WebinarJam Review & Uitproberen | Starten met Webinars!

Hoe kun jij starten met Webinars en wat zijn geschikte partners om met Webinars aan de slag te gaan? In deze WebinarJam software Review lees jij alles over het organiseren van Webinars en hoe WebinarJam daar een rol in kan spelen. Benieuwd naar de voordelen, nadelen en hoe jij kunt starten met winstgevende Webinars via WebinarJam? Lees dan snel dit artikel!

Persoonlijk heb ik als Nederlandse ondernemer voornamelijk ervaring met WebinarGeek, waarvan ik eerder een review schreef en groot fan ben! Maar aangezien ik van veel ondernemers hoor dat ze aan de slag willen gaan met een Webinar software pakket dat internationaal focust heb ik onderzoek gedaan naar de platformen die op internationaal niveau het meest populair zijn. 

Uit mijn onderzoek dat gericht was op prijs/kwaliteit; reviews en aantal gebruikers kwam WebinarJam als een super sterke partner uit de bus!  Raak jij tijdens of na het lezen van dit artikel geïnspireerd om aan de slag te gaan met de Webinar software van WebinarJam? Dan kun je je bij WebinarJam aanmelden via deze link! 

Wat is een Webinar Platform en wat zijn de meest populaire internationaal en nationaal? 

Via Webinar Platforms kunnen (online) ondernemers inloggen om hun eigen Webinars te starten. Een Webinar Platform zorgt dat de techniek goed geregeld is en dat alle partijen zo makkelijk mogelijk gebruik kunnen maken van de software. Ze innoveren hun platform zodat ze met de laatste technieken mee kunnen en proberen daarbij te voorkomen dat er storingen optreden.

Storingen betekenen namelijk dat hun klanten veel omzet mislopen en aangezien Webinars een potentieel bereik van duizenden personen hebben, kan dit snel voor grote problemen zorgen. Daarom is het voor jou als online ondernemer belangrijk om op zoek te gaan naar een Webinar Software die sterke software te bieden heeft en daarnaast het bedrijf zonder technische problemen runt.

Aangezien veel (online) ondernemers tegenwoordig investeren in Webinars, zie je meerdere grote bedrijven met elkaar concurreren. En aangezien Webinars niet goedkoop zijn, zijn het vaak de bedrijven waar men gratis kan testen die het makkelijkste nieuwe klanten bereiken. Webinar Software is een software die voor lange termijn als een "vrijheidsproduct" wordt ingezet, dus deze bedrijven begrijpen dat wanneer ze de klant eenmaal binnen hebben, deze ook lang van hun diensten gebruik blijft maken. 

Internationaal zijn er meerdere bekende Webinar platforms, waarvan WebinarJam volgens mij de grootste en meest populaire is. Dit is een internationaal bedrijf dat gevestigd is in Las Vegas, Nevada (Amerika). Webinar Geek is nationaal gezien de beste, meest uitgebreide EN betaalbare speler (Nederland & België) en is een van de weinige bedrijven die ook Nederlandstalige support te bieden heeft.

Bekijk de onderstaande afbeelding van het Youtube kanaal van WebinarJam om te laten zien wat anderen zeggen over het Webinar Platform van WebinarJam!


Hoe geef je makkelijk en snel een eigen Webinar?

Je kunt in principe in een uur tijd een Webinar opzetten via platformen zoals WebinarJam en WebinarGeek. 

Deze platformen zijn gemaakt om het voor ondernemers zo technisch laagdrempelig mogelijk te maken, want zij houden er rekening mee dat veel (online) ondernemers hun specialiteiten elders hebben liggen. 

Je hoeft je daarom eigenlijk geen zorgen te maken over of je er wel mee kunt werken. 

Uiteraard kan het even zoeken zijn in het begin, maar de meeste online marketing software tools hebben een sterke (gratis) kennisbank die jij kunt bestuderen.

En uiteraard zal zowel de techniek als het geven van Webinars iedere keer dat je het doet makkelijker worden; als je er maar een keer mee begint!


Webinars organiseren: voor wie kunnen Webinars waardevol zijn?

Webinars zijn online bijeenkomsten die jij kunt doen om (bijvoorbeeld) duurdere digitale producten te verkopen aan klanten via het internet. 

Het leuke is dat Webinars erg persoonlijk kunnen zijn, maar ook super schaalbaar kunnen worden opgezet.

Dit gebruiken veel online ondernemers om twijfel weg te nemen bij klanten die (vaak) al gemotiveerd zijn om een bepaald probleem op te lossen, maar dat vanwege het ontbreken van de persoonlijke connectie nog niet aangedurfd hebben. 

Webinars worden meestal ingezet bij duurdere (digitale) kennisproducten, zoals online cursus trajecten vanaf enkele honderden euro's, maar ik vind het persoonlijk ook echt een oplossing voor ondernemers die via internet laagdrempelig verbinding willen maken met hun klanten!

Zo had het duurste Webinar dat ik ooit gevolgd heb een aanbod van 20.000 euro, maar heb ik ook regelmatig Webinars gevolgd voor online coaching trajecten met een instapprijs van 997,- euro! 

Voordat we naar de opties en features van WebinarJam gaan kijken, krijg je via de onderstaande video even een rondleiding door de software!

Wat zijn de beste WebinarJam opties en Features?

WebinarJam heeft internationaal meer dan 50.000 klanten en bestaat sinds 2013. Het is een betrouwbaar bedrijf dat 100+ personen in dienst heeft dat voor jou klaar staat als er problemen zijn. Wat dat betreft is het een organisatie die niet zomaar failliet zal gaan wanneer jij met je Webinars aan de slag gaat. 

Het is een grote, sterke organisatie die meerdere e-commerce tools zoals Kartra en 

 • WebinarJam heeft super sterke opties voor alle soorten ondernemers. Je kunt met WebinarJam tot 5.000 personen uitnodigen voor jouw presentaties en daarom is het een gewilde tool voor zelfstandige online ondernemers of grote bedrijven!

 •  Je kunt met WebinarJam presentaties geven waarbij je de mogelijkheid hebt om 6 verschillende presentatoren uit te nodigen.

 • Bovendien is de Webinar Software volledig Mobile Responsive! Dat wil zeggen dat luisteraars ook op hun mobiel kunnen deelnemen aan het Webinar!

 • WebinarJam is volledig via het internet te runnen (in the cloud) en werkt volledig in HD beeldkwaliteit. Ook worden de Webinars automatisch opgenomen, waardoor je ze later nog kunt opsturen naar degenen die hem niet helemaal hebben gekeken (of om er zelf van te leren).

 • Tijdens en na het Webinar kun jij je bezoekers specifieke aanbiedingen doen waarin diverse neuromarketing en sales technieken mogelijk zijn, zoals countdowns en pop-ups.

 • Je kunt chatten met je potentiele klanten en het gesprek aan gaan met ze! Vaak is het verstandig om iemand vragen te laten beantwoorden die jouw business kent, zeker wanneer je veel mensen in een Webinar hebt. Een tip is om vooraf duidelijk aan te geven dat je bezoekers vragen even op moeten schrijven, zodat jij ze aan het einde via een Q&A kunt beantwoorden.  

 • WebinarJam geeft ook direct een combinatie met e-mail marketing software. Zo stuur jij handig herinneringsmails en evaluatieformulieren op, waarin je aandacht kunt besteden aan hoe de (potentiele) klant zich er bij heeft gevoeld! Vanuit WebinarJam is het ook mogelijk om SMS marketing toe te passen.

Zie ook het onderstaande overzicht van de precieze opties en features die jij kunt gebruiken als je een account afsluit bij WebinarJam.

Bang om problemen te krijgen met het maken van jouw Webinar via WebinarJam? 

WebinarJam is een makkelijk platform om te gebruiken en om jouw Webinar te maken.

Maar als jij TOCH problemen ervaart met het opzetten van WebinarJam geeft Genesis; de organisatie achter WebinarJam; de volgende (gratis) hulpmiddelen!

 • Ze hebben onder andere een Wiki (kennisbank), waarin je artikelen kunt bekijken over hoe je via WebinarJam allerlei zaken kunt instellen.

 • Ze hebben een eigen Facebook Community met leden die strategische tips delen en vertellen over hun ervaringen met de Webinar Software van WebinarJam.

 • Ze hebben een Frequently Asked Questions afdeling op hun website, waarbij je alle vragen kunt bekijken die in het verleden werden gesteld door leden.
   


Daarnaast geeft WebinarJam aan leden de Conciërge optie, waarbij jouw Webinar door experts als een extra service wordt opgezet en geoptimaliseerd. 

De Concierge optie van Webinar is ontstaan omdat er ondernemers waren die geen zin hadden om zelf uit te zoeken hoe de technische kant van Webinars werkte. 

WebinarJam zag in dat ze mogelijkheden moesten bieden aan de klanten die wilden blijven focussen op hun eigen business. 

Wanneer jij gebruik maakt van deze extra service zal jij volledig begeleid worden door het Webinar proces EN houden ze een oogje in het zeil om te checken hoe je resultaten zijn!

Dit is erg handig voor ondernemers die veel budget en weinig tijd hebben, maar hou er rekening mee dat dit wel een extra betaling vereist aan WebinarJam! 

Wil jij echt kosten effectief te werk gaan? Dan is het ook een idee om bijvoorbeeld

Wat zijn de kosten om via WebinarJam Webinars te organiseren?

In de onderstaande afbeelding zie jij de prijzen van de verschillende WebinarJam abonnementen. Je moet er rekening mee houden dat je deze jaarlijks moet betalen om de software te blijven gebruiken. 

Vanzelfsprekend kun je jouw Webinar account niet meer gebruiken vanaf het moment dat je stopt met betalen, dus hou er rekening mee dat Webinars altijd een lange termijn investering zijn.

Webinars zijn niet direct "goedkoop" om te organiseren, maar je moet er wel rekening mee houden dat jij dit als online ondernemer zo vaak als jij wilt in kunt zetten om verkopen te draaien. 

En wanneer jij jouw online sales funnel goed in elkaar hebt zitten en duurdere producten gaat verkopen, kun jij dure producten gaan verkopen via Webinars.

Het Risk / Reward van een tool zoals WebinarJam is dan ook goed te overkomen als jij een ondernemer bent die zijn zaakjes en mindset goed op orde heeft!  
5 Tips voor geslaagde, super effectieve Webinars om jouw bedrijf te groeien

 1. Hou je Webinars interactief en geef mensen inzicht in het probleem dat ze hebben! Laat ze zien wat het ze in hun leven kost als ze dit niet oplossen en hou het persoonlijk! Je kunt bijvoorbeeld Webinars geven waarin je workshops doet en mensen de mogelijkheid geeft om daarna een volledige online cursus te kopen via een eigen membership community.

 2. Persoonlijke vragen stellen geeft meer inzicht dan een verkooppraatje. Help mensen direct met een oplossing voor hun probleem zodat ze zien dat jij iets op kunt lossen.

 3. Zorg ervoor dat jij persoonlijk blijft! Mensen kopen van Mensen, niet van Robots! Ga voor een echte connectie en laat ze zien dat je ze begrijpt! Mensen willen (stom gezegd) niet weten wat voor specificaties een cursus of een product heeft, maar welke problemen en pijnpunten het gebruik ervan oplost en waarom ze er beter van worden!

 4. Zorg voor een mooie presentatie en benut ook de tekentool van WebinarJam om het minder saai te maken!

 5. Ben creatief in je promotie: Draai Facebook of Instagram Advertenties naar een lead-page van een (gratis) Webinar Workshop. Een betere manier om 100% jouw doelgroep te bereiken is haast ondenkbaar!

 6. Bonustip: je HOEFT niks te verkopen! Mensen verwachten het niet, maar je kunt een Webinar PRIMA inzetten om mensen eerst vooruit te helpen ZONDER er iets voor terug te vragen. Zo kun je met de software ook perfecte presentaties geven om mensen via internet over jouw onderwerp te informeren!


WebinarJam 30 dagen testen? Via deze link kun jij WebinarJam uitproberen!

Zoals je kunt zien in de bovenstaande afbeelding is het mogelijk om de software van WebinarJam 30 dagen te testen. 

Je krijgt dan volledig toegang tot het Webinar platform; kunt gratis trainingen volgen en bent in staat om direct een Webinar te bouwen. 

Een nadeel hiervan is dat je bij WebinarJam al vooruit moet betalen, dus in principe niet gratis kunt testen. 

Mede daarom ben ik meer fan van de Nederlandse aanbieder Webinar Geek, waarbij je direct 14 dagen (gratis) toegang krijgt tot dezelfde features! 

En deze is qua prijzen ook nog een stuk voordeliger! Voor mij zorgde dat er in het verleden voor dat ik de stap heb gezet om een account aan te maken.

Heb jij hulp nodig bij het opzetten van jouw Webinars? 


Neem contact met me op om te kijken of ik of een van mijn partners iets voor je kunnen doen! Ik heb ondertussen zelf een aantal Webinars gegeven en me flink verdiept in cursussen over het geven van effectieve Webinars.

Omdat ik zelf via deze website Webinar Software promoot krijg ik een vergoeding voor nieuwe leden die ik via de linkjes op mijn website aanbreng; en in ruil daarvoor wil ik jou als ondernemer best helpen met het opzetten van jouw Webinars als jij mij even contact en via mijn account een abonnement afsluit. 

Als startende online ondernemer zet ik Webinars zelf ook regelmatig in voor mijn eigen business en die van klanten en zie dat een van de grootste kansen om de komende jaren mijn online marketing strategie voor OnlineToekomst.nl te verbeteren.

Dus ben jij een online coach / online ondernemer die graag wil weten hoe jij via Webinars jouw bedrijf kunt automatiseren en innoveren? 

Laat het me vooral horen en ik denk graag met je mee! 

Veel succes met het testen en gebruiken van de WebinarJam software!  

Wil jij meer weten over het starten van een account bij WebinarJam? 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Online Marketing Tools

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down