaakt. Anderzijds geven ze ook ontzettend veel gratis informatie en voelt het voor mij ontzettend prettig om dit bedrijf te promoten omdat ze open en eerlijk zijn in alles wat ze doen. En niet onbelangrijk: ze staan bovenaan de lijst van de meest succesvolle online ondernemers in Nederland!

Zelf luister ik graag naar de content en heb ik ook regelmatig via social media kanalen zoals Clubhouse en Instagram contact gehad met de mensen die dit bedrijf runnen. Ook tijdens de live-sessies in hun membership-community (IMU Plus) weten ze hun expertise en ervaringen in online marketing via praktische stappenplannen over te brengen. Mede hierdoor, en ook door hun influencer status is IMU een inspirerend bedrijf om mee te werken!

Via deze handleiding ga ik jou door de wondere wereld van de Internet Marketing Unie leiden, zodat jij weet waar je alle benodigde informatie kunt vinden wanneer je zelf een online marketing business wilt starten en locatie onafhankelijk geld wilt leren verdienen via online marketing! Persoonlijk weet ik dat Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren een hekel hebben aan de termen "Online Geld Verdienen" en "geld verdienen via internet", maar het blijft een feit dat dit een van de juiste benamingen is voor wat ze doen! Ze helpen ondernemers namelijk om hun business extra schaalbaar en succesvoller te maken via het internet, met meer omzet als gevolg.

Kijk even met me mee naar deze introductie van de Internet Marketing Unie, en dan gaan we vervolgens naar het bedrijf IMU kijken! Deze video is van het evenement dat ze organiseerden om hun tienjarig bestaan te vieren in het AFAS Theater in Scheveningen. Dit ging natuurlijk over online marketing en trok bijna 2000 online marketeers aan, die kwamen om hun online marketing strategie te optimaliseren en op de hoogte te blijven van de nieuwste online marketing trends!Wat is de Internet Marketing Unie?

De Internet Marketing Unie is een online marketing bureau in Amsterdam en runt de grootste Nederlandse online marketing membership community voor online ondernemers! Het bedrijf werd gestart als "Internet Marketing Universiteit" door Tonny Loorbach in 2010. Tonny stond als stagiaire al in 2007 naast Eelco de Boer; een ondernemer die bekend staat als eigenaar van de eerste webshop in Nederland. Zij bouwden samen meerdere bedrijven en Tonny vertaalde uiteindelijk die jaren ervaring naar zijn eigen bedrijf (IMU). Beide ondernemers werden ontzettend succesvol met investeringen in internet marketing.

Op het moment van schrijven (2021) heeft IMU net de 11e verjaardag van het bedrijf gevierd met een geweldige online marketing actie waarin ze startende online marketeers in 28 dagen op weg helpen. Zo maakt IMU al meer dan 11 jaar content over online marketing en ze leiden via hun online cursussen zowel allround online marketeers; online marketing specialisten en startende online ondernemers op.

Momenteel werken er ongeveer 60 personen voor de verschillende projecten van IMU, en zijn Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren (mede) eigenaren van 6 verschillende bedrijven zoals Traffic Leaders (internet marketing bureau Amsterdam; met Youri Meuleman), IMU Premium (online marketing cursussen en coaching), SalesPassie (sales voor internet ondernemers uitbesteden), Huddle (community building software), Phoenix (geoptimaliseerde software om websites te maken) en Plug & Pay (een online betaalsysteem met een affiliate marketing netwerk).

In de onderstaande video vertellen Tonny en Martijn iets meer over hoe zij om gaan met hun team op de werkvloer.
De Conversie verhogende online marketing Software Tools van IMU

In de basis is IMU een bedrijf dat online marketing software tools ontwikkeld en verbeterd. Doordat de eigenaren jarenlang tegen problemen aan liepen in hun online business, zijn ze aan de slag gegaan om zelf alle barrières te tackelen. Met de tools die daar uit voortgekomen zijn, maken ze nu ook andere ondernemers blij! 

  1.  Phoenix Webbuilder (waarmee je een sterke website en sales funnel bouwt)

  2.  Huddle E-learning Community (waarmee je een eigen membership community met cursussen bouwt)

  3.  Plug & Pay (waarmee je sterke betaalpagina's maakt en affiliate marketing kunt toepassen)


Met deze verzameling online marketing tools kun jij als online ondernemer een volledig geautomatiseerde online business bouwen. Dit is volledig zelf, zonder ervaring te doen als je wat tijd hebt, maar het is ook mogelijk om het uit te besteden. 

Bekijk hier via de website van de "Tornado Tools" de verschillende software tools van IMU!

 Je kunt deze tools via de bovenstaande link 14 dagen gratis testen.

Online Marketing Cursussen en een online marketing membership community

De tools die besproken werden zijn natuurlijk erg mooi, maar waardeloos als je niet weet hoe ze effectief gebruikt kunnen worden. Ze ontwikkelen daarom ook de online marketing cursussen (check mijn review) die nodig zijn om mensen succesvol te leren werken met deze geoptimaliseerde online marketing tools.

Een opvallend detail daarbij is dat de cursussen van de Internet Marketing Unie veel goedkoper zijn dan soortgelijke online marketing cursussen die door zogenaamde "online marketing guru's" worden aangeboden. En daarvan gebruiken sommigen de materialen van IMU ter inspiratie, waarbij bijvoorbeeld alleen een eigen verdienmodel zoals dropshipping of affiliate marketing werd toegevoegd!

Dat IMU zo'n breed en volledig aanbod geeft voor dergelijke prijzen is volgens Martijn van Tongeren (mede-eigenaar van IMU) te danken aan het feit dat IMU van oorsprong een software bedrijf is. Ze draaien een gezonde omzet met wederkerende inkomsten en willen dat de klanten die hun software gebruiken zo veel mogelijk toegang tot doelgerichte opleiding en training krijgen om er het beste resultaat mee te behalen.

Mogelijke doelen om met de software van IMU aan de slag te gaan

Een ondernemer die met de software van IMU aan de slag gaat kan bijvoorbeeld de onderstaande doelen hebben.

  • Hoger scoren in de zoekmachine van Google;

  • Meer leads via internet;

  • Meer bezoekers op je website;

  • Meer leden in een community;

  • Meer vrijheid als ondernemer door de online business te automatiseren.

Het hoofddoel van IMU is om minder ervaren online ondernemers te ontzorgen in webdesign en ontwikkeling, want de ervaring leert dat veel mensen soms wel tienduizend euro uitgeven om een mooie "professionele" website te laten maken. Bij het maken van die website zal je altijd zien dat er op lange termijn meer kosten uit komen dan verwacht en dat de bouwer er niet het beste uit weet te halen. 

Een ander veelvoorkomend scenario is dat mensen zelf jarenlang bezig zijn met een website maken, terwijl ze vervolgens geen resultaten krijgen, of niet weten wat voor resultaten ze kunnen nastreven. Een website kan volgens IMU beter door de ondernemer zelf gemaakt worden met geoptimaliseerde, simpele software, zodat de ondernemer in kwestie met minimale investering toch zijn eigen koers kan varen en begrijpt waar het in online marketing om draait. 

Zichtbaarheid, vindbaarheid, mensen helpen en klantvriendelijkheid leiden tot meer schaalbare inkomsten. En door alle processen volledig te automatiseren maakt de software van IMU het mogelijk om met weinig ervaring een website of een professionele community met leden te bouwen, die vervolgens via slimme promotiekanalen en affiliate marketing gelanceerd kunnen worden.Op deze afbeelding zie je de banner van IMUVoor wie is de Internet Marketing Unie (IMU) mogelijk interessant?

De materialen van de Internet Marketing Unie zijn geschikt voor iedereen die meer wil leren over online marketing en online ondernemen. IMU staat klaar voor starters en gevorderde ondernemers die een online business (willen) bouwen. Maar ook studenten en mensen die al jaren in online marketing werken kunnen er kennis en inspiratie vinden, want IMU heeft een grote kennisbank met artikelen over ongeveer elke categorie in online marketing en online ondernemen.

Daarnaast zijn ze er ook voor mensen die voor een online marketing bureau werken en hun kennis over een specifiek vlak binnen online marketing willen specialiseren.

Graag wil ik benoemen dat ik zelf eerder al eens een online marketing cursus en coaching traject had gevolgd voordat ik via de Online Marketing Tornado (het boek) de Internet Marketing Unie ontdekte. Ik was dus niet volledig nieuw met termen zoals online ondernemen, affiliate marketing, dropshipping en webwinkels. 

Voor mij voelde mijn investering in IMU als een noodzakelijke verdieping van mijn kennis, maar achteraf gezien was ik vooral op zoek naar antwoorden die ik in mijn eerste online marketing cursus miste.


Wat is de kernboodschap van IMU? 

IMU staat voor de boodschap dat je in elk proces van jouw online business meer waarde moet geven dan eigenlijk nodig is. Door te zorgen dat mensen alle informatie hebben die ze nodig hebben om hun doel te bereiken, zien mensen jou als een autoriteit in jouw vakgebied.

Een speler die de markt in handen heeft en met resultaten komt. En moet je dan niet bang zijn voor te veel waarde? Dat mensen zelf gaan doen wat jij jouw klanten aan wilt bieden? Tuurlijk! Maar de mensen die zelf gaan rotzooien met gratis informatie zouden waarschijnlijk toch jouw ideale klant niet zijn! En wanneer het over complexe onderwerpen zoals online marketing tools, emailmarketing, copywriting en conversie optimalisatie gaat, blijven er altijd partijen over die geen tijd en interesse hebben om zelf iets te gaan leren. Dit zijn bedrijven met budget en die zullen zaken doen met bedrijven die weten wat ze aan het doen zijn.

Dat zijn bedrijven die jij kunt bereiken door goed te laten zien wat je kunt, wie je bent en wat je voor ze zou kunnen betekenen! Dat soort klanten wil je in je marketing funnels en klantenkring hebben in plaats van de hobbyist zonder budget!
Wat kun je verwachten wanneer je een van hun gratis producten download?

IMU geeft regelmatig nieuwe (gratis) kennisproducten uit. Hierin worden de basisonderwerpen volledig uitgelegd aan mensen die er nog weinig verstand van hebben. Wat dat betreft zitten de marketing materialen ontzettend praktisch en waardevol in elkaar. 

Wanneer jij aan de slag gaat met deze kennisproducten krijg je veel informatie, maar wil je daarna nog meer. Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren weten dan ook heel erg goed hoe ze mensen geïnteresseerd moeten maken, om ze vervolgens via slimme manieren naar hun klantenkring te begeleiden. 

Wat dat betreft is de Internet Marketing Unie een online marketing autoriteit die in Nederland niet meer weg te denken is. Een jong, fris team dat er alles aan doet om klanten vooruit te helpen met sterke tools, sterke kennis en een nieuwe houding naar online marketing. 


Bekijk hier via de website van IMU de gratis kennisproducten zoals E-books

Je kunt de meeste hiervan gratis downloaden en de fysieke boeken zijn erg betaalbaar.
In de kennisproducten die IMU uitgeeft kun je alles vinden over online marketing en de tools van IMU!Wat kun je verwachten wanneer je met hun geoptimaliseerde software gaat werken?

De software van IMU staan bekend als de beste in hun markt. Ze hebben door de jaren heen een groot aantal succesvolle online ondernemers voortgebracht. Met name Phoenix, de geoptimaliseerde webbouwer is al jaren in ontwikkeling. Ook Huddle, waarmee professionele communities gebouwd worden en Plug & Pay (betaalsysteem) zijn momenteel in populariteit aan het groeien. Vooral het affiliate marketing netwerk dat aan Plug & Pay gekoppeld zit is populair sinds nieuwe media zoals Clubhouse opgekomen zijn.

Zie in mijn kennisbank over IMU ook mijn andere artikelen over alle online marketing cursussen en software tools.Op deze afbeelding zie je de online marketing software tools van IMU!Het bouwen van effectieve, resultaatgerichte Salesfunnels

Wanneer je aan de slag gaat met IMU leer jij om de juiste boodschap voor jouw doelgroep te formuleren, zodat jij gerichter kunt verkopen. Ze gebruiken hier manieren voor die internationaal onderzocht zijn, zoals neuromarketing technieken, sterke copywriting, e-mail marketing en webinars.

Het opzetten van deze salesfunnels leer je via de online marketing cursussen van IMU en hier zijn zij dan ook meester in. In de onderstaande video hebben Tonny en Martijn het over hun werkwijze tijdens dit belangrijke proces. 
Wat kun je verwachten wanneer je de Internet Marketing Unie via social media gaat volgen?

Wanneer jij de (social) media kanalen van IMU gaat volgen krijg je wekelijks informatie over internet marketing via blogs, video's, cursussen en expert trainingen! Je betaald hiervoor een eerlijke prijs waarbij je investeert in ondernemers die het beste met de klant voor hebben.

Je zult regelmatig vaktermen tegenkomen zoals conversie, consistentie en retentie, maar deze worden altijd helder uitgelegd. Zowel de kennismaterialen als de software applicaties zijn gemaakt om mensen zonder verstand van ICT / IT/ Computers er met weinig technische problemen mee te laten werken.

Persoonlijk ben ik van mening dat je ook kunt lachen om de humor van Tonny en Martijn, die elkaar nogal eens voor lul proberen te zetten tijdens de podcasts en video's.


Via het IMU Youtube kanaal publiceren Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach wekelijks online marketing video's (Format heet Barketing)!


Bekijk via het IMU Youtube kanaal de laatste updates! Ik wil de onderstaande video aanbevelen die mij in het bijzonder aanspraken en waar ik met veel plezier naar gekeken heb!
Bekijk de websites en social media kanalen van de Internet Marketing Unie (IMU)!

Start hier door een lijst van relevante websites en social media kanalen te checken! Volg deze wanneer je op de hoogte wilt blijven van nieuws, tips, beelden achter de schermen, online en offline evenementen (zoals trainingen en webinars).


Wil jij meer leren over iets in het aanbod van de Internet Marketing Unie in Nederland?

Laat een vraag achter onder dit artikel of neem contact met me op!


Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down